DLP Half Marathon 2016

OMG!!!

Masa mula mula keluar announcement yang DLP (Disneyland Paris) nak menganjurkan Marathon, Ajue sangat sangat teruja , sangat!! Mana taknya, kalau DLP ni memang tempat fav Ajue untuk bercuti. Since 2006 Ajue first time ke sini, pastu  2009, 2010,2102 dan 2014. Memang kenangan paling tak dapat dilupakan pada 2010 di mana Ajue seramai 9 ahli keluarga terperangkap dalan snow yang tebal meliputi seluruh Europe. Beberapa attractions dalam Disneyland Park terpaksa ditutup sebab semua beku. Paling seronok sebab dapat bawak mak dan mak mentua first time main snow.

Okay, tu citer lama, sajer nak ambik mood nak pergi lagi tahun depan insyaAllah.

Masa runDisney keluar announcement yang ticket race hanya dibuka untuk jualan pada 13 Oktober lepas, Ajue sangat berdebar2. Sebab Marathon ni international event, tengok review pon saja dah cukup trauma sebab runners datang dari seluruh dunia. Bayangkan ni first time DLP anjurkan, selepas menyahut cabaran runDisney kat US yang sudah berpuluh puluh tahun acara Marathon diadakan di dalam Disneyland.

Actually company Ajue bekerja pon ada offer Ajue untuk lari Marathon di Lake Buena Vista, Orlando January depan tapi memandangkan Ajue belum bersedia maka terpaksa lah Ajue menolak. Oh ya, company Ajue merupakan main sponsor untuk runDisney di Orlando! Tak caya? cuba google.. hehe

Since DLP Half Marathon ni julung julung kali diadakan, dan dijadualkan pada September 2016, maka Ajue sangat teruja untuk menyertainya. Bukan Ajue saja, malah anak anak semua turut teruja dengan marathon ini. Adlan siap request nak lari 5km. Aisyah pon sama. Apatah lagi Anis dan Afiq. Jadi Ajue ingat nak register kan semua.

So, pada hari yang ditunggu2, race entry price pon keluar kat website utama DLP HM ni. Namun, kami hanya dapat buat pendaftaran melalui Travel Agent yang terpilih oleh penganjur. Nak dijadikan citer, 2/3 race entry dijangka akan dijualkan bersama sama dengan hotel package. Tiada single race entry pada 13 Oktober!. So, kalau nak join, semua runners wajib ambik pakej hotel Disneyland. Mak aiiii!!

Since Ajue dah biasa dengan persekitaran Disneyland, maka Ajue lagi suka kalau stay kat area Val d Europe sebab sebelah jer dengan La Vallee Outlet. Boleh cuci mata! haha

Hati berbelah bagi sebenarnya nak register ker tak. Sebab next date penganjur akan jual single entry yang berbaki 1/3 saja hanya dalam bulan January tahun depan. tu pon limited saja. Ai seh!!! Sekali tengok website TA, kesemua pakej Ajue rasa sangat mahal. Sebab at least kena 2 malam stay kat hotel Disneyland, yang mana sudah tentu Ajue tak akan stay pon. Tapi hati ni mana boleh tahan tengok updates dari closed group kat facebook, ramai yang update sold out. Ayoyoyoyo… takutttttt.

Masa tengah keje pon takleh concentrate sebab risau race entry sold out. So, lepas keje, dah settle semua anak2 Ajue try browse beberapa TA (travel agent) yang offer package. Cuma ada satu yang Ajue rasa workable sebab deposit 50% dan balance dia nanti pada July 2016. Dan pakej ni siap boleh add on race entry lagi. Terus laaa Ajue book 2 malam untuk 2 orang, pastu add on untuk anak anak semua. Alhamdullilah… !!!

Soooooo, next year boleh balik kampung yeay!!! Sekarang misi untuk kumpul duit, training training dan training sebab Ajue akan buat first Half Marathon tahun depan, insyaAllah. Maka dengan ini, diisytiharkan, tahun depan Ajue taknak ambik cuti (kalau boleh) sampailah September nanti… teet!

Since masa register untuk pakej 2 pax terpakda letak nama Adlan saja. Tak tahu camaner arrangement dia nanti. Should be boleh customized lah kut kan, name on bib nanti. Takkan Ajue pulak nak lari 1KM haha. Anyway, keep follow my blog kay for more update on this.

