Dynamic Entrepreneurs Program 2013

Alhamdullilah semalam telah berlangsung satu lagi DEP event dari Glam dengan jayanya. Tahniah kepada yang telah menghadiri event tersebut. Rata rata memberikan feedback terbaik serta kelainan yang diberikan pada DEP kali ni.

Teruja dengan kehebatan speaker Mr Winston Wong memang menusuk di jiwa serta hands on workshop cukup hebat sehinggakan ramai yang dapat closed clients on the spot. Syabas all!!

Galaxy Team dipelopori oleh group DSM yang sedang meningkat naik iaitu DSM Farouk. Beliau sangat sangat komited dengan apa jua yang dilakukan. Jadi tak mustahil anak muda yang juga seorang English Teacher ini sanggup berulang alik dari Kota Tinggi Johor ke KL setiap hujung minggu untuk menghadiri kelas Glam dan juga event yang telah dianjurkan. Syabas Farouk. Keep it up. InsyaAllah berkat doa semua terutamanya kedua ibu bapa kejayaan sentiasa dipihak kita.

image

image

Kebetulan pulak hari DEP ini jatuh pada hari jadi Farouk. Small surprise celebration telah dirancang rapi oleh adik Farouk sendiri iaitu Farah. You guys memang rawk laaaa. Seronok bila tengok gambar diorang. Walaupon berlainan latar belakang serta tak pernah mengenali satu sama lain sebelom ini, namun ikatan yang terjalin antara sesama team Galaxy cukup teguh. Alhamdullilah, Ajue bangga mempunyai team yang cukup cukup hebat seperti ini. Ayuh kita sama sama teruskan budaya ini. Agar kita sentiasa kekal seperti sebuah keluarga yang hebat.

Buat business bukan lah sebulan, bukan setahun , malah untuk selama lamanya. Cuba kita bayangkan 10 tahun akan datang. Bagaimana kehidupan kita nanti.

Ada yang baru join dah risau pasal barang tak terjual, moda, belum pulang balik. Cuba lah berfikir sejenak, orang yang jual nasi lemak pon ada jangkamasa nak pulang modal. Dan busines kita bukan business nasi lemak, yang hari ni masak kena habiskan jualan. Kalau tak habis dah kira rugi. Tapi barang kita lifetime warranty, atleast 2, 3 tahun akan datang still boleh menjual lagi. Kenapa nak risau barang tak laku. Unless lah kita tak buat apa apa, barang simpan dalam stor. Tak buat prmotion ker, tak bukak mulut ker. Memang la tak laku.

Dan, nak bukak mulut kena ada ilmu. Yang jarang datang kelas, dah tentu tak tahu nak cakap apa kan. Tak reti nak menjual, bila orang tanya, mulalah tak tahu nak jawab.

Glam dah menyediakan banyak kemudahan pada kita. Dari satu jer Glam yang beroperasi di Taman Tun, kini kita ada di merata rata seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Penang, Kelantan, Terengganu, Johor, Borneo serta Sabah semua dah ada. Cuma tinggal diri kita saja samada nak pergi ambik ilmu atau tak.

Yer lah, takkan nak harapkan leader datang suapkan ilmu. Betultak. Mau muntah darah kalau semua nak harapkan Leader datang. Business ni mudah jer, sama sama bagi komitmen. Leader akan senang hati nak bantu semua rakan kongsi tapi diri kita sendiri kena lah bagi kerjasama jugak, kan.

Ajue ingat lagi, dulu CDM Hanis pernah berpesan. Kalau kita senangkan hati leader, insyaAllah kita cepat jer nak naik. Murah rezeki kita jugak nanti. Percayalah.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *