GLG in London Day One

Salam jetlag all,

Hehe bukan apa, betul Ajue masih lagi tak dapat ikut time sini bila since balik Ahad lepas. Dah jadi macam Zombie pulak. Macam nenek kebayan pon ada, alaa yang lagu tu masa kita kanak kanak,

nenek nenek sibongkok tiga,
Siang mengantuk malam berjaga…

okay kali nih nak update pasal trip pakej ketiga Ajue dalam Hai O. Dulu dah pergi Vietnam, pastu pergi Guangzhou. Trip ketiga untuk 2012 ialah ke London dan Paris selama 8hari 5 malam. Entry lepas dah update pasal kitaorang berkumpul kat KLIA kan.

So kali nih update pasal kat London pulak yer.

Kami sampai London awal pagi. Lepas dah keluar airport terus ke London Eye. Ni first stop kitaorang. Selama dah 3 kali Ajue pergi London ni first time naik London Eye. Rupanya seronok ssangat sebab dapat lihat keindahan kota London secara meneyeluruh lagi. Tapi sebelum tu kami masuk 4D movie sejaran pembinaan London Eye. Memang teruja sangat masa tuh, live movie. Ajue terpikir jugak kalau ada rezeki next time nak bawak anak anak pergi sini, tak rugi rasanya spend sikit untuk pengetahuan mereka, setuju tak?

20130320-161854.jpg

20130320-162024.jpg

20130320-162250.jpg

20130320-162338.jpg

20130320-162421.jpg

Lepas tu bergerak ke Buchimham Palace pulak dan tempat tempat sekitarnya.

20130320-162635.jpg

20130320-162659.jpg

20130320-162738.jpg

20130320-162758.jpg

20130320-162824.jpg

Lunch pulak kami bergerak ke restoren Melur. Pemiliknya orang Malaysia dari Pahang. Tapi dah lama menetap kat London. Bestttt dapat nasi! Haha

20130320-162943.jpg

20130320-163008.jpg

20130320-163022.jpg

20130320-163111.jpg

Sepanjang perjalanan, tour agent tu bagi air mineral kat kami. Berbotol botol air mineral supaya kami tak kehausan..

20130320-163247.jpg

Lepas tu kami dibawa ke Masjid untuk solat jamak Zohor dan Asar. Tour leader kami cakap kat masjid itulah Dody disembahyanhgkan dulu. Ingat tak lagi kisah Dody dengan Lady Di? Haaa google kay. Hehe

20130320-163447.jpg

20130320-163507.jpg

20130320-163601.jpg

Lepas tu kami check in kat Holiday Inn kat Kensington. Rehat untuk hari tu. Suhu masa tu agak sejuk jugak la dalam 6 degress.. Hmmm,

20130320-165042.jpg

20130320-165133.jpg

20130320-165333.jpg

20130320-165919.jpg

20130320-165934.jpg

20130320-165950.jpg

20130320-170007.jpg

20130320-170026.jpg

20130320-170041.jpg

Dinner pulak kat Holiday Villa..

20130320-181249.jpg

20130320-181314.jpg

Malam tu lepas check in siap keluar balik heheh carik suvenirs sikit..

20130320-181548.jpg

20130320-181612.jpg

20130320-181633.jpg

Departure to London via Ho Chi Minh

Ok, sementara menunggu gate kat boarding hall ni bukak kan, kita enjoy tengok gambar dulu kay. Tema kali nih, seluar kaler pink dan jaket kaler hijau.

Why pink? Hahah Ajue pon tak tahu. Tapi kalau tanya kenapa jaket hijau, of cozzzz tema Green Leaders Group kan hijau. Nama pon green!

Shanghai-on-the-way. Kelantan trip

Semalam trip ke selatan. Hari ni sambung ke pantai timur pulak.
Sebelum tu ada few things nak kena settle. Yer la nak tinggal rumah 2-3 hari ni kan. Nasib baik ada Ida. Semoga Allah merahmati perjalanan ini serta anak anak sentiasa di bawah peliharaanNya.

Mula mula setlekan urusan corset premium beautiful rakan kongsi baru, Linda.

Lepas tu gi Giant jap beli stock makanan untuk Adlan sebab baru nih Ajue terlupa nak beli.

Then flight ke KB kol 3 petang. Seperti biasa lah, macam bulan bulan sebelum nih, datang KB untuk bantu rakan kongsi Ferrie dan Dr.Nik.

Fav place of coz secret recipe. Kali nih Ajue try spageti seafood dia.. Bessttttt giler!

Esoknya naik bas balik kampung halaman kat Terengganu. Kebetulan adik Ajue dari Doha ada kat kampung. Nak bawak mak balik KL atas urusan family. Kat Terengganu kakak Ajue bawak gi makan kat Kuala Ibai Golf Resort. Makan crabmeat soup

Makan chicken wing..

Dan makan cucur udang..

Minum pulak..

Seronok sesekali dapat berkumpul macam ni. Kalau tak kerana bisnes yang fulltime nih, maybe Ajue susah sikit nak luangkan masa dengan family kan. Alhamdullilah. Syukur kepada Allah kerana dipertemukan dengan bisnes nih. Dan yang paling penting Ajue sentiasa ada guidance dan tunjuk ajar dari mentor Ajue iaitu CDM Hanis Haizi.

So kepada sesiapa yang nak kan freedom time macam Ajue, jom inbox Ajue. Ajue alan tunjukkan caranya . Its our own biznes and kita buat sama sama dengan cara kita serta masa kita tersendiri. Sebab ianya 100% Online !!!

Business di Kelantan

Alhamdullilah permintaan untuk mendengar plan marketing bisness semakin tinggi. Bulan nih saja setiap minggu Ajue ada appointment bagi membantu bisnes partner mengembangkan network mereka. Ni la yang dinamakan teamwork!

Baru jer balik dari Kuching. Duduk sehari kat rumah, terbang pulak ke Kota Bharu, Kelantan. Belum sempat pergi lagi leader Ajue CDM Hanis dah buat promotion bagi pihak Ajue. Best kan nnn dapat leader macam beliau!

Orait, sampai jer KB setelah 2 jam delay akibat musim tengkujuh nih dah hujan lebat dan plane tak dibenarkan mendarat. Banjir pulak tuh, tapi semangat rakan kongsi Ajue iaitu Syikin dan Nurul Alawiyah tetap kuat. Mereka sanggup ambik cuti hari tuh semata mata untuk coaching dengan Ajue! Kagum sungguh dengan semangat mereka! Semangat yang macam ni lah yang akan membawa mereka ke mercu kejayaan. Percayalah, kalau kita konsisten serta sentiasa bulat hati dengan pemimpin, insyaAllah mudah laluan bisnes kita. There’s no reason untuk berjaya. Sebab orang yang bagi alasan sebenarnya dialah sendiri yang menjadi punca kegagalan diri sendiri.

Syikin nih kelakar orangnya, senang masuk dengan sesiapa saja. Sebab tu semua bisnes partnernya enjoy bila buat bisnes. No pressure at all. Syikin sanggup mengharung air banjir kat Pengkalan Chepa hari tu untuk jumpa Ajue. Bahkan husband dia jugak sentiasa bagi support untuk dia berbisnes. Salute kat Syikin and Hazali!

Orait ni pulak rangkaian Dr Nik. Nik pon sama, bulat hati dengan leader. Buat bisnes sebab nak extra savings demi sepasang anak beliau. Bayangkan husband beliau bekerja jauh di KL, dan beliau fulltime doktor kat HUSM. Jumpa husband sekali seminggu jer. Namun sedikit pon tak melunturkan harapan dan impian untuk berbisness. Bakal DSM Ajue nih sungguh cekal dalam menghadapi dugaan dan rintangan hidup. Syabas Nik dan Iwan!

Nurul Alawiyah join bisnes bersama dengan adiknya yang masih menuntut di UKN, Bangi. Namun jarak bukan penghalang untuk mereka adik beradik merangkan pelan dan stratergi bersama sama. Hebat kan?
Beliau dulunya mengalami senggugut yang teruk setiap kali datang bulan. Sampai kena makan pil untuk meredakan kesakitan. Alhamdullilah setelah pemakaian corset Premium Beautiful secara berterusan, sekarang beliau tidak lagi mengambil pil. Malah, rasa sakit senggugut pon berkurangan. Itulan kehebatan produk Hai O ni. Kita semestinya kena cuba dan rasa sendir barulah boleh nak cerita kat orang. Benda baik tak salah kalau kita berkongsi kan.

Orait, cakap pasal sharing, Ajue terbaca kata kata hikmah ni kat internet dan Ajue sangat sangat bersetuju dengannya…

So sesiapa yang nak dengar kehebatan produk nih serta free trial corset Premium Beautiful, bolehlah contact Ajue serta bisnes partner Ajue di Kelantan yer.

100G Awards from GLAM

Alhamdullilah, setelah melalui beberapa episod cabaran dan dugaan, akhirnya berjaya jugak untuk meraih Pouch Emlio Pucci dari leader Ajue, CDM Hanis. Ini lah untung nya berada didalam Green Leaders Group! Setiap usaha serta kejayaan dihargai serta diraikan. Dengan itu semangat terus naik mendadak serta motivasi diri meningkat. Thanks CDM Hanis dan CDM Raz yang tak putus putus membimbing Ajue sehingga ke hari ini.

Actually semalam ialah pembukaan new location GLAM. Majlis dimulakan dengan Bacaan Yasin dan Doa Selamat. Diikuti dengan solat jemaah Isyak beramai ramai untuk mendapat berkat kami Green Leaders Group menimba ilmu.

Seronok sangat, perasaan terharu pon ada.. Selalunya Ajue yang bagi reward untuk team Ajue tapi kali nih bila dapat sendiri dari leader Hanis, terus semangat makin berkobar kobar dan keyakinan diri makin kuat dengan bisness ini. Syukur sangat sangat dipertemukan dengan bisnes ini lebih lebih lagi berada di dalam group GLG ini.

So, kepada sesiapa yang nak tahu lebih lanjut lagi silalah inbox Ajue yer, or call Ajue at 013.226.0082

Together Everyone Achieve More!!!!

picture is worth a thousand words

Tak nak comment apa apa, layanzzzzz

Siapa lagi kalau bukan CDM Hanis Haizi!!!! she suggested me this edition , Chanel GST!

Baru lepas setting effisyen dengan mentor kesayangan serta terhebat untuk next level DDM, Car Fund, 100,000k sales in group, duit shopping Kat London dan Paris nanti serta ilmu bina kumpulan dan pewaris. Sunggguuhhhh tak ternilai ilmu yang dicurahkan. Semuanya akan anda perolehi jika berada di dalam group nih. GLG Green Leaders Group!

Bisness di Kedah dan Perlis

Perjalanan diteruskan dalam misi ke utara tanahair ke Kedah dan Perlis pulak. Kat sini kebetulan Deepavali dan kebanyakan kedai semua tutup. So, terpaksa lepak Mc D jer masa tu untuk sharing.
Since client Ajue nih orang Kuala Kedah, kami set appointment kat Alor Setar. Dia adalah seorang cikgu BI jugak, so tahula kan, confirm ni group Ashraf.hehehee
Senang sangat berurusan dengaN Intan ni. Sebab kan, semua dia dah study siap siap. Follow blog CDM Hanis dan lain lain. Dan paling best Acab as her future leader dah bagi info macam macam kat dia. Tinggal nak shrare the most important part jer.
So, Intan, welcome to the group, the right group, Green Leaders Group!

Ajue plan nak stay area Kuala Perlis sebab nak makan seafood kat sana tapi semua hotel fully booked area situ. So, stay kat Putra Palace Hotel jer. Dulu masa Ajue kerja kat UniMap, pernah gak stay sini. Tapi kan, macam dah tak berapa kualiti hotel nih. Apa apa pon, syukur sebab ada gak tempat nak bermalam. Dan yang paling pernting ada pool untuk anak anak main!

Hari kedua Ajue sempat jumpa bisness partner kat sana. Iaitu Kak Shima. Sungguh tak sangka Kak shima dah habiskan semua 8 set corset Premium Beautiful tanpa MENJUAL!!! fuhhh camaner tuh? Senang jer, semuanya dibuat secara ONLINE!!! memang tak syak lagi, sebab Kak Shima berada di dalam right group, group yang mengajar bisness secara ONLINE. Our leader kan jutawan ONLINE. So, kak shima just follow jer the leader. Dan hasilnyaaaa memang masyuukkk. Skrang nak top up kan untuk husband dia pulak. Jangan kata orang lelaki tak boleh jual corset wanita yer! Buktinya dah baaanyak sangat. Even adik Ajue kat Doha pon boleh habiskan corset dia.
Syabas Kak Shima, walaupon jauh beribu batu, tapi tu semua bukan halangan untuk berjaya. Semuanya kerana semangat dalaman yang kuat serta tabah hadapi rintangan dan dugaan.

Doenst matter samada kita buat corset ker, Biozone Food Purifier ker, semua akan diajar secara online, mudah kan????

Then masa nak ke Kedah tu, singgah beli mangga harumanis. Tapi masa tu tak masak lagi. So kena perap dua hari baru sedap… Orang jual tu kata laaaa. Ajue tak tahu sebab tak pernah beli pon sebelom nih. Apa apa pon, kita tunggu updates dalam next entry kay!

So, sesaper yang di utara berminat nak buat side income secara online tanpa bersusah payah ketuk pintu rumah orang nak menjual boleh lah contact Ajue atau bisness partner Ajue kat Utara yer.

Kenapa saya memilih GLG

Hi all,

Ada banyak group dalam stokis B32. dan stokis2 lain seluruh malaysia. Tapi , Kenapa saya memilih GLG atau Green Leaders Group under B32. Sebab utamanya ialah, Tuhan dan pertemukan saya dengan Hanis Haizi!

Dan yang kedua , ketiga, keempat dan seterusnya adalah kekuatan group ini sendiri. Dari segi cara kami berbisness pon dah lain dari yang lain. Kami bukan yang ketuk ketuk pintu rumah orang nak jual barang. Kami bertindak secara professional. Business bergerak secara Online and bisness meeting pon bukan lah kat kedai mamak, tapi tempat yang sesuai untuk discuss la kan, ialah melalui business nie lambat laun income boleh cecah 5 ker 6 angka, so business nie is a SERIOUS business, meeting point selalunye macam kat Secret Recipe ker, Starbucks ker. Tempat fav Ajue la tuh dua dua nih hehehhee

Last month closing untuk pakej London Paris. Nak tahu braper sales untuk group GLG ni? Meh baca yang leader Ajue CDM Hanis Haizi tulis…

Alhamdullilah, syukur padaMu Ya Allah selesai top up day today!! confirmed more and more business partners will be flying to Paris London! Yahuuu

About 3 Million Sales for this month, welcoming a new CDM, 5 DDM , Car Fund Achiever , and Also 13 Luxury watch achiever!

Best kan???????

Jom baca dari CDM Razali Zain pulak.

This year is FAR from over! Yet thus far Green Leaders and team have managed to ADD TWO new BMW 5series, Three BMW 3series, 1 Toyota Estima and theres a couple more to come!!! Congratulations to the proud owners and thank you to all business partners for believing in all of us. There is NO I, in TEAM. Awesomeness!

Nak tahu, salah sorang yang keluarkan BMW 5series tu adalah ex-CFO (chief finance officer) daripada syarikat terkemuka kat malaysia nih. Even dah berjawatan tinggi dalam company, tapi still buat bisness nih. Dan menjadi seorang usahawan yang berjaya lagi.

TAHNIAH kak Lily Jasmin!!

Tak teruja ker? Hehe.

Incase lah nak tahu apa rahsia kejayaan group kami, boleh la contact Ajue untuk tengok business plan kay.

HP 0132260082
Email ajue3375@yahoo.com