Umrah Keluarga – Madinah

20151228_142039

Wahhhh dah setahun tak update. Nasib baik laaa tak berkarat. Kalau tak ada kang kena beli Brasso. Eh Brasso nak polish tembaga kan?

BTW, Salam my readers…. apa khabar semua ? Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan akan datang seterusnya.

OK, entry kali ni Ajue rangkumkan semua perjalanan Umrah kami semasa di Bumi Madinah. Sebab dah lama sangat kan, so Ajue pon ingat ingat lupa kejadian silam ngeee… “age factor” !!

Masa kat Madinah ni, kalau tak silap la, sehari sebelom kami berangkat ke Mekah. Rombongan makcik Ajue yang terlebih dahulu ke Baitul Muqaddis dan Umrah selamat tiba di Madinah. Jadi pagi tu kami plan nak jumpa di Masjid Nabawi. Lama jugak sebab rasanya hotel diorang jauh sikit kut dari Masjid. Akhirnya jumpa jugak… happy sangat dapat jumpa semua masa tu.

Kami gi shopping jubah dan minum jus mango.

Lepas tu masing masing balik ke hotel dan esoknya Ajue sekeluarga nak berangkat ke Mekah dah. Dalam perjalanan ke Mekah kami singgah di RnR untuk solat jamak. Sempat lagi makan maggie dan air kopi. hehe. Perjalanan Madinah ke Mekah lebih kurang 419KM. Dalam 6-7 jam jugak la.

Tiba di Mekah, kami check in di Hotel Myra Ajyad. Dekat jer dengan Masjidil Haram. Lepas dinner naik bili, ambik wuduk dan berkumpul di lobby jam 12 malam untuk umrah dibimbing oleh Mutawwif.

 

IMG-20151227-WA0007

IMG-20151227-WA0016

IMG-20151227-WA0020

IMG-20151227-WA0023

IMG-20151227-WA0021

IMG-20151227-WA0041

IMG-20151227-WA0044

IMG-20151227-WA0049

IMG-20151227-WA0081

IMG-20151228-WA0004

 

20151228_143525

20151228_150554

20151228_160014

20151228_160026

20151228_193736

20151228_193801

20151228_111103

20151228_140619

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *