23rd Mar 2017
20160920_105515

Disneyland Paris Marathon – Before the race

Salam all, Ada orang tanya, macamaner nak register event ni. Well, yang Ajue buat ialah, first register atau subscribe for updates masa mula mula iklan tu keluar. Then from time...

14th Mar 2017
20160919_222804

DisneyLand Paris Half Marathon – Departure via Doha

What? Disneyland? Half Marathon? Apakah? yesza yesza !! Well, alang alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. gethu! Actually Ajue dah register for HM beberapa event tapi tak lari...

13th Mar 2017
20160814_075751

Kuching Marathon 2016

Marathon lagi punya cerita..   well, sejak setahun yang lalu, Ajue saja2 run. Tak sangka ni kali ke dua Ajue lari Kuching Marathon. Kalau last year 2015 Ajue sekeluarga pergi,...

13th Mar 2017
20160807_091711

KL Marathon

Tahun ni dah kali ke dua register untuk Standard Chartered KL Marathon. Last year cancel sebab jerebu teruk kat KL dan sekitarya. Tahun ni kami berpeluang untuk run. Ibu jer...

12th Mar 2017
20151231_092011

Umrah Keluarga – Mekah all

Salam my blog readers,   This entry cerita pasal semua aktiviti kat Mekah sehinggalah pulang ke Malaysia. Dah tak ingat sangat sebenarnya, tapi nak kongsi gambar kenangan supaya bila anak...

25th Feb 2017
20151230_085438

Umrah Keluarga – Mekah

Salam all, Hotel kami ni dekat jer sebenarnya dengan Masjid. OTW nak ke masjid tu akan lalu Safwah, Zam Zam semua tu. Pernah jugak kami lepas solat masuk ZamZam makan...

25th Feb 2017
20151229_025536

Umrah Keluarga – Mekah, first Umrah

Salam semua,   OK, ni entry masa kat Mekah pulak. Umrah pertama bagi kami. Umrah wajib bagi Ecah. Adik adik belum lagi, tapi kami tetap bawak untuk bagi mereka pengalaman...

23rd Feb 2017
IMG-20151227-WA0023

Umrah Keluarga – Madinah

Wahhhh dah setahun tak update. Nasib baik laaa tak berkarat. Kalau tak ada kang kena beli Brasso. Eh Brasso nak polish tembaga kan? BTW, Salam my readers…. apa khabar semua...

21st Feb 2016
IMG-20151226-WA0003

Umrah Keluarga – Raudhah

Salam semua, Kali ni nak kongsikan dengan semua tentang Raudhah. Ini ada Ajue ambil dari blog http://www.republika.co.id/berita/jurnal-haji/konsultasi-haji/14/10/02/nctjmd-inilah-keutamaan-raudhah   Raudhah itu artinya “taman’ yang menggambarkan kesejukan dan kenikmatan. Raudhah yang dimaksud di...

14th Feb 2016
20151226_090836

Umrah Keluarga – Ziarah Luar

Salam semua, Rasanya majoriti TA yang buat pakej umrah akan bawak jemaah mereka Ziarah Dalam dan jugak Ziarah Luar. Kalau Ziarah Dalam tu dengan kata lain ialah masuk ke Raudhah...

Pages:1234567...17»