Zurich Day One

Ok, baru nak update blog setelah melalui beberapa episod cemas semalam… Huhuhu tap Alhamdullilah semua still under control. InsyaAllah…

Pertamanya syukur selamat sampai di bumi Zurich dengan suhu 19’C. Oklaaa kalau nak jalan jalan kan. Pastu terus ambik beg dan cari dua team Ajue yang dari Paris.

20120602-071127.jpg

Kemudian dengar pulak pengalaman dari Team A yang kehilangan passport saat saat akhir dah nak boarding dah dari Paris semalam. Bukan jantung bergedup kencang tapi katanya berhenti terus . Bukan fikir tak boleh boarding nak pergi Zurich tapi fikir camaner nak balik KL nanti.. Sampaiikan flight terpaksa delay setengah jam sebab nak offload beg dari air craft. Tapi Alhamdullilah dalam kesibukan membuat report dekat security , tiba tiba datang seorang hamba Allah sambil memegang passport dan boarding pass ke arah beliau. Syukur, passport dah jumpa dan akhirnya selamat sampai ke Zurich.

20120602-071748.jpg

Then, baru decide nak pergi hotel camaner.. Punyalah tak prepare sebab masing masing exited kan.. Hehehhe

20120602-072102.jpg

Dalam perjalanan sempat snap satu building kat Zurich… Suka tengok binaannyer.. Kalau kat europe mesti cantik kan. Masa Ajue kat Germany dulu pon kagum dengan ciri ciri binaan diorang, then diorang ada limit berapa ketinggian satu satu bangunan tu untuk menjaga persekitaran dan jugak bentuk muka bumi diorang.

20120602-072314.jpg

Akhirnya sampai jugak hotel kami,iaitu Hotel Senator…

20120602-072349.jpg

So, kami check in dua bilik untuk tiga orang sebilik. Ok laaa besar la jugak bilik dia.. Dah la bertentangan bilik kami.. So apalagi, ini hotel kami yang punya hahahhahaha

20120602-072535.jpg

Lepas solat semua, kami pon kuar jalan jalan untuk kenal sekitar. Katanya dekat ngan main train station, so kami pon ambik 24 hours day pass untuk 6 orang. Dah penat ronda cuci mata dan dah target kedai mana nak shopping esoknya, kami pon berhenti isi perut… Tak lain dan tak bukan…Mc D! Haha

20120602-072746.jpg

Ok, sekian saja untuk kali ini, next entry Day Two menyusul malam nanti yer lepas balik dari shopping dan pergi Alps! Hehe.
Dalam hati nak beli gift untuk Beautiful Galaxy Team Ajue yang berjaya bawak seorang rakan kongsi untuk bulan June ini.. Mari kita tunggu siapakah yang bertuah itu yer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *