Bisnes di Kota Tinggi

Well, entry yang sepatutnya di publish dua minggu lepas tapi Ajue lufe.. Haha tu laa banyak sangat bisness appointment dan few things kena settle lately.. Tapi Alhamdulilah Ajue dapat lakukan hampir kesemuanya, even ada jugak yang terpaksa ditangguhkan ke suatu masa akan datang.

Ok, entry kali ni nak citer pasal bisnes trip ker Kota Tinggi.

Actually dah plan lama dengan bisnes partner Farouk. Tapi kali nih baru boleh make it happen. Asalnya nak spend time lama sikit tapi masa tu dah dekat dengan keputusan UPSR, so Ajue kena limitkan selama dua hari jer.
Actually result UPSR dipostpone masa cuti sekolah. Belum pernah kut rasanya result keluar masa cuti, tapi apa apa pon, debaran tu tetap ada.

Orait, citer pasal Kota Tinggi, ni kali pertama Ajue drive sendiri ke Johor. Last time pergi last year kut. Masa tu bulan December, pergi Universal Studio tapi kali stay kat The Zone JB. Tu pergi konvoi dua kereta dengan adik Ajue dan kawan dia.

Dalam lebih kurang jam 1.30 petang Ajue sampai kat Bandar Penawar. Demo corset Premium Beautiful dijadualkan jam 2.30 petang. So ada satu jam lagi. Terus pergi check in dulu kat Lotus Desaru Beach Resort.

Mai aiiii… Besarnyer bilik. Tak expect bilik besar macam nih. Murah jer, bukan mahall pon. Nak tengok bilik dia?

Kolam dia besar…. Ni kalau bawak anak anak sure best kan. Next trip kalau ke sini lagi confirm Ajue bawak.

Best kan? Kalau buat teambuilding company pon best.

Okay, demo berjalan dengan lancarnya. Alhamdullilah. InsyaAllah makin ramai yang ingin tahu pasal kehebatan corset Premium Beautiful ni. Memang itulah mission kami. Keep sharing benda yang hebat dan bagus kepada semua. Bukan setakat corset sahaja, adalagi yang hebat seperti Biozone Food Purifier. Nanti kita citer detail kay pasal produk nih.

Malam nya pulak, Ajue ke Kota Tinggi untuk bisnes sharing seorang guru Bahasa Inggeris pulak.

Puashati dan happy dapat berkongsi sesuatu yang bermanfaat kepada semua orang. Dulu masa mula mula Ajue join bisnes nih, Memang susah nak bercerita tentang bisness. Sampailah di canai oleh mentor Ajue serta merasai sendiri kehebatan produk dan pelan pemasaran Hai O, Ajue bertambah yakin dengan apa yang Ajue lakukan sekarang ini. Thanks Hai O, thanks GLG!

My Dream, My Wishlist, Next!

Last few days ada beberapa kejadian pelik, gembira , mengejut, happy moment dan sedih berlaku. Tapi, Alhamdullilah semua berjaya di atasi dengan rasa tenang dan yakin dengan semua ketentuan Tuhan.

Mula mula tayar kete pancit masa on the way nak gi Stokis tukar saiz corset clients. Tunggu agent Etiqa setengah jam tak datang, sib baik ada 3 orang yang tolong. Sebab Ajue tak tahu mana tayar spare Exora nih..

Balik rumah dapat surat chinta dari Hai O untuk trip London Paris/Umrah

Best kan, travel FREE dengan Hai O 3 kali setahun tuh… Lepas ni dengar kata nak pergi antara Instanbul atau Korea… Tak sure la betul ker tak. Tapi apa apa pon, dua dua Ajue suka sebab tak pernah pergi lagi.

Weekend pulak, bisness partner Ajue turun dari Kelantan, Perak dan Johor untuk kelas kat GLAM. So, combine dengan bisness partner yang ada kat area Klang Valley nih, dapat jumpa mereka at one place. Sama sama kami menuntut ilmu.. Demi kejayaan di masa hadapan, syabas Ajue ucapkan! Lets do this together team.

Then hari Ahad pulak ada NDO (new Distributor Orientation) atau EBM (Exclusive Business Meeting) untuk kumpulan GLAM group under CDM Hanis dan CDM Sha Khalid.

Ni sebahagian dari yang hadir. Sebelom kelas start, kita pose satu.. Hehe

NDO ni bertujuan untuk memberi ilmu yang wajib tahu sebagai permulaan bagi usahawan baru dalam Hai O. So, macam kelas intensif la jugak, semua dirangkumkan dalam masa sehari.
Dan, Ajue telah diberi peluang oleh leader Ajue untuk sampaikan topic Social Media Marketing pada hari tu. Takut, gementar, semua ada , sebab first time kan. Malam sebelum tu Ajue tido jam 3 pagi siapkan slides.. Hehe

Dan hasilnya, Ajue bersyukur kerana kesemua speaker dapat menyampaikan ilmu dengan sebaiknya kepada ahli kumpulan baru kami. Alhamdullilah.

Ni barisan speakers yang bertugas pada hari tersebut.

Oh ya, sebelum tuh, masa kelas GLAM malam Jumaat tuh, husband Ajue telah berjaya buat demo Biozone kat adik dia. Syabas! (dengan bantuan Aisyah, anak Ajue.. Hehe) sebab Aisyah dah biasa tengok Ajue demo, so dia dah tahu nak jawab apa kalau orang tanya! Just imagine, my 12 years old daughter boleh demo Biozone!!! Proud of her.

Then, lepas NDO, ada majlis kesyukuran kepada qualifiers London Paris group GLG. Syukur kami kepada Allah atas rezeki kami bisness nih. Semoga rezeki kami bertambah murah lagi lepas nih, InsyaAllah.

