GLG from London to Paris, 36 hours!

Okay, malas nak tunggu esok, nak citer jugak pengalaman Ajue yang tak mungkin akan dapat di masa akan datang. Satu pengalaman tiada nilainya jika dibanding dengan wang ringgit. Kerana ia berlaku kali terakhir kira kira 25 tahun yang lalu….

Orait, pagi tu tour leader cakap kena siap sebelom 7 pagi sebab nak pergi St Pancras station untuk naik Eurostar jam 8.31 pagi ke Paris.

Sampai kat St Pancras, ada announcement bagitau train delay dari Perancis sebab bad weather kat Northen France. Ok…. Kita minum dulu

Pastu masuk kedai kedai kat situ pulak..

Ok, jom tengok noticeboard jap,

Hmmm… Masa nih dah jam 11 pagi kut. Agent tu cakap last decision kol 1 tengahari. Incase takde news jugak kami carik alternatif lain untuk ke Paris. Ok, kita sambung minum lagi dan makan kek pulak.

Atlast keluarlah notice nih..

Okay… So, plan B! Kami hired coach untuk ke Paris. Actually Ajue tak faham sangat naik coach nih, sebab tour leader cakap, nanti coach nih naik train. Train akan lalu Eurotunnel untuk ke Calais. Dari Calais aka ambil masa 4 jam untuk sampai Paris.. Camtu la lebih kurang. So Ajue google la, ni la yang Ajue sempat capture masa tuh,

Kami naik coach dari St Pancras ke Folkestone. Sepanjang perjalanan sempat Ajue snap bebeapa gambar…

Okay, lepas immigration checkpoint, kami terpaksa berhenti kejap sebab train berikutnya jam 9 malam. Tapi masa kami berhenti tu baru 5 petang cam tuh. So, kami lepak kat Eurotunnel compleks untuk alas perut, toilet , solat jap. Ok la not bad tempat menunggu dia tuh… Atleast ada free wifi jugak kat situ

So lebih kurang jam 8.30 malam kami naik semula coach untuk cross selat inggeris dengan menaiki train kontena, means coach kami akan masuk dalam train tu dan lepas sejam kut akan sampai kat Calais.

Masa tu Ajue dah ketiduran rasanya… Tiba tiba jer rasa macam kenapa dah tak gerak nih, dah la masa tu sejuk yang amat. Tengok depan dan belakang coach berderet deret lori kontena beratur panjang…. Ah malas nak pikir, better tidor la kut.

Sampai 4 pagi still tak gerak. Fuhhhh nak ke toilet pon ada, lapar pon ada, sejuk jangan citer la. Lambatnya matahari terbit, sebab kat luar tak nampak apa melainkan lori kontena jer…

Sampai lah dah nampak sunrise sikit, Ajue nampak ada dua tiga orang keluar, so Ajue pon keluar la jugak nak tahu apa sebenarnya terjadi. Oh ya lula nak cakap, Ajue sempat whatapps dengan kakak Ajue kat KL suruh google ada apa berlaku dari Calais ker Paris kut kut la boleh melegakan hati dan perasaan yang konfius ni kan.

Dan ini yang kakak Ajue bagi from google…

Lama menunggu kami nekad nak jalan kaki pagi tu nak pergi cari toilet atau mana mana RnR nak minum air panas. So, ramai ramai kuar jalan kaki more than 1km dalam kesejukan dan atas ice yang licin dengan kasut yang tak berapa nak sesuai tuh…

So, sampai kat satu stop tu, kami lepak dalam tu 2-3 jam sementara menunggu dn terus menunggu…

Ajue pulak takde coin euro, sebab tak beli apa apa lagi in euro. Yang ada semua duit pound syiling. Siap pinjam lagi kat orang situ.

Kami siap main snow lagi, masa tiba tiba snow turun masa tuh. Pastu dah kesejukan, minum lagi kopi panas, pastu yang paling best main game dalam kedai! Hahahhah main permainaan masa budak budak, cap kalicap dan goreng goreng pisang… Hahhaha best. Best betul masa tuh, bila dah boring kan, datang la idea ntah apa apa masa tu.

Kira kira jam 11 pagi kut baru lah nampak kontena kontena tu bergerak sikit sikit, agaknya dah clear kut halangan kat depan tu kan.

So, dah boleh naik coach untuk ke Paris. Dipertengahan jalan, sempat ambik beberapa gambar jugak..

Masa pertemgahan jalan tu, Ajue sempat cari news pasal kejadian malam tadi dan ini yang Ajue sempat capture..

Oh my! Patutlahhh traffic panjang giler malam tadi tak bergerak. Wow, satu pengalaman yang tak mungkin dapat Ajue lupakan sepanjang hayat. Bukan semua diberi peluang untuk merasainya. Maha besar kuasa Allah yang menentukan segalanya. Just imagine heavy snow turun dalam bulan March yang sepatutnya dah menghampiri musim bunga.

Aue bersyukur kerana dapat merasa sendiri pengalaman ini yang akan diingati dalam sejarah dunia, nanti bila besar boleh cerita kat anak cucu pulak. Nasib baik ambik gambar, boleh dijadikan kenangan sepanjang hayat. Berita satu dunia pon menyiarkan benda yang sama, sejarah terburuk since 25 tahun yang lalu. Dan keajaiban kuasa Allah dengan alam semesta.

Alhamdullilah Ajue serta rombongan Hai O selamat tiba di paris disambut dengan salji putih sekeliling kami dengan suhu bawah takat beku!

So, total perjalanan yang sepatutnya menaiki Eurostar selama 2 jam 45 minit menjadi 36 jam!!

Orait, next entry kita cerita pengalaman kat Paris pulak yer. Tungguuuu

GLG In London Day Two

Jom kita sambung trip kedua pulak kat London okay.

Hari nih sepatutnya itinerary shopping kat Oxford Streets, tapi memandangkan hari ni Sunday, most kedai bukak lambat. So kami dibawa ker Royal Albert dulu untuk group photo dan video klip Green Leaders Group.

So, sama jugak dengan London Eye, ni first time Ajue pergi Royal Albert. Sebelum nih kalau sampai London tak terfikir pon nak ke sini. Yang Ajue tahu Dato Siti dan Sudirman pernah buat konsert kat sini. Hebat kan!

Tapi kami ke sini buat nak buat konsert, tapi kami nak buat video klip group kami. Tunggu yer bila dah siap nanti in sha Allah Ajue akan upload kat blog dan jugak facebook okay.

Kami pon sempat ke beberapa parks atau garden seperti hyde part, kensington garden dan lain lain.

Dalam bilik boleh buat coffee.. Best jugak kan,

Ni pulak satu jer sempat ambik kat Oxford Streets..

Malam pulak, kami ada dinner beramai ramai kesemua 9 buah bas setakat hari tu. dinner kat hotel Central.

GLG in London Day One

Salam jetlag all,

Hehe bukan apa, betul Ajue masih lagi tak dapat ikut time sini bila since balik Ahad lepas. Dah jadi macam Zombie pulak. Macam nenek kebayan pon ada, alaa yang lagu tu masa kita kanak kanak,

nenek nenek sibongkok tiga,
Siang mengantuk malam berjaga…

okay kali nih nak update pasal trip pakej ketiga Ajue dalam Hai O. Dulu dah pergi Vietnam, pastu pergi Guangzhou. Trip ketiga untuk 2012 ialah ke London dan Paris selama 8hari 5 malam. Entry lepas dah update pasal kitaorang berkumpul kat KLIA kan.

So kali nih update pasal kat London pulak yer.

Kami sampai London awal pagi. Lepas dah keluar airport terus ke London Eye. Ni first stop kitaorang. Selama dah 3 kali Ajue pergi London ni first time naik London Eye. Rupanya seronok ssangat sebab dapat lihat keindahan kota London secara meneyeluruh lagi. Tapi sebelum tu kami masuk 4D movie sejaran pembinaan London Eye. Memang teruja sangat masa tuh, live movie. Ajue terpikir jugak kalau ada rezeki next time nak bawak anak anak pergi sini, tak rugi rasanya spend sikit untuk pengetahuan mereka, setuju tak?

20130320-161854.jpg

20130320-162024.jpg

20130320-162250.jpg

20130320-162338.jpg

20130320-162421.jpg

Lepas tu bergerak ke Buchimham Palace pulak dan tempat tempat sekitarnya.

20130320-162635.jpg

20130320-162659.jpg

20130320-162738.jpg

20130320-162758.jpg

20130320-162824.jpg

Lunch pulak kami bergerak ke restoren Melur. Pemiliknya orang Malaysia dari Pahang. Tapi dah lama menetap kat London. Bestttt dapat nasi! Haha

20130320-162943.jpg

20130320-163008.jpg

20130320-163022.jpg

20130320-163111.jpg

Sepanjang perjalanan, tour agent tu bagi air mineral kat kami. Berbotol botol air mineral supaya kami tak kehausan..

20130320-163247.jpg

Lepas tu kami dibawa ke Masjid untuk solat jamak Zohor dan Asar. Tour leader kami cakap kat masjid itulah Dody disembahyanhgkan dulu. Ingat tak lagi kisah Dody dengan Lady Di? Haaa google kay. Hehe

20130320-163447.jpg

20130320-163507.jpg

20130320-163601.jpg

Lepas tu kami check in kat Holiday Inn kat Kensington. Rehat untuk hari tu. Suhu masa tu agak sejuk jugak la dalam 6 degress.. Hmmm,

20130320-165042.jpg

20130320-165133.jpg

20130320-165333.jpg

20130320-165919.jpg

20130320-165934.jpg

20130320-165950.jpg

20130320-170007.jpg

20130320-170026.jpg

20130320-170041.jpg

Dinner pulak kat Holiday Villa..

20130320-181249.jpg

20130320-181314.jpg

Malam tu lepas check in siap keluar balik heheh carik suvenirs sikit..

20130320-181548.jpg

20130320-181612.jpg

20130320-181633.jpg

KUL-Hanoi-London-Paris-KUL

Salam all,

Hari ditunggu telah tiba. Kejap lagi Ajue akan berangkat ke KLIA bersama sama dengan biznes partners under group Hanis Haizi ke London dan Paris. Actually ada 3 hari penerbangan.

Semalam satu flight dah berlepas di bawah stokis Batu Caves. Hari ni satu flight lagi under group Hanis sahaja. Dan esok ialah balance semua usahawan Hai O seluruh Malaysia untuk last flight.

Untuk pengetahuan, group Hanis adalah sumbangan terbesar dalam pakej perlancongan kali ni. Hebat kannnnnnnn!!!!!!! Bangga sangat sangat berada dibawah pimpinan beliau.

So, Untuk yang nak tahu camaner nak pergi melancong FREE ni, boleh lah contact semua biznes partners Ajue disekitar anda yer. Mereka akan bantu anda semua untuk merubah diri kearah yang lebih positif, meningkatkan ekonomi keluarga serta menikmati kehidupan yang lebih bermakna disamping keluarga.

Sambil sambil tu jenguk la blog Ajue nih, atau facebook Ajue untuk updates terkini semasa kami semua di London dan Paris nanti.. Hehe

Contact biznes partners Ajue kay,

Utara
Shima 019 444 4487
Norrusamin 012 461 0445
Linda 013 453 8921

Klang Valley
Shahrilnizam 013 299 9021
Amy – 012 648 8235
Jieha – 013 232 5655
Izhar – 017 333 7037
Sofea – 019 295 8784
Yatt – 013 403 6047
Farouk 016 860 1310
Ummu 012 590 0573
Hizrian 013 512 4121
Aisyah 017 265 9007
Juliya 014 334 5984
Maria 019 330 4615

Selatan
Hanis Izzati 010 408 2881
Farouk – 016 860 1310
Intan 013 596 9832

Pantai Timur
Dr. Nik – 012 951 0280
Nurul 012 988 9521
Shikin 017 489 9690
Acab – 017 705 9594
Ferrie – 019 904 1745
Najmi 013 426 5752

Doha, Qatar
Farhan 00 974 6672 1895

Orait, semoga kita sama sama dapat mengejar impian kita serta lakukan yang terbaik untuk diri kita serta keluarga kita dan jugak kawan kawan kita.

myimage.jpeg

 

myimage.jpeg

myimage.jpeg
myimage.jpeg
myimage.jpeg
myimage.jpeg
myimage.jpeg
myimage.jpeg
myimage.jpeg

My Dream, My Wishlist, Next!

Last few days ada beberapa kejadian pelik, gembira , mengejut, happy moment dan sedih berlaku. Tapi, Alhamdullilah semua berjaya di atasi dengan rasa tenang dan yakin dengan semua ketentuan Tuhan.

Mula mula tayar kete pancit masa on the way nak gi Stokis tukar saiz corset clients. Tunggu agent Etiqa setengah jam tak datang, sib baik ada 3 orang yang tolong. Sebab Ajue tak tahu mana tayar spare Exora nih..

Balik rumah dapat surat chinta dari Hai O untuk trip London Paris/Umrah

Best kan, travel FREE dengan Hai O 3 kali setahun tuh… Lepas ni dengar kata nak pergi antara Instanbul atau Korea… Tak sure la betul ker tak. Tapi apa apa pon, dua dua Ajue suka sebab tak pernah pergi lagi.

Weekend pulak, bisness partner Ajue turun dari Kelantan, Perak dan Johor untuk kelas kat GLAM. So, combine dengan bisness partner yang ada kat area Klang Valley nih, dapat jumpa mereka at one place. Sama sama kami menuntut ilmu.. Demi kejayaan di masa hadapan, syabas Ajue ucapkan! Lets do this together team.

Then hari Ahad pulak ada NDO (new Distributor Orientation) atau EBM (Exclusive Business Meeting) untuk kumpulan GLAM group under CDM Hanis dan CDM Sha Khalid.

Ni sebahagian dari yang hadir. Sebelom kelas start, kita pose satu.. Hehe

NDO ni bertujuan untuk memberi ilmu yang wajib tahu sebagai permulaan bagi usahawan baru dalam Hai O. So, macam kelas intensif la jugak, semua dirangkumkan dalam masa sehari.
Dan, Ajue telah diberi peluang oleh leader Ajue untuk sampaikan topic Social Media Marketing pada hari tu. Takut, gementar, semua ada , sebab first time kan. Malam sebelum tu Ajue tido jam 3 pagi siapkan slides.. Hehe

Dan hasilnya, Ajue bersyukur kerana kesemua speaker dapat menyampaikan ilmu dengan sebaiknya kepada ahli kumpulan baru kami. Alhamdullilah.

Ni barisan speakers yang bertugas pada hari tersebut.

Oh ya, sebelum tuh, masa kelas GLAM malam Jumaat tuh, husband Ajue telah berjaya buat demo Biozone kat adik dia. Syabas! (dengan bantuan Aisyah, anak Ajue.. Hehe) sebab Aisyah dah biasa tengok Ajue demo, so dia dah tahu nak jawab apa kalau orang tanya! Just imagine, my 12 years old daughter boleh demo Biozone!!! Proud of her.

Then, lepas NDO, ada majlis kesyukuran kepada qualifiers London Paris group GLG. Syukur kami kepada Allah atas rezeki kami bisness nih. Semoga rezeki kami bertambah murah lagi lepas nih, InsyaAllah.

Buat kat Masjid AlGufran, Taman Tun. Semua ahli keluarga dijemput sekali. Sebab mereka lah kami ibu bapa berusaha keras dalam bisnes, kan.

Gambar gambar nih Ajue ambik dari blog CDM Hanis.

Nasi Tomato… Bestttt sangat!!!

Ok, best kan! Kalau hidup kita penuh dengan warna warni.. Tak lah hitam putih jer kan. So, lets colour it and lets live life to the fullest!!

Hmmm… Ajue terberkenan sesangat dengan Note 10.1 tu.. Hari tu masa NDO temgok CDM Sha guna. Wah wah… Terbakar hati nih… Confirm bonus bulan nih Ajue nak jugak dapatkan satu.. Senang nak update blog Sha cakap. Apa apa pon, kena kerja leras bulan nih, nak jugak beli satu nanti

Ni laaa gadget nyer… Best kan!!!!

Nak tahu apa tu GLAM?GLG? BIOZONE? Contact Ajue kay!