My Dream, My Wishlist, Next!

Last few days ada beberapa kejadian pelik, gembira , mengejut, happy moment dan sedih berlaku. Tapi, Alhamdullilah semua berjaya di atasi dengan rasa tenang dan yakin dengan semua ketentuan Tuhan.

Mula mula tayar kete pancit masa on the way nak gi Stokis tukar saiz corset clients. Tunggu agent Etiqa setengah jam tak datang, sib baik ada 3 orang yang tolong. Sebab Ajue tak tahu mana tayar spare Exora nih..

Balik rumah dapat surat chinta dari Hai O untuk trip London Paris/Umrah

Best kan, travel FREE dengan Hai O 3 kali setahun tuh… Lepas ni dengar kata nak pergi antara Instanbul atau Korea… Tak sure la betul ker tak. Tapi apa apa pon, dua dua Ajue suka sebab tak pernah pergi lagi.

Weekend pulak, bisness partner Ajue turun dari Kelantan, Perak dan Johor untuk kelas kat GLAM. So, combine dengan bisness partner yang ada kat area Klang Valley nih, dapat jumpa mereka at one place. Sama sama kami menuntut ilmu.. Demi kejayaan di masa hadapan, syabas Ajue ucapkan! Lets do this together team.

Then hari Ahad pulak ada NDO (new Distributor Orientation) atau EBM (Exclusive Business Meeting) untuk kumpulan GLAM group under CDM Hanis dan CDM Sha Khalid.

Ni sebahagian dari yang hadir. Sebelom kelas start, kita pose satu.. Hehe

NDO ni bertujuan untuk memberi ilmu yang wajib tahu sebagai permulaan bagi usahawan baru dalam Hai O. So, macam kelas intensif la jugak, semua dirangkumkan dalam masa sehari.
Dan, Ajue telah diberi peluang oleh leader Ajue untuk sampaikan topic Social Media Marketing pada hari tu. Takut, gementar, semua ada , sebab first time kan. Malam sebelum tu Ajue tido jam 3 pagi siapkan slides.. Hehe

Dan hasilnya, Ajue bersyukur kerana kesemua speaker dapat menyampaikan ilmu dengan sebaiknya kepada ahli kumpulan baru kami. Alhamdullilah.

Ni barisan speakers yang bertugas pada hari tersebut.

Oh ya, sebelum tuh, masa kelas GLAM malam Jumaat tuh, husband Ajue telah berjaya buat demo Biozone kat adik dia. Syabas! (dengan bantuan Aisyah, anak Ajue.. Hehe) sebab Aisyah dah biasa tengok Ajue demo, so dia dah tahu nak jawab apa kalau orang tanya! Just imagine, my 12 years old daughter boleh demo Biozone!!! Proud of her.

Then, lepas NDO, ada majlis kesyukuran kepada qualifiers London Paris group GLG. Syukur kami kepada Allah atas rezeki kami bisness nih. Semoga rezeki kami bertambah murah lagi lepas nih, InsyaAllah.

Buat kat Masjid AlGufran, Taman Tun. Semua ahli keluarga dijemput sekali. Sebab mereka lah kami ibu bapa berusaha keras dalam bisnes, kan.

Gambar gambar nih Ajue ambik dari blog CDM Hanis.

Nasi Tomato… Bestttt sangat!!!

Ok, best kan! Kalau hidup kita penuh dengan warna warni.. Tak lah hitam putih jer kan. So, lets colour it and lets live life to the fullest!!

Hmmm… Ajue terberkenan sesangat dengan Note 10.1 tu.. Hari tu masa NDO temgok CDM Sha guna. Wah wah… Terbakar hati nih… Confirm bonus bulan nih Ajue nak jugak dapatkan satu.. Senang nak update blog Sha cakap. Apa apa pon, kena kerja leras bulan nih, nak jugak beli satu nanti

Ni laaa gadget nyer… Best kan!!!!

Nak tahu apa tu GLAM?GLG? BIOZONE? Contact Ajue kay!