FEAR vs Education

Salam semua.

FEAR? Hah apa tu. Takut hantu? Takut lipas ker? Tak tak, semua tu bukan maksud Ajue. Fear kat sini maksud dia takut nak berdepan dengan masyarakat atau malu nak menyatakan apa yang kita buat. Huh, buat apa lak tu Ajue? Hehe buat Network Marketing la, konsep Direct Selling, konsep MultiLevel Marketing semua tuh.

Orait, memang kita malu kan, kita takut pon ada kalau orang tanya lebih lebih kat kita , biznes apa ko buat. U buat side income eh, buat apa ek. Huh, mau terkedu lidah nak terkeluar , oh saya buat Direct Selling. Betul Tak???

So, masa kat seminar Go CDM program yang lalu, trainer tu cakap, kita malu sebab kita kurang ilmu. Kita takut orang tanya macam macam dan kita tak mampu nak balas balik, kita tak boleh nak explain panjang lebar, cuba kita ada ilmu yang cukup, konpem kita tak takut. Kan?

Memang Ajue dah plan nak pergi ‘site visit’ semua biznes partner di Utara, Pantai Timur , Central dan Selatan untuk gerak gempur Pakej Shanghai sebelum Ajue pergi London Paris Trip 8 March nanti.

Tapi sebelum pergi, kenalah berguru dulu dengan mentor kesayangan kami, CDM Hanis Haizi dan CDM Raz. Sanggup pergi rumah mereka jam 11 malam sampai almost 2 pagi ambik ilmu untuk dicurahkan kepada team semua. Hebat kan mereka. Even masa tu Hanis baru jer lepas jumpa clients dia. Tapi tak pernah kenal erti penat dalam membimbing kami.

Masuk rumah HaNis, macam terkedu seketika. Bayangkan mereka dalam usia yang begitu muda tak sampai 30an lagi mampu memiliki rumah bernilai jutaan ringgit hasil dari duit berbisnes. Kita, umur 29 kat mana ek masa tu? Hmmmm tepuk dada tanya minda, ingat ker apa kita buat masa umur tu.

tengah menunggu untuk berguru hehe


Wahh termenung nampak… Susah ker Ajue.. Huhu

Thanks Hanis, atas apa yang dicurahkan, insyaAllah akan diaplikasikan segera untuk semua.

Thanks jugak Raz yang banyak bantu kami dalam perjalanan biznes ni. Kami amat memerlukan mentor serta leader seperti you guys. Really appreciate that. Btw, sedap lah kopi malam tuh, hehe

So, first move ialah ke Kota Bharu untuk group Ferrie dan Dr. Nik. Ferrie has done a very good job. Semua ahli, tempat, prospek, clients dia aturkan. Cayalan Ferrie. Very responsible kan. Senang nak coaching Ferrie and her team. Ajue kagum dengan semangat mereka. Dan nak tahu, pasangan adik beradik Najmi dan Alawiyah datang all the way from Tumpat naik motor!!! MasyaAllah…. Kagum sangat sangat kan. Begitulah usaha orang yang nak berjaya, jarak bukan halangan, yang penting kesanggupan serta pengorbanan yang mereka lakukan amat amat Ajue kagum. Dan Ajue percaya mereka berdua akan berjaya serta mencapai apa yang mereka inginkan suatu hari nanti, insyaAllah. Dont worry, we work as a team, kay.

You guys ROCK!!!!! Thank you kerana beri kepercayaan pada Ajue untuk membimbing kalian. InsyaAllah kita sama sama berjaya nanti, beleive in ourselves kay.

Dikesempatan itu jugak Ajue datang untuk memberi FREE vouchers kepada semua atas kesanggupan meluangkan masa untuk sesi GLOW (green leaders orientation week) kami yang pertama. Syabas dan tahniah Ajue ucapkan. Enjoy the gift, kay.

Untuk Nurul Ajue sendiri yang bagi sebab hadiah sempena perkahwinan beliau yang lalu. Maaf sangat tak dapat hadir. Nak jadikan citer, husband dia satu company dengan Shahril, lol. Keciknyer dunia.. Haha

Seharian bersama hingga ke petang. Tukar lokasi kat airport pulak sebab Ajue tak beli tiket balik lagi. Ajue nak balik malam tu jugak sebab nak timba ilmu lagi kat GLAM.

Ni masa CDM Hanis bagi speech. Gambar belakang ialah semua yang hadir masa Go CDM Program tempoh hari.

Lepas kelas tak lepaskan oeluang bergambar dengan CDM Hanis, ambik aura mentor.

Bersama Ummu, rakan kongsi Ajue dekat central KL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *