MUT 21

Alhamdullilah tahun ni dah ulangtahun Hai O yang ke 21. Bermakna sudah 20 tahun lebih Hai O bertapak di Malaysia dan kini berkembang pesat di negara jiran juga.

Ajue bangga dengan Hai O yang boleh berkembang atas keuntungan syarikat semata mata tanpa membuat pinjaman dari mana manaa bank pon. Dan kekal teguh di papan utama BSKL sejak 90an lagi. Syabas Hai O.!!

Okay, apa itu MUT?

Majlis Ulang Tahun Hai O. Itulah MUT. Tahun ni yang ke 21. MUT ni merupakan satu majlis gilang gemilang untuk meraikan usahawan Hai O yang mencapai pangkat tertinggi dalam busines ni. Ada yang cepat tak sampai setahun, malah ada juga yang mengambil beberapa tahun untuk mencapainya. Apa apa pon, mereka tetap unggul. Lambat atau cepat bukan ukuran. Yang penting kita buat, kita usaha. Yang selebihnya kita berserah pada Allah.

Macam Ajue jugak, ada kala laju, ada kala kita slow sikit. Tapi Ajue tak pernah putus asa. Kecewa dan kegagalan tak payah cakap la. Terduduk dan terlentang, Kadangkala merangkak pon ada sepanjang setahun lebih Ajue dalam Hai O. Tapi itu semua menguji ketabahan serta kesabaran diri untuk lebih maju dan naik ke peringkat demi peringkat.

Pangkat tertinggi dalam Hai O ialah Crown Diamond Manager iaitu pengumpulan sales sebanyak 2 juta sejak mula berniaga. Mata terkumpul ni tiada expiry date. Sebab tu kelebihan Hai O berbanding dengan Network Marketing yang lain ialah mata terkumpul ini tak akan expired sampai bila bila walaupon seseorang usahawan itu berhenti seketika dan sambung kembali.

Sekarang Ajue di level kedua tertinggi dalam Hai O iaitu Double Diamond Manager dan insyaAllah akan berusaha dengan lebih lagi untuk mencapai CDM tahun depan.

Kerja apa yang tiada cabaran. Mustahil seseorang tu kata kerja dia best jer. Sentiasa rezeki berpihak kepada nya. Buatlah apa sekalipon cabaran dan dugaan tetap ada. Tapi bergantung pada individu bagaimana dia mengatasinya. Pendek kata, kita jangan cepat mengalah dan melatah meroyan tak tentu pasal. Setiap masalah ada penyelesaiannya. Cuma perlu bersabar saja dan teruskan usaha.

Macam Ajue, closing Gold Coast bulan Oktober lepas, paling banyak kut dugaan menimpa bertubi tubi. Kalau ikutkan hati nak jer lupakan semua pasal busines, tapi minda kena terus positive, hati kena kuat dan ingat tanggungjawab Ajue terhadap semua rakan kongsi. Mereka jugalah penguat semangat Ajue selain dari anak anak Ajue sendiri.

Maid ugut nak balik kampung, dikejar beberapa india masa keluarkan duit kat Western Union dan Bank, kereta accident.. semua berlaku berturut turut sepanjang sebulan tu. Terduduk la kejap, tapi bangkit kembali sebab minda terlalu nak kan sesuatu.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *