GLG in London Day One

Salam jetlag all,

Hehe bukan apa, betul Ajue masih lagi tak dapat ikut time sini bila since balik Ahad lepas. Dah jadi macam Zombie pulak. Macam nenek kebayan pon ada, alaa yang lagu tu masa kita kanak kanak,

nenek nenek sibongkok tiga,
Siang mengantuk malam berjaga…

okay kali nih nak update pasal trip pakej ketiga Ajue dalam Hai O. Dulu dah pergi Vietnam, pastu pergi Guangzhou. Trip ketiga untuk 2012 ialah ke London dan Paris selama 8hari 5 malam. Entry lepas dah update pasal kitaorang berkumpul kat KLIA kan.

So kali nih update pasal kat London pulak yer.

Kami sampai London awal pagi. Lepas dah keluar airport terus ke London Eye. Ni first stop kitaorang. Selama dah 3 kali Ajue pergi London ni first time naik London Eye. Rupanya seronok ssangat sebab dapat lihat keindahan kota London secara meneyeluruh lagi. Tapi sebelum tu kami masuk 4D movie sejaran pembinaan London Eye. Memang teruja sangat masa tuh, live movie. Ajue terpikir jugak kalau ada rezeki next time nak bawak anak anak pergi sini, tak rugi rasanya spend sikit untuk pengetahuan mereka, setuju tak?

20130320-161854.jpg

20130320-162024.jpg

20130320-162250.jpg

20130320-162338.jpg

20130320-162421.jpg

Lepas tu bergerak ke Buchimham Palace pulak dan tempat tempat sekitarnya.

20130320-162635.jpg

20130320-162659.jpg

20130320-162738.jpg

20130320-162758.jpg

20130320-162824.jpg

Lunch pulak kami bergerak ke restoren Melur. Pemiliknya orang Malaysia dari Pahang. Tapi dah lama menetap kat London. Bestttt dapat nasi! Haha

20130320-162943.jpg

20130320-163008.jpg

20130320-163022.jpg

20130320-163111.jpg

Sepanjang perjalanan, tour agent tu bagi air mineral kat kami. Berbotol botol air mineral supaya kami tak kehausan..

20130320-163247.jpg

Lepas tu kami dibawa ke Masjid untuk solat jamak Zohor dan Asar. Tour leader kami cakap kat masjid itulah Dody disembahyanhgkan dulu. Ingat tak lagi kisah Dody dengan Lady Di? Haaa google kay. Hehe

20130320-163447.jpg

20130320-163507.jpg

20130320-163601.jpg

Lepas tu kami check in kat Holiday Inn kat Kensington. Rehat untuk hari tu. Suhu masa tu agak sejuk jugak la dalam 6 degress.. Hmmm,

20130320-165042.jpg

20130320-165133.jpg

20130320-165333.jpg

20130320-165919.jpg

20130320-165934.jpg

20130320-165950.jpg

20130320-170007.jpg

20130320-170026.jpg

20130320-170041.jpg

Dinner pulak kat Holiday Villa..

20130320-181249.jpg

20130320-181314.jpg

Malam tu lepas check in siap keluar balik heheh carik suvenirs sikit..

20130320-181548.jpg

20130320-181612.jpg

20130320-181633.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *