Anis is Archery

Archery! Yes, its Archery.

My favourite sports when I was in Uni life, 20 years ago. Anis ni dah mula main main dengan memanah sejak darjah 4 lagi. Tapi bow kayu jer. Sajer jer try test cuba. Suatu hari, Ajue tergerak nak jadikan Anis betul betul serius dengan Archery ni. So, awal tahun 2018 ni, Ajue bawak dia pergi kedai LA Sports, dekat Manjalara, Kepong.

Terkejut jumpa dengan Kak Pong, coach Pahang suatu waktu dahulu. Kak Pong owner rasanya. Terus angkut satu set bow dan arrow complete untuk Anis. Kak Pong yang setup bow Anis. Ajue pon beli jugak few accessories untuk shoot balik. Siap potong arrow Ajue yang dah berusia 20 7ahun tu lagi. Yesszaa!!

As of now, Anis dah join few tournament dan dia punya prestasi melonjak naik daripada 70/720 terus 500++/720!! Alhamdullilah.

InsyaAllah kalau ada rezeki dia, untuk join MSSMWPKL Julai nanti.

First tournament siap jumpa team archery Ajue dulu, Tuty. Anak Tuty pon Archery jugak. InsyaAllah lepas ni akan jumpa lagi Azreen!

 

IMG_20171230_152432_362

IMG_20171230_152432_369

IMG_20171230_152432_370

IMG_20171230_152432_373

IMG_20171230_152432_384

IMG_20171231_191447_817

IMG_20180106_181409_234

IMG_20180106_181409_238

IMG_20180106_181409_239

IMG_20180113_171338_794

IMG_20180113_171338_798

IMG_20180121_172349_671

IMG_20180121_172349_672

IMG_20180121_172349_679

IMG_20180121_172349_680

IMG_20180121_182401_796

IMG_20180121_182401_800

IMG_20180209_104749_811

IMG_20180209_104749_818

IMG_20180209_104749_819

IMG_20180209_105139_531

IMG_20180209_105139_536

IMG_20180209_105139_550

IMG_20180209_105139_559

IMG_20180209_200851_836

IMG_20180209_200851_844

IMG_20180209_200851_849

IMG_20180209_200851_850

IMG_20180210_073002_812

IMG_20180210_084250_305

IMG_20180210_143452_292

IMG_20180210_143452_296

IMG_20180210_143452_294

IMG_20180210_143452_314

IMG_20180210_143452_316

IMG_20180210_143452_343

IMG_20180210_143452_355

IMG_20180210_143551_245

IMG_20180210_143551_248

IMG_20180210_143551_259

IMG_20180210_143551_275

IMG_20180211_092427_603

IMG_20180211_191732_519

IMG_20180211_191732_522

IMG_20180211_191732_522

IMG_20180211_191732_535

IMG_20180310_183341_302

IMG_20180321_075528_085

IMG_20180321_075528_089

IMG_20180321_075528_090

IMG_20180321_075528_092

IMG_20180321_075528_098

IMG_20180321_141243_987

IMG_20180321_141243_993

IMG_20180322_150411_643

IMG_20180322_150411_644

IMG_20180322_150411_645

IMG_20180322_150411_647

IMG_20180322_150411_650

IMG_20180323_084008_367

IMG_20180323_084008_372

IMG_20180323_084008_377

IMG_20180323_102443_061

IMG_20180414_140218_142

IMG_20180414_140218_144

IMG_20180414_140218_148

IMG_20180414_140338_834

IMG_20180414_140338_850

IMG_20180414_140338_853

IMG_20180414_205900_128

IMG_20180414_205900_129

IMG_20180414_205900_132

IMG_20180414_205900_136

IMG_20180415_113144_568

IMG_20180415_122741_472

IMG_20180415_122741_473

IMG_20180415_135748_079

IMG_20180415_135748_080

IMG_20180415_135748_081

IMG_20180415_154819_830

IMG_20180415_154819_839

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *