Men in Glampreneur

Salam..

Dah lama tak mengupdate blog nih… Bukan apa tak sempat nak publish.. Hehe

Tapi kali ni just nak share to all my blog readers pasal lelaki jugak boleh buat biznes corset nih. Dan ramai yang mencapai level tertinggi serta income sebulan 5 figures.

Full entry boleh baca kat blog mentor Ajue CDM Hanis Haizi

Ok, bermula dengan husband CDM Hanis sendiri iaiti CDM Razali Zain.
CDM Razali Zain, he is the master mind behind all the GLAM establishment. He is the Principal Manager and Co-Founder of Green Leaders Academy Malaysia. He has been doing the business 3 years full time.

Previously, a Software Engineer working with various Multi National Companies such as IBM & Motorola etc. He developed the methods that we use today through social media marketing, he’s currently GLAM’s social media strategist, Web and SEO Consultant.

He is one of the main reason why GLAM are the Pioneers of Online Marketing in Malaysia today!

Then husband Ajue jugak buat biznes ni sama sama. Cuma sekarang dia masih lagi bekerja dan buat biznes secara part time saja.

DSM Shahrilnizam is a fulltime Software Engineer at TM Unifi who is already earning 5 figure income per month. He has been working for more than 15 years in IT industry. He is an ex-colleague of CDM Razali Zain, and now doing the business as part timer and also generating 5 figure via online.

Selain mereka berdua ni, ada dua lagi protege Ajue yang masing masing sangat komited dengan biznes ni. Malah network mereka pon semakin besar di kalangan pendidik di Malaysia nih.

DSM Farouk Harun is a young English Teacher from Southern Malaysia. Graduated from New Zealand, he is now strong dedicated GLAMpreneur. A fast learner and keen interest in online business he has the ability to go very far.

Dan seorang lagi leader juga dari kalangan guru.

DSM Ashraf Zain is another young English teacher in our group He is based in Kelantan. I still remember his email in which he wrote that he wants to do this business to help his mother. Graduated in Australia, he is the next generation of GLAMpreneurs that will conquer the world.

Even adik Ajue sendiri kat Doha Farhan Rashid, seorang Supervisor dari comoany AEB pon buat biznes ni. Dah habis pon semua corset dia jual. Walaupon jauh tapi kami menggunakan social media untuk communicate each other.

Ni masa Ajue ke sana untuk demo dan coaching biznes dengan dia.

Actually ada ramai lagi lelaki dalam Glampreneur ni. Ada doktor, senior executive, unit trust consultant, oil and gas engineer, product manager, economic affairs executive, director telekom, architect, registrar, technician, lecturer, network analyst, mechanical engineer, project manager dan lain lain background lagi. Full entry boleh baca kat blog CDM Hanis kay.

FEAR vs Education

Salam semua.

FEAR? Hah apa tu. Takut hantu? Takut lipas ker? Tak tak, semua tu bukan maksud Ajue. Fear kat sini maksud dia takut nak berdepan dengan masyarakat atau malu nak menyatakan apa yang kita buat. Huh, buat apa lak tu Ajue? Hehe buat Network Marketing la, konsep Direct Selling, konsep MultiLevel Marketing semua tuh.

Orait, memang kita malu kan, kita takut pon ada kalau orang tanya lebih lebih kat kita , biznes apa ko buat. U buat side income eh, buat apa ek. Huh, mau terkedu lidah nak terkeluar , oh saya buat Direct Selling. Betul Tak???

So, masa kat seminar Go CDM program yang lalu, trainer tu cakap, kita malu sebab kita kurang ilmu. Kita takut orang tanya macam macam dan kita tak mampu nak balas balik, kita tak boleh nak explain panjang lebar, cuba kita ada ilmu yang cukup, konpem kita tak takut. Kan?

Memang Ajue dah plan nak pergi ‘site visit’ semua biznes partner di Utara, Pantai Timur , Central dan Selatan untuk gerak gempur Pakej Shanghai sebelum Ajue pergi London Paris Trip 8 March nanti.

Tapi sebelum pergi, kenalah berguru dulu dengan mentor kesayangan kami, CDM Hanis Haizi dan CDM Raz. Sanggup pergi rumah mereka jam 11 malam sampai almost 2 pagi ambik ilmu untuk dicurahkan kepada team semua. Hebat kan mereka. Even masa tu Hanis baru jer lepas jumpa clients dia. Tapi tak pernah kenal erti penat dalam membimbing kami.

Masuk rumah HaNis, macam terkedu seketika. Bayangkan mereka dalam usia yang begitu muda tak sampai 30an lagi mampu memiliki rumah bernilai jutaan ringgit hasil dari duit berbisnes. Kita, umur 29 kat mana ek masa tu? Hmmmm tepuk dada tanya minda, ingat ker apa kita buat masa umur tu.

tengah menunggu untuk berguru hehe


Wahh termenung nampak… Susah ker Ajue.. Huhu

Thanks Hanis, atas apa yang dicurahkan, insyaAllah akan diaplikasikan segera untuk semua.

Thanks jugak Raz yang banyak bantu kami dalam perjalanan biznes ni. Kami amat memerlukan mentor serta leader seperti you guys. Really appreciate that. Btw, sedap lah kopi malam tuh, hehe

So, first move ialah ke Kota Bharu untuk group Ferrie dan Dr. Nik. Ferrie has done a very good job. Semua ahli, tempat, prospek, clients dia aturkan. Cayalan Ferrie. Very responsible kan. Senang nak coaching Ferrie and her team. Ajue kagum dengan semangat mereka. Dan nak tahu, pasangan adik beradik Najmi dan Alawiyah datang all the way from Tumpat naik motor!!! MasyaAllah…. Kagum sangat sangat kan. Begitulah usaha orang yang nak berjaya, jarak bukan halangan, yang penting kesanggupan serta pengorbanan yang mereka lakukan amat amat Ajue kagum. Dan Ajue percaya mereka berdua akan berjaya serta mencapai apa yang mereka inginkan suatu hari nanti, insyaAllah. Dont worry, we work as a team, kay.

You guys ROCK!!!!! Thank you kerana beri kepercayaan pada Ajue untuk membimbing kalian. InsyaAllah kita sama sama berjaya nanti, beleive in ourselves kay.

Dikesempatan itu jugak Ajue datang untuk memberi FREE vouchers kepada semua atas kesanggupan meluangkan masa untuk sesi GLOW (green leaders orientation week) kami yang pertama. Syabas dan tahniah Ajue ucapkan. Enjoy the gift, kay.

Untuk Nurul Ajue sendiri yang bagi sebab hadiah sempena perkahwinan beliau yang lalu. Maaf sangat tak dapat hadir. Nak jadikan citer, husband dia satu company dengan Shahril, lol. Keciknyer dunia.. Haha

Seharian bersama hingga ke petang. Tukar lokasi kat airport pulak sebab Ajue tak beli tiket balik lagi. Ajue nak balik malam tu jugak sebab nak timba ilmu lagi kat GLAM.

Ni masa CDM Hanis bagi speech. Gambar belakang ialah semua yang hadir masa Go CDM Program tempoh hari.

Lepas kelas tak lepaskan oeluang bergambar dengan CDM Hanis, ambik aura mentor.

Bersama Ummu, rakan kongsi Ajue dekat central KL.

picture is worth a thousand words

Tak nak comment apa apa, layanzzzzz

Siapa lagi kalau bukan CDM Hanis Haizi!!!! she suggested me this edition , Chanel GST!

Baru lepas setting effisyen dengan mentor kesayangan serta terhebat untuk next level DDM, Car Fund, 100,000k sales in group, duit shopping Kat London dan Paris nanti serta ilmu bina kumpulan dan pewaris. Sunggguuhhhh tak ternilai ilmu yang dicurahkan. Semuanya akan anda perolehi jika berada di dalam group nih. GLG Green Leaders Group!

My Dream, My Wishlist, Next!

Last few days ada beberapa kejadian pelik, gembira , mengejut, happy moment dan sedih berlaku. Tapi, Alhamdullilah semua berjaya di atasi dengan rasa tenang dan yakin dengan semua ketentuan Tuhan.

Mula mula tayar kete pancit masa on the way nak gi Stokis tukar saiz corset clients. Tunggu agent Etiqa setengah jam tak datang, sib baik ada 3 orang yang tolong. Sebab Ajue tak tahu mana tayar spare Exora nih..

Balik rumah dapat surat chinta dari Hai O untuk trip London Paris/Umrah

Best kan, travel FREE dengan Hai O 3 kali setahun tuh… Lepas ni dengar kata nak pergi antara Instanbul atau Korea… Tak sure la betul ker tak. Tapi apa apa pon, dua dua Ajue suka sebab tak pernah pergi lagi.

Weekend pulak, bisness partner Ajue turun dari Kelantan, Perak dan Johor untuk kelas kat GLAM. So, combine dengan bisness partner yang ada kat area Klang Valley nih, dapat jumpa mereka at one place. Sama sama kami menuntut ilmu.. Demi kejayaan di masa hadapan, syabas Ajue ucapkan! Lets do this together team.

Then hari Ahad pulak ada NDO (new Distributor Orientation) atau EBM (Exclusive Business Meeting) untuk kumpulan GLAM group under CDM Hanis dan CDM Sha Khalid.

Ni sebahagian dari yang hadir. Sebelom kelas start, kita pose satu.. Hehe

NDO ni bertujuan untuk memberi ilmu yang wajib tahu sebagai permulaan bagi usahawan baru dalam Hai O. So, macam kelas intensif la jugak, semua dirangkumkan dalam masa sehari.
Dan, Ajue telah diberi peluang oleh leader Ajue untuk sampaikan topic Social Media Marketing pada hari tu. Takut, gementar, semua ada , sebab first time kan. Malam sebelum tu Ajue tido jam 3 pagi siapkan slides.. Hehe

Dan hasilnya, Ajue bersyukur kerana kesemua speaker dapat menyampaikan ilmu dengan sebaiknya kepada ahli kumpulan baru kami. Alhamdullilah.

Ni barisan speakers yang bertugas pada hari tersebut.

Oh ya, sebelum tuh, masa kelas GLAM malam Jumaat tuh, husband Ajue telah berjaya buat demo Biozone kat adik dia. Syabas! (dengan bantuan Aisyah, anak Ajue.. Hehe) sebab Aisyah dah biasa tengok Ajue demo, so dia dah tahu nak jawab apa kalau orang tanya! Just imagine, my 12 years old daughter boleh demo Biozone!!! Proud of her.

Then, lepas NDO, ada majlis kesyukuran kepada qualifiers London Paris group GLG. Syukur kami kepada Allah atas rezeki kami bisness nih. Semoga rezeki kami bertambah murah lagi lepas nih, InsyaAllah.

Buat kat Masjid AlGufran, Taman Tun. Semua ahli keluarga dijemput sekali. Sebab mereka lah kami ibu bapa berusaha keras dalam bisnes, kan.

Gambar gambar nih Ajue ambik dari blog CDM Hanis.

Nasi Tomato… Bestttt sangat!!!

Ok, best kan! Kalau hidup kita penuh dengan warna warni.. Tak lah hitam putih jer kan. So, lets colour it and lets live life to the fullest!!

Hmmm… Ajue terberkenan sesangat dengan Note 10.1 tu.. Hari tu masa NDO temgok CDM Sha guna. Wah wah… Terbakar hati nih… Confirm bonus bulan nih Ajue nak jugak dapatkan satu.. Senang nak update blog Sha cakap. Apa apa pon, kena kerja leras bulan nih, nak jugak beli satu nanti

Ni laaa gadget nyer… Best kan!!!!

Nak tahu apa tu GLAM?GLG? BIOZONE? Contact Ajue kay!

Biozone Food Purifier Galaxy Agent

Semakin ramai yang telah mengetahui tentang kesedaran pemakanan harian kita. Pon begitu masih ramai yang tertanya tanya macamana untuk mencegah sebelum menjadi parah, means jadi darah daging kita la tu kan.

Contoh la kan,

  • macamana untuk membuang bahan Kimia seperti pesticides, herbicides, preservatives dalam makanan
  • mengekalkan kesegaran sayur sayuran, buah buahan dan juga seafood

Dan tahu jugak bahawa

  • peralatan dapur kita boleh direndam dengan air ozone untuk membunuh Salmonella, E.Coli
  • orang yang ada skin problems seperti acne dan infections. boleh jadikan kulit lebih sihat dengan menghapuskan fungus, germs dan bacteria yang terdapat pada permukaan kulit

Dan jugakkkkk

  • nak mandi dengan air ozone??? boleh……sesangat. Kalau mandi dengan air yang telah diozonekan, boleh meningkatkan kadar metabolisma kulit kita, menjaga kulit daripada segala jenis infections, mengurangkan bau badan pon boleh tau!

So andaikata kepada sesiapa yang nak tahu lebih lanjut lagi tentang Biozone Food Purifier, yang mempunyai kesemua fungsi diatas, boleh lah contact agent kumpulan Ajue yang berada di sekitar anda yer,

20121018-193108.jpg

Solution Provider

Apa tu Solution Provider. Kalau masa kerja IT dulu selalu dengar terms ni. Means kami as vendor sentiasa menyediakan penyelesaian kepada clients untuk memenuhi kehendak bisness mereka menggunakan teknologi IT.

Ajue pernah kerja sebagai solution provider Sistem Maklumat Pelajar untuk IPT (institut pengajian tinggi) selama 5 tahun masa mula mula bekerja dulu. Company Ajue akan sediakan software dan kami akan share dengan IPT kehebatan software tersebut. Dan, hasilnya meningkatkan serta memudahkan proses pendaftaran pelajar baru sampailah ke memasukkan markah exam pelajar ke dalam database.

Lepas tu, bertukar pulak kepada industri telco. 4 tahun kat situ pon sama tugas yang dipikul. Yang bezanya ialah clients yang takde satu pon kat Malaysia sebab company pon based kat German kan, so clients mostly europe dan latin amerika.

Sekarang sejak buat bisness sendiri, scope kerja tetap sama, as a Solution Provider tapi scope yang berbeza. Clients terdiri dari pelbagai lapisan masyaralat. Tak kira yang muda mahupon yang dah berumur. Sesiapa sahaja boleh jadi clients Ajue. Kami dalam network yang sama akan berkongsi pelan perniagaan serta membuka minda untuk merubah kehidupan daripada yang selesa kepada lebih selesa.

Nak tahu lebih lanjut cara untuk dapatkan bonus pertama sebnayak RM6500? Boleh lah contact Ajue yer..

HP 0132260082
Email ajue3375@yahoo.com

Ajue sekarang berada di Utara semenanjung iaitu Perlis untuk berkongsi penyelesaian ini. Sesiapa yang berminat boleh lah contact yer.

Lepas nih, Ajue akan ke Kelantan pulak sampai hari Khamis. C U there!!!!!

Kenapa saya memilih GLG

Hi all,

Ada banyak group dalam stokis B32. dan stokis2 lain seluruh malaysia. Tapi , Kenapa saya memilih GLG atau Green Leaders Group under B32. Sebab utamanya ialah, Tuhan dan pertemukan saya dengan Hanis Haizi!

Dan yang kedua , ketiga, keempat dan seterusnya adalah kekuatan group ini sendiri. Dari segi cara kami berbisness pon dah lain dari yang lain. Kami bukan yang ketuk ketuk pintu rumah orang nak jual barang. Kami bertindak secara professional. Business bergerak secara Online and bisness meeting pon bukan lah kat kedai mamak, tapi tempat yang sesuai untuk discuss la kan, ialah melalui business nie lambat laun income boleh cecah 5 ker 6 angka, so business nie is a SERIOUS business, meeting point selalunye macam kat Secret Recipe ker, Starbucks ker. Tempat fav Ajue la tuh dua dua nih hehehhee

Last month closing untuk pakej London Paris. Nak tahu braper sales untuk group GLG ni? Meh baca yang leader Ajue CDM Hanis Haizi tulis…

Alhamdullilah, syukur padaMu Ya Allah selesai top up day today!! confirmed more and more business partners will be flying to Paris London! Yahuuu

About 3 Million Sales for this month, welcoming a new CDM, 5 DDM , Car Fund Achiever , and Also 13 Luxury watch achiever!

Best kan???????

Jom baca dari CDM Razali Zain pulak.

This year is FAR from over! Yet thus far Green Leaders and team have managed to ADD TWO new BMW 5series, Three BMW 3series, 1 Toyota Estima and theres a couple more to come!!! Congratulations to the proud owners and thank you to all business partners for believing in all of us. There is NO I, in TEAM. Awesomeness!

Nak tahu, salah sorang yang keluarkan BMW 5series tu adalah ex-CFO (chief finance officer) daripada syarikat terkemuka kat malaysia nih. Even dah berjawatan tinggi dalam company, tapi still buat bisness nih. Dan menjadi seorang usahawan yang berjaya lagi.

TAHNIAH kak Lily Jasmin!!

Tak teruja ker? Hehe.

Incase lah nak tahu apa rahsia kejayaan group kami, boleh la contact Ajue untuk tengok business plan kay.

HP 0132260082
Email ajue3375@yahoo.com

Anugerah SM/SSM Sept 2012

Alhamdullilah, ni kali kedua anugerah SM/SSM diadakan pada tahun ini. Kali yang pertama Ajue qualified 3 orang dalam group Ajue. Yerlah masa tu baru 2 bulan join bisness.
Kali ni qualified 5 orang bagi rakan kongsi yang berdaftar antara bukan Jan hingga April 2012.
Tapi 2 daripadanya tak dapat hadir atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan.

Tahniah diucapkan kepada Siti Aisyah kerana menjadi SSM dalam bulan yang sama join bisnes Premium Beautiful ni.Masa tu confirm bonus pertama RM7000!

Tahniah Aisyah!

Aisyah membawa masuk Dr. Nik dari Kelantan. Kini sesiapa pon boleh buat bisnes atas matlamat yang sama iaitu untuk merubah kehidupan serta personaliti diri sehingga 360′.

Tahniah Dr. Nik!

Walaupon gaji seorang doktor agak tinggi jugak, tapi ini bukan bermaksud mereka tak cukup duit belanjer tiap tiap bulan. Mereka mahukan yang terbaik dan lebih baik untuk masa depan anak anak mereka. Bisnes ni mudah jer, bua part time pon boleh berjaya.

Dan, tahniah juga Ajue ucapkan kepada Kak Mariah. Title Finance Manager memang dah nampak pendapatan bulanan beliau kan. Tapi kenapa masih nak buat side income? Jawapannya tentulah untuk diri sendiri dan anak anak.

Tahniah Kak Mariah!

Tak kira sesiapa sahaja, asalkan kita dah terbuka minda, dan letak matlamat di depan. InsyaAllah dengan berkat tunjuk ajar mentor kami iaitu CDM Hanis Haizi, kami masih lagi berada di dalam bisness yang menyeronokkan ini.

Dua lagi tiada dalam gambar iaitu Mira dan jugak Kak Noraini.

Memang tepat sekali Ajue memilih Hai O sebagai company untuk Ajue mencari rezeki sekarang. Seronok, pengalaman baru, income berganda atas hasil usaha berganda, trip perlancongan yang menjadi sebahagian dari diri Ajue sekarang , ramai kenalan baru yang sudah seperti adik beradik, personal coaching dari mentor hebat sudah cukup untuk memberikan alasan kenapa Ajue masih lagi disini.

Dan rasanya bukan Ajue sahaja, malah semua usahawan Hai O bersetuju dengan slogan ini, kan.

Ayuh team, tahun depan kita gegarkan lagi majlis anugerah seperti ini dengan membawa masuk ramai lagi rakan kongsi dalam group kita, kay! Dan jangan lupa target kita untuk Diamond Night tahun depan!

Untuk sesiapa yang nak tahu pasal bisness yang kami usahakan, silalah contact Ajue yer,

HP 013 226 0082
Email ajue3375@yahoo.com

Misi ke Utara ~ Perlis

Salam Semua,

Misi ke utara kembali lagi. Tapi kali nih Ajue ke Perlis dan Penang untuk membantu rakan kongsi Ajue iaitu Ummu.

Kami bertolak jam 8 pagi dari RnR Jejantas Sg Buloh. Pastu berhenti kejap kat RnR Gurun untuk isi minyak dan lunch.

Makan nasi lauk puyuh , sedaapppp.

Pastu teruskan perjalanan sampai ke sempadan Malaysia-Thailand, iaitu Padang Besar. Kami tumpang rumah nenek Ummu kat situ untuk solat jamak qasar dan siap siap ke Sekolah Padang Besar untuk sesi demo produk.

Alhamdullilah ada clients cash buyer hari tu. Semua nak cantik kan!

Lepas tu kami pergi padang besar pulak. Dulu masa kerja outstation kat perlis Ajue pernah pergi dah sini. Tapi skrang dah lain. Banyak bazaar baru dan lebih teratur.

Kat sini femes dengan pulut. Ada yang makan dengan durian, dengan mangga dan yang terbaru dengan ayam goreng. Ni first time Ajue makan yang dengan ayam goreng tuh.. Hehe

Lepas tu sebelah malam pulak jumpa kawan lama Ummu dekat Beseri. Skrang dia tengah ambik masters kat Unimap. Skrang memang sesuai sangat buat bisness sebab boleh top up duit study. Memang tu pon tujuan dia nak buat bisness.

Kami balik rehat kol 1 pagi. Dan esoknya sambung sharing busness dengan cikgu sekolah lain pulak kat Restoren Tok Mek. Tempat ni memang sesuai sebab dia ada motel sendiri jugak. Next time Ajue rasa nak stay sini lah kalau datang Perlis lagi. Ada cafe, wifi, dewan kecil sesuai untuk produk demo. Perfect!

Lepas sharing kami terus ke Seberang Jaya pulak untuk seorang lagi prospek kat sana. Mulanya nak dengar bisness, tapi lepas present produk terus beli satu set Premium Beautiful. Hebat kan! Semua yang tahu rahsia PB confirm akan terus ambil satu set. Ni semua untuk kesihatan dalaman wanita dan jugak penampilan diri.

Siap pakai kai toilet pastu ambik gambar.. Hahahha

Lepas sharing dalam kol 6 petang kami bertolak bali KL. Hujan lebat mengiring perjalanan kami sampai lah ker restoren jejantas sungai buloh sebab husband Ummu tunggu kat sana.

Alhamdullilah, misi kami tercapai dan insyaAllah network group kami akan terus berkembang hasil usaha kami satu team.

Together Everyone Achieve More!

Ajue amat kagum dengan usaha Ummu. Dalam masa 2 hari full appoointment dia dah aturkan untuk kami sama sama buat.

Ummu buat semua ni untuk membantu family dia terutama ibunya yang sakit. Sungguh kagum dengan niat ikhlas Ummu ini. Ajue yakin dan amat amat yakin satu hati nanti kami sama sama akan berjaya dan dapat merubah kehidupan. Yang penting, letak matlamat di depan dan serahkan diri kepada leader untuk sama sama berjaya seperti mentor kami iaitu CDM Hanis Haizi.

So, saper yang nak tahu macamnaer nak generate side income dengan guna teknik Social Media Marketing, silalah contact Ajue yer.

HP 013 226 0082
Email ajue3375@yahoo.com

Posted via DraftCraft app

Bisness sharing sepanjang Ramadhan

Actually dah lama tulis entry ni tapi baru nak publish hari nih.

Ni kali pertama Ajue berbisness dalam bulan Ramadhan. Mula mula suspen gak sebab tak tahu kan camaner.. Yer la, kalau kerja dulu tahu la apa nak dibuat. Masuk awal pagi pastu boleh balik awal , janji cukup waktu bekerja. Pastu waktu lunch gi KLCC beli baju raya anak anak sebab ofis Ajue jalan kaki jer ke situ.

So, bulan Ramadhan nih Ajue lebih banyak travel luar KL. Ada yang bermalam dan ada yang day trip jer. Dari Utara, ke Selatan pastu ke Timur. Semua kerana membantu rakan kongsi untuk mengembangkan network mereka.

Tak kurang jugak bantu rakan kongsi baru buat demo tentang produk Premium Beautiful kat ofis. Semua nak bagi penerangan betapa bagusnya corset ni untuk wanita, juga untuk kelihatan cantik di hari raya. Pendek kata, rezeki bisness bulan puasa berganda ganda dan terbuka luas kepada sesiapa yang tahu memanfaatkannya.

Kami GLG team amat amat beruntung sebab kami mempunyai mentor yang cukup dedicated dengan rakan kongsinya. Ilmu yang dicurahkan tak pernah putus dan pernah langsung berkira dengan sesiapa sahaja. Susah nak cari sesorang yang komited dengan apa yang diusahakannya dan sama sama ingin maju bersama rakan kongsinya, iaitu CDM Hanis Haizi.

Tapi dalam masa kita mencari rezeki janganlah kita lupa membuat amal ibadat pada malamnya pulak kan. Terutama 10 malam terakhir Ramadhan. Sana sini ada qiamulail kat masjid mahupon buat sendiri. Ajue sempat bersama sama dengan anak anak dan suami berqiamulail di masjid negeri Shah Alam dan esoknya kuliah subuh ustaz Azhar.

Dalam bisness kita mestilah ada konsep DUIT iaitu Doa Usaha Istiqamah dan Tawakal. Usaha tanpa memohon doa tak sempurna apatah lagi kalau tam tawakal. Tapi mestilah dilakukan secara istiqamah, barulah boleh hasil yang diinginkan. Namun kita harus ingat, semua yang berlaku itu ketentuan Allah jua. Dan kita kenalah terima setiap yang ditakdirkan itu dengan hati terbuka dan redha.

Bagi Ajue, bisness ini bisness Ajue. Walau apa pon yang terjadi Ajue tetap akan teruskan. Cepat atau lambat bukan ukuran, janji usaha berterusan dan tabah hadapi dugaan. Semkga Allah memberi RahmatNya serta memudahkan perjalanan bisnes Ajue ini. Ameen.InsyaAllah

Posted via DraftCraft app