Screenshot_2015-10-13-23-09-16
image

image

image

image

image

Run Runner Running

Salam semua,

Just nak recap balik running event yang Ajue dah join dan akan join sepanjang tahun ni, InsyaAllah…

 

IMG-20150306-WA0015

MHWH 5km

20150328_191117

Earth Hour Walk 1.8km

IMG-20150503-WA0005

Superheroes 3km

IMG-20150509-WA0001

9 to 5 5km

IMG-20150524-WA0014

GE Color Run 5km

11053518_10153847109602506_3566407835723501094_o 11895069_10154080865912506_8447984614986389333_o

FIS Virtual Run 5km

11053518_10153847109602506_3566407835723501094_o

TM Run 5km

IMG-20150816-WA0008

Kuching Marathon 10km

11402684_10153899863712506_2135556150166584844_n

Reach Out Run 10km

IMG-20151004-WA0018StanChart 10km – cancel Jerebu

Kuching Marathon

Marathon??

 

Wah wah  sekarang dah berjinak dengan Running pulak. Ni semua bermula dengan nak kurus jer. Nanti kita citer bagaimana Ajue bermula dengan running ni yer. Entry ni nak citer pasal Running kat Kuching jer.

Mulanya Ajue kan run delat area KL jer. Suatu hari tu tengok status facebook kawan Ajue Ayang Ati. Dia register FM (Full Marathon) kat Kuching bulan August. Kalau tak silap Ajue masa tu baru bulan March/April kut. So, dia yang naikkan semangat Ajue untuk sama sama run kat Kuching Marathon 2015. Yang best nyer, Ajue nak register untuk 5km jer sebab yer lah, Ajue kat beginner runner. Tak berani nak run jauh jauh lagi. Sekali dah kena up dengan Ayang Ati. dia kata rugi jer register mahal mahal, tempat jauh tapi run 5km jer . Teet!! OKOK, terus buat 10km. Nervous gak la. Ini lah first event Ajue register untuk 10km. Tapi sebenarnya ada satu lagi event untuk 10km, iaitu Run for A Cause, Ajue lari untuk Dyslexia, untuk anak Ajue, Afiq. Nanti Ajue buat entry lain yer untuk Dyslexia ni.

OK, back tu Kuching Marathon pulak. Run dah register, pastu balik dari Bandung, Ajue concentrate hotel pulak. Lama jugak nak pilih hotel mana. Fikir transport lagi, bilangan ahli keluarga yang ramai lagi, jarak dari hotel ke tempat event lagi. Since Ajue pernah pergi Kuching dulu dengan business partner Ajue, so tahu la sikit sikit kat mana event tu nak diadakan. Punyalah berkira kira, so book kat event tu jugak, hotel Merdeka Suites and Palace. Nanti anak anak tak perlu nak turun semua jam 4 pagi. Semua boleh tengok dari tingkap hotel jer. Ajue purposely ambik 3 bedroom apartment sebab nak stay 3 hari kat Kuching. Confortable sikit, lagipon bila di kira balik jauh lagi jimat daripada Ajue ambik hotel 3 bilik. Perfect!

Asalnya Ajue satu family jer nak pergi, tapi lepas adik ipar Ajue fly ke Dubai, mak mentua tinggal sorang pulak. So, Ajue ambil kesempatan ni bawak beliau jalan jalan Kuching sekali. Kami naik Malindo, sama flite dengan ayang Ati. OK lah, not bad Malindo ni. Dulu masa pergi Bandung dengan Ecah, pon naik Malindo, tapi takde pulak jual jual makanan atas flite macam AA. Kali ni ada. Since kami punya flite jam 7 pagi, so, breakfast kami beli masa flite tu. OK lah, makanan dia best a jugak.

Sampai Kuching terus pergi letak baggage semua kat hotel, pastu jalan kaki pergi Plaza Merdeka untuk ambik Race Kit. Oh ya, Ajue sempat register Adlan untuk 5km jugak. Last minit dia nak join lari. OK lah kan, sorang sorang Ajue tarik untuk sihat. Kami lunch kat Plaza Merdeka jugak, makan nasi ayam . Jumpa 2 3 orang runners jugak hari tu. Pastu balik Merdeka Suites untuk check in dan rehat.

Malam tu Ayah dengan Ecah jer keluar cari food nak dinner. Jumpa Mi Kolok yang sedapppp tu. Yummieh!! beli sekali stok untuk makan makan sepanjang stay kat sana. Yer la,bawak budak budak kecik ni kena pikir pasal makan, nanti diorag lapar mula lah semua haru. So, stok untuk breakfast, air minerals dan junk food settle!

Malam tu tido awal sebab esok lepas subuh nak run. Kat Kuching Subuh awal. Tapi sebab apartment 2 minit jer jalan kaki nak ke tempat larian, so, sempat lah solat dulu. Ayah hantar Ajue jer dulu sebab acara 10km start awal. Lepas selfie welfie, Ayah balik untuk bawak Adlan pulak.  5km start jam 7.00 pagi kalau tak silap. Adan lari laju jugak, tak sampai 45 minit pon dia dah sampai, syabas Adlan!!

Masa lari kat Kuching ni, lepas 6km cam tu, Ajue dah start sesak nafas. Tangan dua dua kebas, pegang arm bank pon boleh terjatuh. Rasa cucuk2 kat semua jari tangan. Panik gak. So Ajue jalan jer bagi cool down sikit, sebab teliga dan tengkuk rasa panas semacam jer. Pastu cuba lari, tapi tak boleh, still sesak nafas tu ada. Penyudahnya jalan laju jer sampai FL lagi 4km. Jauh jugak kan, sebab tu lah timing Ajue lari. Bajet nak beat yang run lepas, tapi tak berjaya.

Habis event, rehat kejap. Pastu baru kami keluar jalan jalan kat Waterfront. Sempat cari kek lapis Sarawak lagi. Tempat nak pergi tu kena naik bot yang tak pakai life jacket. Haaaa hambik. Semua kecut perut lebih lagi masa tangan kat tepi cecah air sungai.. ngeeee ngeriiii. Siap pesan kat Apiq jangan sebut benda tu, kang tiba tiba muncul pulak. Cakap kat dia Bujang Senang tengah tido. Jangan bising, nanti dia terjaga. Hehe dia percaya.

Sebelah Mira Kek Lapis ada jugak orang jual ikan terubuk masin. Haaa hambik, mak mentua borong sekampung haha. Ajue just beli sikit jer, bagi kat sedara mara terdekat. Sedappp ikan terubuk tu. Owner tu cakap kalau nak kurier pon boleh, tapi at least 30 ekor la. Not bad kan!

Malam tu kami try seafood pulak. Nasib kami agak kurang baik sikit sebab dapat kedai yang kureng sket la. Sebelum masa jumpa Erman, beliau dah bagitau kedai yang paling sedap. Tapi malam tu terlalu ramai orang sampai semua meja full. Oklah, daripada tak merasa langsung kan. Yang bestnyer masa naik taxi. Sumbat semua dalam satu taxi!. Pemandu tu cakap sini takper, jangan buat kat KL… cuba teka berapa orang?? Hehe, dah la semua baru lepas makan, perut masih kembang.. semua kena riba sorang satu. Alhamdullilah selamat sampai apartment.

Esok pagi just leisure2 jer sebelum flite balik kol 9 pagi. Again, kami breakfast atas flite jer. Sampai KL terus ambik kereta kat Putrajaya balik rumah sebab Ayah ada meeting petang tu jam 3. Overal, kami semua happy even penat dan rushing jugak la sana sini kejar flite kat KLIA2 tu. Seronok tengok anak anak happy sebab dah lama rasanya kami tak bercuti. Should repeat kannn?? Sambil lari sambil jalan jalan, yeszaaaa!

IMG-20150815-WA0009

IMG-20150815-WA0008

IMG-20150815-WA0010

IMG-20150815-WA0011

IMG-20150815-WA0020

IMG-20150815-WA0021

IMG-20150815-WA0022

IMG-20150815-WA0023

IMG-20150816-WA0001

IMG-20150816-WA0004

IMG-20150816-WA0025IMG-20150816-WA0026

IMG-20150816-WA0038

IMG-20150816-WA0093

IMG-20150816-WA0094

IMG-20150816-WA0100

IMG-20150816-WA0109

IMG-20150816-WA0121

IMG-20150816-WA0133

IMG-20150816-WA0135

IMG-20150816-WA0145

IMG-20150816-WA0147

IMG-20150816-WA0148

IMG-20150816-WA0157

IMG-20150816-WA0181

IMG-20150816-WA0182

IMG-20150816-WA0202

 

 

Sana sini aktiviti

AsSalam..

Saja nak update apa aktiviti sepanjang last week. Nanti bila bila akan datang syok baca balik #mode perasanbacablogsendiri

wpid-20141004_153530.jpg

 Ni gambar masa Adlan dan Ecah kecik. Masa ni bawak diorang pergi Cameron Highlands. Ingat lagi kereta Ajue accident kat sana. Siap court case lagi sebab Ajue tak bayar saman hehe

wpid-20141006_223501.jpg

 

Ni pulak screenshot confirmation letter dari Disneyland Paris. Masa ni Ajue happy dapat bawak Mak, Mak mentua serta pembantu Ajue bercuti. Of coz la anak anak sekali. Kami terperangkap dalam snow tebal masa tu. Mak Ajue siap nak duduk jer kat rumah vacation club sebab tak tahan sejuk. Tapi mak mentua suka sejuk sejuk ni. hehe. InsyaAllah kalau umur panjang dan dimurahkan rezeki nak bawak pergi melawat sejarah islam pulak. Aamiin

 

20141004_153305

Ni pulak gambar masa bawak anak anak pergi Zoo Negara. Ajue suka matching kan baju anak anak. Sampai sekarang Ajue buat. Cuma si Ecah jer tak suka pakai baju sama princess Sofea. Malu kut, dah besar.

Oh ya, nak mention gal. Kasut tu kasut favourite Ajue. Sembonia kalau tak silap. Beli masa belajar kat UUM lagi. Nak cari skrang rasa tak jumpa dah jual kat kedai.

 

 

 

 

20141004_152933

 

Haaaa ni lagi nostalgia. Jangan tak tahu, Ajue dulu pemanah UUM okayyy. Satu kenangan dan pengalaman yang sukar diperiolehi di mana mana. Time tournament paling besttttt sebab dapat banyak ilmu dan ‘mental training’. Paling best sebab ramai kawan. Especially dengan Kak Teh (ATM), abang Bob PDRM dan abang yang tingi tinggi tu.. alaaa camaner boleh lupa nama pulak ni.. Ienaaa apa nama abang tu ek. aduhhh

20141002_152426 (1) 20141002_150115

20141002_143734

 Okay, ni masa piala Sumbangsih. Perlawanan antara juara Piala Raja Muda tahun lepas dengan team tuan rumah tahun ni. #wiragempurterbaik

Family gathering at The Mines Wellness Hotel

 

 

Alhamdullilah, berjaya jugak redeem  4 bilik kali ni. 2 bilik adalah dari entitlement tahun lepas dan 2 bilik lagi dari tahun ni. Ada 2 lagi sebenarnya tapi nantilah bila ada masa Ajue redeem lagi.

Hotel ni Ajue dapat free nights 4 malam setahun sejak jadi members kat TCM since 2010 lagi. Dah lama plan nak bawak family bercuti tapi ada jer halangan. Since tak lama lagi Shahril nak berangkat dah so Ajue ambil kesempatan ni untuk kumpul adik beradik spent time sama sama. Mana tahu lepas ni dah tak berpeluang lagi kan.

IMG-20140820-WA0029

 

IMG-20140814-WA0035

 

So, 4 bilik untuk 3 keluarga. Tinggal adik bongsu saja lagi yang jauh di Doha tak dapat join kali ni. InsyaAllah ada 2 malam lagi tu reserve untuk dia. (kalau dia balik tahun depan dan tak gi mana mana la)

Ajue purposely ambil bilik mengadap pool supaya senang nak terjun kolam. Since budak budak ramai kan. Memang berbaloi la sangat.

Mak Ajue datang dari Terengganu dengan adik Ajue. Siap bawak satay lagi. Malam tu kami bakar satay . Kakak Ajue bawak nasi goreng. Ajue sediakan nasi impit dan air. Nasib bawak bibik sekali tukang kemas.. hehe. Malam tu kami sembang sampai tengah malam bercerita macam macam. Alhamdullilah semua seronok. Lepas ni teringin nak picnic kat padang pasir pulak ramai ramai… hmmmm

 

 

 

wpid-img-20140830-wa0066.jpg

 

wpid-img-20140830-wa0070.jpg

 

wpid-img-20140830-wa0069.jpg

 

wpid-img-20140830-wa0066.jpg

 

wpid-img-20140829-wa0029.jpg

 

20140829_210416

 

IMG-20140829-WA0030

 

IMG-20140829-WA0050

 

IMG-20140829-WA0051

 

IMG-20140829-WA0052

 

 

IMG-20140829-WA0053

 

IMG-20140829-WA0054

 

IMG-20140829-WA0055

 

IMG-20140829-WA0056

 

IMG-20140829-WA0057

 

IMG-20140829-WA0059

 

IMG-20140829-WA0061

 

IMG-20140829-WA0062

 

IMG-20140829-WA0065

 

IMG-20140829-WA0066

 

IMG-20140829-WA0067

 

IMG-20140829-WA0068

 

IMG-20140829-WA0069

 

IMG-20140829-WA0070

 

IMG-20140829-WA0072

 

IMG-20140829-WA0074

 

IMG-20140829-WA0081

 

IMG-20140829-WA0088

 

IMG-20140830-WA0021

 

IMG-20140830-WA0022

 

IMG-20140830-WA0024

 

IMG-20140830-WA0025

 

IMG-20140830-WA0035

 

IMG-20140830-WA0036

 

IMG-20140830-WA0037

 

IMG-20140830-WA0038

 

IMG-20140830-WA0039

 

IMG-20140830-WA0040

 

IMG-20140830-WA0041

 

IMG-20140830-WA0042

 

IMG-20140830-WA0043

 

IMG-20140830-WA0044

 

IMG-20140830-WA0045

 

IMG-20140830-WA0046

 

IMG-20140830-WA0047

 

IMG-20140830-WA0053

 

20140829_165607

 

20140829_210433

 

20140829_210511

 

IMG-20140829-WA0060

 

IMG-20140830-WA0049

 

IMG-20140830-WA0054

 

IMG-20140830-WA0065

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trip Utara Cuti Sekolah

Salam cuti sekolah semua…

IMG-20140610-WA0103

IMG-20140610-WA0102

IMG-20140610-WA0100

 

IMG-20140610-WA0101

 

IMG-20140610-WA0099

IMG-20140610-WA0096

 

IMG-20140610-WA0095

 

IMG-20140610-WA0091

 

IMG-20140610-WA0090

 

IMG-20140610-WA0088

 

IMG-20140610-WA0084

 

IMG-20140610-WA0082

 

IMG-20140610-WA0080

 

IMG-20140610-WA0078

 

IMG-20140610-WA0075

 

IMG-20140610-WA0073

 

20140610_223616

 

20140610_223546

 

20140610_223455

 

20140610_215139

 

20140610_214808

 

20140610_214400

 

20140610_214201

 

20140610_213311

 

20140610_213137

 

20140610_205156

 

20140610_205124

 

20140610_205114

 

20140610_205048

 

20140610_164700

 

20140610_102749

 

20140610_084419

 

20140610_083559

 

20140609_210119

 

20140609_210100

 

20140611_184712

 

20140611_184505

 

20140611_132925

 

20140611_123450

 

20140611_114029

 

20140611_101458

 

20140610_231030

 

20140610_223705

Sunway Lagoon school holiday

 

 

 

Salam semua… salam mood cuti sekolah.

 

Ok kali ni Ajue nak citer pasal Sunway Lagoon. Acyually sejak balik dari Gold Coast, hari hari dok citer kat anak anak pasal roller coaster sana bestt. Memang hebat dari yang pernah kami pergi sebelom ni, seperti di USS Singapore, Times Square, Disneyland Paris dan Walt Disney Studio Paris serta Disneyland Hong Kong. Korea pon ada theme park. yang tu Ajue pergi tak bawak anak anak sebab pergi dengan Hai O kan.

Jadi, alkisahnya, anak sulung Ajue ni, si Adlan nak sangat naik roller coaster. Memandangkan  cuti kali ni singkat jer, so pergi yang paling dekat la, iaitu Sunway Lagoon.

Masa Ajue kecik dulu pernah datang sini dengan sepupu sepupu Ajue. Masa tu theme park tak banyak macam sekarang. Paling serik naik ialah kapal besar tu. Sampai termuntah naik. Sebab tu kali ni Ajue tak berani naik. hehe

Tapi suruh anak anak naik bagi pengalaman kat diorang.

So, Sunway Lagoon ni ada 5 parks. Water, Amusement, Scream, Wild Life dan Extreme Park. Satu tiket boleh masuk semua. Tapi ada certain attractions kena bayar asing macam Bungy Jumping, G Force X, Go Kart dan Paintball. Yang ni semua Ajue tak masuk la. Sebab tak berkenan pon. Lagipon anak anak dah seronok main yang lain lain.

Kami pergi Amusement Park dulu. Kat sini Ajue dan anak anak main Roller Coaster. Lepas tu Adlan dan Aisyah naik Pirate Ship 360 degree tu. Ada space ship, river boat yang sikit basah kalau naik tu jugak. Fun la kat sini.

Lepas tu masuk Wild Life sebab Anis nak jumpa Gibbon, OK. hmmm kat sini ada tiger yang besar, lagi besar dari yang ada kat zoo rasanya.

Aisyah dapat jugak tangkap gambar dengan burung merak yang sedang kembangkan ekornya. Cantik sangat. Ada panther jugak. Garang tau. Nak ambil gambar dia pon takut. Kena hati hati jangan hulurkan tangan nanti dia ngap.

OK, lepas tu lalu Scream Park dan Extreme Park terus ke Water Park. Nak masuk rumah hantu kat Scream Park tapi si Apiq pulak takut. apa daaa. Penyudahnya kami semua skip jer.

Water Park ni kami mulakan dengan 5D show.Best jugak show ni, habus basah kuyup semua. Show ni sebijik macam 7D kat Gold Coast cuma roller coaster kat Gold Coast lagi thrill. Aishhh asyik teringat GC jer…

Kami habiskan masa kat Water Park sampai tutup sunway Lagoon ni.

Oh ya, kalau ada sesiapa yang berhajat  nak masuk Sunway Lagoon, sila bawa towel dan alatan mandia sendiri yer. Sebab kat sana hanya ada toilet dan shower jer, Locker ada, dont worry. Boleh simpan bag dan barang barang lain.

Ajue amik family pakej, So dapatlah picnic set. Makanan untuk 6 orang serta air minerals, tikar plastik 2 bidang serta bakul comel. Worth la dengan harga dia.

Balik rumah, semua pengsan sampai pagi. Hahaha penat tu!!

wpid-20140325_115919.jpg

wpid-20140325_115935.jpg

wpid-20140325_121046.jpg

wpid-img-20140325-wa0057.jpgwpid-img-20140325-wa0058.jpg

wpid-img-20140325-wa0060.jpg

wpid-img-20140325-wa0061.jpg

wpid-img-20140325-wa0062.jpg

wpid-img-20140325-wa0063.jpg

wpid-img-20140325-wa0064.jpg

wpid-img-20140325-wa0065.jpg

wpid-img-20140325-wa0066.jpg

wpid-img-20140325-wa0067.jpg

wpid-img-20140325-wa0068.jpg

wpid-img-20140325-wa0069.jpg

wpid-img-20140325-wa0070.jpg

wpid-img-20140325-wa0072.jpg

wpid-img-20140325-wa0071.jpg

wpid-img-20140325-wa0073.jpg

wpid-img-20140325-wa0074.jpg

wpid-img-20140325-wa0075.jpg

wpid-img-20140325-wa0076.jpg

wpid-img-20140325-wa0077.jpg

wpid-img-20140325-wa0078.jpg

wpid-img-20140325-wa0079.jpg

wpid-img-20140325-wa0080.jpg

wpid-img-20140325-wa0081.jpg

wpid-img-20140325-wa0082.jpg

wpid-img-20140325-wa0083.jpg

wpid-img-20140325-wa0084.jpgwpid-img-20140325-wa0085.jpg

 

wpid-img-20140325-wa0086.jpg

wpid-img-20140325-wa0087.jpg

wpid-img-20140325-wa0088.jpg

wpid-img-20140325-wa0089.jpg

wpid-img-20140325-wa0090.jpg

wpid-img-20140325-wa0091.jpg

wpid-img-20140325-wa0092.jpg

wpid-img-20140325-wa0093.jpg

wpid-img-20140325-wa0094.jpg

wpid-img-20140325-wa0095.jpg

wpid-img-20140325-wa0096.jpg

wpid-img-20140325-wa0097.jpg

wpid-img-20140325-wa0098.jpg

wpid-img-20140325-wa0099.jpg

wpid-img-20140325-wa0100.jpg

 

Gold Coast Day Four

615Salam all,

 

Okies ni nak citer hari terakhir kami di Gold Coast. Kejap jer kan. Macam tak puas lagi nak melihat keindahan bandar ni.

Tema kali ni ialah kaler merah. So, lepas breakfast, kami kena check out. Sebab policy hotel kena checkout jam 10 pagi. Pastu ada masa pusing kat area situ jer sampai bas kami datang jam 12 tengahari. Sebelom tu sempat semua pergi ke pantai untuk buat video klip dan group photo.

Aktiviti hari ni ialah ke Harbour Town Factory Outlet. Indah khabar dari rupa. itu jer yang mampu Ajue ungkapkan. Takde apa sangat kat sini. Ingat nak beli jam Fossil untuk anak anak tapi apakan daya takde yang berkenan.

Lepas tu kami makan sendiri. Of coz la duit poket Hai O bagi. Terbaikkkkk

Dari FO terus ke Restoren Jakarta untuk makan malam. Then terus ke airport. Flight balik KL jam 11.45 malam. So, kat airport tu habskan semua coins yang ada dengan minum latte. Bestttt sangat dapat tea yang sama satu kepala. Oh ya, Ajue dikenalkan dengan Coklat Whitakers. Sedapppp sangat sangat.

Thank you Farouk dan Ferrie!!!

Ferrie cakap coklat ni hanya terdapat kat LCCT jer. Kat KLIA takde.

Okies.. jom la tengok gambar kami yang happeningsss dan Rawkkk ini. Next trip kami ke Shanghai pulak. Saper nak ikut??? Meh PM Ajue kay!!

 

627

638

661

DSC05350

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Photo 20-02-2014 07 08 48

 

Wedding Zali Episod 1

Salam semua

Ni masa kenduri belah pengantin perempuan. Tema.. warna warni. Belah adik ipar kaler pink.

Tahniah adik Ajue. Semoga kekal ke anak cucu dan akhirat.

Akad nikah oleh ustaz Ajue masa kat sekolah dulu. Ustaz Yasin. Lama tak jumpa ustaz.

Hantaran dulang semua dibawak oleh anak anak ajue dan anak anak saudara jer. Ramai jugak ek anak dara.. lepas ni sorang sorang laa kenduri. Seronok tengok diorang membesar sama sama.

Ok.. enjoy the pics.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Balik Kampung Episod 2

Salam alll..

Okay. Episod 2 pulak.

Kali ni Ajue drive sendiri bersama sama anak anak lelaki pulak. Adlan baru selesai pertandingan Hafazan semalam.

So kami bertolak seawal jam 6 pagi. Sesudah subuh gethu.

Kabus tebal kat LPT. Jarak penghilatan pon terhad. Yang paling tak best ialah jalan berlubang lubang sepanjang LPT sampai ke Paka. Letih kawal stering kereta elak masuk lubang. Akhirnya kami sampai kat KT jam 12 tengahari.

Oh ya. Masa nak bertolak tu sempat masuk Mc D drive thru kat hiway NKVE buat alas perut. Pastu Ajue berenti sekali jer kat Kuantan untuk isi minyak.

Anak anak semua tidur jer sepanjang perjalanan. Senang bawak kereta macam ni.

Okay. Sampai jer terus call kawan Ajue ambik Cheesenan yang dipesan khas malam tadi. Ada 12 keping semuanyaaa. Best sangat cheese nan kedai RSMY ni. Even dah sampai kampung pon still bolwh tarik tinggi cheese dia.

Pastu mulalah operasi menginai tangan. Hehehe. Kawan Ajue ni suka melayan budak budak. Lepas sorang sorang tangan dia lukis kan.

Cantikkk hasil seni Datin Gweng ni kan. So sesaper nak silalah contact beliau yer. Tak mahal pon. Sebelah tangan RM5 jer.

Pastu dah sampai kampung sah kalau tak pekena ICT. Haaa apa tu ICT???

Well. Ikan Celup Tepung. Lokasi. Teluk Ketapang. Besttttt sangat.

Bayangkannnnn seramai ramai tu yang makan baru RM115. Murah kan.

Okiesss. Lepas ni nak citer pasal majlis perkahwinan adik Ajue pulak. Tungguuuuu

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image