Wedding Zali Episod 1

Salam semua

Ni masa kenduri belah pengantin perempuan. Tema.. warna warni. Belah adik ipar kaler pink.

Tahniah adik Ajue. Semoga kekal ke anak cucu dan akhirat.

Akad nikah oleh ustaz Ajue masa kat sekolah dulu. Ustaz Yasin. Lama tak jumpa ustaz.

Hantaran dulang semua dibawak oleh anak anak ajue dan anak anak saudara jer. Ramai jugak ek anak dara.. lepas ni sorang sorang laa kenduri. Seronok tengok diorang membesar sama sama.

Ok.. enjoy the pics.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Balik Kampung Episod 2

Salam alll..

Okay. Episod 2 pulak.

Kali ni Ajue drive sendiri bersama sama anak anak lelaki pulak. Adlan baru selesai pertandingan Hafazan semalam.

So kami bertolak seawal jam 6 pagi. Sesudah subuh gethu.

Kabus tebal kat LPT. Jarak penghilatan pon terhad. Yang paling tak best ialah jalan berlubang lubang sepanjang LPT sampai ke Paka. Letih kawal stering kereta elak masuk lubang. Akhirnya kami sampai kat KT jam 12 tengahari.

Oh ya. Masa nak bertolak tu sempat masuk Mc D drive thru kat hiway NKVE buat alas perut. Pastu Ajue berenti sekali jer kat Kuantan untuk isi minyak.

Anak anak semua tidur jer sepanjang perjalanan. Senang bawak kereta macam ni.

Okay. Sampai jer terus call kawan Ajue ambik Cheesenan yang dipesan khas malam tadi. Ada 12 keping semuanyaaa. Best sangat cheese nan kedai RSMY ni. Even dah sampai kampung pon still bolwh tarik tinggi cheese dia.

Pastu mulalah operasi menginai tangan. Hehehe. Kawan Ajue ni suka melayan budak budak. Lepas sorang sorang tangan dia lukis kan.

Cantikkk hasil seni Datin Gweng ni kan. So sesaper nak silalah contact beliau yer. Tak mahal pon. Sebelah tangan RM5 jer.

Pastu dah sampai kampung sah kalau tak pekena ICT. Haaa apa tu ICT???

Well. Ikan Celup Tepung. Lokasi. Teluk Ketapang. Besttttt sangat.

Bayangkannnnn seramai ramai tu yang makan baru RM115. Murah kan.

Okiesss. Lepas ni nak citer pasal majlis perkahwinan adik Ajue pulak. Tungguuuuu

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Balik kampung episod 1

Salam allll

Lama tak update kan. Banyak betul perkara berlaku lately. Nanti lah Ajue ceritakan kay.

Ok. Kali ni nak citer pasal balik kampung. Alkisahnya kami memang nak balik naik kereta. Tapi masa tu banjir besar berlaku di Kuantan. Dan Adlan pulak ada pertandingan Hafazan. Jadinya kami terpaksa split balik kampung.

Mula mula Ajue tumpangkan girls dulu iaitu Ecah dan Anis naik flite dengan kakak Ajue. Bagi lepaskan yang 2 beradik ni dulu.

Flite Air Asia jam 7 pagi. Tapi terpaksa turun awal untuk elakkan kesesakan kat LCCT.

Ni first time anak anak Ajue balik tanpa Ajue. InsyaAllah semua selamat.

Oh ya.. lupa nak cakap. Kami balik kampung sebab adik Ajue nak kawen. Kenduri belah pengantin perempuan 14 Dec manakala belah Ajue keesokannya 15 Dec 2013.

Orait. Thats all for now. See you next entry.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image