Buat kat Masjid AlGufran, Taman Tun. Semua ahli keluarga dijemput sekali. Sebab mereka lah kami ibu bapa berusaha keras dalam bisnes, kan.

Gambar gambar nih Ajue ambik dari blog CDM Hanis.

Nasi Tomato… Bestttt sangat!!!

Ok, best kan! Kalau hidup kita penuh dengan warna warni.. Tak lah hitam putih jer kan. So, lets colour it and lets live life to the fullest!!

Hmmm… Ajue terberkenan sesangat dengan Note 10.1 tu.. Hari tu masa NDO temgok CDM Sha guna. Wah wah… Terbakar hati nih… Confirm bonus bulan nih Ajue nak jugak dapatkan satu.. Senang nak update blog Sha cakap. Apa apa pon, kena kerja leras bulan nih, nak jugak beli satu nanti

Ni laaa gadget nyer… Best kan!!!!

Nak tahu apa tu GLAM?GLG? BIOZONE? Contact Ajue kay!

Biozone Food Purifier Galaxy Agent

Semakin ramai yang telah mengetahui tentang kesedaran pemakanan harian kita. Pon begitu masih ramai yang tertanya tanya macamana untuk mencegah sebelum menjadi parah, means jadi darah daging kita la tu kan.

Contoh la kan,

  • macamana untuk membuang bahan Kimia seperti pesticides, herbicides, preservatives dalam makanan
  • mengekalkan kesegaran sayur sayuran, buah buahan dan juga seafood

Dan tahu jugak bahawa

  • peralatan dapur kita boleh direndam dengan air ozone untuk membunuh Salmonella, E.Coli
  • orang yang ada skin problems seperti acne dan infections. boleh jadikan kulit lebih sihat dengan menghapuskan fungus, germs dan bacteria yang terdapat pada permukaan kulit

Dan jugakkkkk

  • nak mandi dengan air ozone??? boleh……sesangat. Kalau mandi dengan air yang telah diozonekan, boleh meningkatkan kadar metabolisma kulit kita, menjaga kulit daripada segala jenis infections, mengurangkan bau badan pon boleh tau!

So andaikata kepada sesiapa yang nak tahu lebih lanjut lagi tentang Biozone Food Purifier, yang mempunyai kesemua fungsi diatas, boleh lah contact agent kumpulan Ajue yang berada di sekitar anda yer,

20121018-193108.jpg

Solution Provider

Apa tu Solution Provider. Kalau masa kerja IT dulu selalu dengar terms ni. Means kami as vendor sentiasa menyediakan penyelesaian kepada clients untuk memenuhi kehendak bisness mereka menggunakan teknologi IT.

Ajue pernah kerja sebagai solution provider Sistem Maklumat Pelajar untuk IPT (institut pengajian tinggi) selama 5 tahun masa mula mula bekerja dulu. Company Ajue akan sediakan software dan kami akan share dengan IPT kehebatan software tersebut. Dan, hasilnya meningkatkan serta memudahkan proses pendaftaran pelajar baru sampailah ke memasukkan markah exam pelajar ke dalam database.

Lepas tu, bertukar pulak kepada industri telco. 4 tahun kat situ pon sama tugas yang dipikul. Yang bezanya ialah clients yang takde satu pon kat Malaysia sebab company pon based kat German kan, so clients mostly europe dan latin amerika.

Sekarang sejak buat bisness sendiri, scope kerja tetap sama, as a Solution Provider tapi scope yang berbeza. Clients terdiri dari pelbagai lapisan masyaralat. Tak kira yang muda mahupon yang dah berumur. Sesiapa sahaja boleh jadi clients Ajue. Kami dalam network yang sama akan berkongsi pelan perniagaan serta membuka minda untuk merubah kehidupan daripada yang selesa kepada lebih selesa.

Nak tahu lebih lanjut cara untuk dapatkan bonus pertama sebnayak RM6500? Boleh lah contact Ajue yer..

HP 0132260082
Email ajue3375@yahoo.com

Ajue sekarang berada di Utara semenanjung iaitu Perlis untuk berkongsi penyelesaian ini. Sesiapa yang berminat boleh lah contact yer.

Lepas nih, Ajue akan ke Kelantan pulak sampai hari Khamis. C U there!!!!!

Beautiful Galaxy Team

Maybe ramai yang tak tahu naper group ni nama Galaxy. Hehe sebabnyer majoriti bisnes partner Ajue pakai Samsung Galaxy.. 🙂

Tak kira la Note ker, Tab ker, tapi kebetulan sesangat kami mempunyai citarasa yang sama. So, sesaper yang belum ada Galaxy tu jangan kecik hati yer, Ajue gurau jer.. Hehe

Ajue rasa bertuah kerana mempunyai bisnes partner yang sporting sangat. Kami semua macam satu kepala. Walaupon tak pernah kenal sebelum ini, tapi kerana bisness premium beautiful dan biozone nih, kami semakin rapat. Berkongsi masalah, pengalaman dan hal peribadi menjadikan kami semakin rapat.

Network Ajue pon makin berkembang jugak.

Ni area Lembah Kelang,

Ni pulak Utara

Tak lupa juga network Pantai Timur yang semakin aktif..

Dan….. Yang paling jauh nun di Doha

Dan insyaAllah bakal melahirkan wakil dari Selatan pulak bulan ni, insyaAllah….

Kami mempraktikkan usaha yang sama, saling bantu membantu antara satu sama lain demi mencapai impian dan matlamat kami.

Luv you all my team, my Beautiful Galaxy Team!!