Wedding Anak CT

My bff punya son wedding. Sumai Hotel Terengganu. 14 MAC 2020

Alhamdullilah, berjaya juga merealisasilan impian dan hasrat bestfriend Ajue untuk menjadi Floor Manager bagi majlis perkahwinan anak teruna nya. Tahniah sahabatku Siti Munirah Jusoh dan Dr Azmi. Im very happy for both of you. Mak mentua yang tetap vogue de vass gethu!!!

Kami lawan kawan rapat serta family CT dihadiagkan kain lace serta lining untuk dipakaikan sedondon di hari yang berbahagia ini. Kain tu Ajue dapat masa end January. Pikir punya pikir tak tahu nak tempah kat mana. Most tailor dah taknak ambik. Lagipon nak pakai 14 Mac 2020. Nasib baik Ajue ada kenalan butik owner dekat SACC Mall Shah Alam ni. Tanpa buang masa, Ajue ke sana jumpa dengan Owner dia sendiri. Adreanarose. Yes, itulah butiknya.. hasil perbincangan sejam jugak nak design baju sesuai dengan Ajue yang ala ala model pencen ni kan. Haha

Hasilnya.. yesss marvelesss. I likeeeee sangat. Thank you Ros, semua puji hasil kerja tangan beliau. Siap dengan shawl sulam tangan lagi dapat untuk matching dengan dress tu. Happy samgatttt. Jauhlaaa nak compare dengan Jxxxx tu. Hampeh jer. Dah la mahal.

Flite Ajue jam 6.55 petang, lepas waktu kerja Jumaat 13 Mac 2020. Ajue taknak skip kerja, so Ajue hangkut sekali laptop lepak Golden Lounge buat kerja sampai 5.30pm. Bestt lepak sini. Makan dah la FREE.. haha. Latte 3 kali . Menu bertukar, Ajue hentam semua. Lol

Oh ya, sebelum masul lounge, Ajue singgah butik Laneige nal beli compact powder. Last Ajue beli masa kat Korea dulu. Dah habis pon. Tapi malangnya, kat KLIA takde yang anti aging. So Ajue ambil jer yang ada conceiler. Pastu tanya sales girl tu, sun block untuk 14 years old. Dia suggest beli yang spf50 light. Ajue tunjuk lah muka princess Anis yang hangus terbakar dek cuaca panas berjemur masa MSSM Archery. Dia kesian, terus bagi FREE set whitening trial kit dan night gel and mask. Alhamdullilah, rezeki Anis. Pastu Ajue cakap la, Ajue ada 2 anak dara .. alih alih, dia bagi lagi FREE trial set untuk Ecah. Yeayy rezeki Ecah jugak.

Sampai KT, Ajue ambik grab jer untuk ke Sumai Hotel and Apartment. CT dapat 4 bedroom apartment. Alhamdullilah. Ajue dapat bilik katil single. Maklumlah, sorang jer kan. ANN dudul queen bedroom dengan anak dia . Then master bedroom untuk bilik pengantin bersiap pagi tu

Malam tu majlis berinai, tema Bollywood. Tapi Ajue tak join la.. pakai jubah jer. Haha. Rehearsal habis jam 12 malam. Masing masing berdebar untuk majlis esoknya. CT ada bawalkan 2 bekas Qasidoh. Bestttt favourite Ajue.

Esoknya , jam 9 pagi lami para AJK yang stay kat Sumai dah turun bersiap sedia. Makanan sampai awal, nice. Senang nak susun terus bagi kitchen buat. Then one last rehearsal.

Alhamdullilah majlis berjalan smooth seperti yang dirancang. MC, Nasyid, AJK semua have done really great job!!!! Syabasss. Tuan rumah happy. Kita pon turut la happy. Thank you all. Tiada yang mustahil apabila satu team saling bagi kerjasama yang terbaik.

Nak jadikan citer, belah pengantin perempuan merupakan adik bongsu kepada Sukma Team teganu Archery Ajue dulu.. yaaa Allahh. Kecilknya dunia. Happy to see him and Abang Aji. Tapi tak sempat nak sembang dengan abang aji sebab beliau dah balik terlebih dulu.

Petang kol 4, mama Ajue datang ambik bawak balik Permin Jaya. Flite Ajue balik KL malam esoknya.

Ahad tu mama Ajue beli nasi lemak ikang aye untuk breakfast. Then, tengahari cousin Ajue datang dengan makcik bawak nasi kerabu. Yum yum. Sempat lagi Ajue beli roti paung Nazir dan nasidagang untuk bawak balik Shah Alam. Flite Ajue yang lite, takde kilo. Tapi sebab Gold member, Ajue entitle 10kg free. Nasindagang sajer dah 7kg hand carry. Haha. Sampai airport, mak Ajue hantar awal sebab mama tak boleh drive malam. Boarding gate tak bukak lagi, so lepak dulu kedai depan boarding gate tu. Ngeteh dan makan satay ikan. Sedappp.

Skrang dalam flite nak tunggu fly. Sempat jugak update blog ni. Yeszaaaa.

Sorry la dalam.blog ni tetiber ada gambar kasut. Tu sebab geng ehem ehem tanya kasut tinggi mana Ajue pakai. Haaa kau. Kutayang di sini lol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *