KPJ vs PMC

Dua pengalaman berbeza antara kedua hospital swasta ni. Bagi Ajue,  pilihan lebih pada KPJ speciallist sebab layanan, keadaan ward dan biliknya tersendiri  serta diet yang diberikan sungguh memuaskan.

image

Hubby kena admit kat PMC Bangsar setelah injured kena air radiator yg panas baru baru nih. Since kejadian berlaku dekat ofisnya jadi ofis mate dia bawak pergi bahagian kecemasan hospital PMC. Kena pulak tahan satu malam untuk monitor keadaan tangan dia.

image

Bilik ward ok, cuma diet bagi food jer tanpa minuman dan pada ajue kureng sikitlah selera kat situ.
Compare dengan diet kat KPJ sampai licin setiapkali makan. Air pulak dia bagi juice.

Nak dijadikan citer, Afiq pulak demam on off since last two weeks lagi. Dah tiga kali muntah so terus kena refer KPJ selangor untuk buat blood test. Terus kena admit. Dan as usual Ajue ada sign up package kpj healthcare so dapatlah duduk vvip suite. Masuk kali ni dah dua kali Apiq warded kat kpj. Last time tahun 2010

image

Doctor speciallist kat KPJ sangat berhemah dan very professional serta staff nurse sungguh peramah dan sentiasa senyum. Ini berbeza terus dengan yang dekat PMC.

image

Yang Ajue boleh puji kat PMC cuma parkingnya yang covered so takdela panas nak berjalan ke bangunan utama. Kalau KPJ style open space. Semalam hujan lebat maka basah lenjun Ajue dari tempat parking nak pergi ke ward.

Dan yang best nyer KPJ suite ni ada private lobby khas untuk pesakitnya saja. So sempatlah Ajue buat PT session untuk package London dengan business partner Amy.

image

Apa apa pon Ajue tetap bersyukur kerana keduanya dicover oleh insurans hehehe. So tak perlu risaulah pasal bil hospital.

Setiap yang berlaku adalah ujian Allah dan Ajue bersyukur sehingga ke saat ini Ajue mampu untuk menghadapinya dengan tenang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *