Korea Trip Day Three

Salam koreaaaaaa,

Hari ketiga ni kita nak kemana yer?

Orait, first as usual lepas breakfast kat Itaewon tu, kami pergi Lotte Duty Free. Nak beli handbag kay. Lepas tu Lunch on the cruise Britania pulak. Besttttt sangat. Lepas tu pergi Hanok Tradisional house.  Last sekali shopping kat Myeongdong Street pulak.

Kat Lotte duty free ni la Ajue beli my first ever Designer handbag sejak buat business. Ajue bukan penggemar handbag pon, tapi bila pergi sharing rasa lebih confidence bawak handbag designer.  Bukan niat nak menunjuk tapi Ajue nak reward diri sendiri atas achievement Ajue so far. Its for myself jugak.

Masa trip London Paris yang lepas Ajue mampu lihat saja orang beli sebab masa tu kewangan masih kurang mengizinkan. Yer la, walaupon dapat bonus banyak, tapi hutang pon banyak jugak. Ajue buat business pon sebab nak cover hutang bank jugak. So kena pandai priority kan apa yang patut buat dan apa yang kena kiv dulu.

Masa kat Bicester Village Ajue dah nampak handbag Burberry nih. Masa tu bila tengok harga memang tak mampu la. Tapi dalam hati  memang nak sangat bag tu. Pastu bila sampai Paris kat La Fayette pon jumpa lagi beg nih. Aishhhh macam memanggil manggil pulak kan. Lagi tebal azam nak jugak memilikinya suatu hari nanti.

So, masa kat Korea, Ajue cari Burberry kat Paju, takde beg ni. Then masa kat Lotte Duty Free, Ajue masuk butik Burberry tapi tak perasan pulak beg ni. Terus keluar nampak Michael Korrs. Yang kaler purple, hitam dan kelabu tu…

Masa tengah dok posing tu CDM Hanis datang ajak masuk Burberry. Entah macamana beliau terus ambik beg tu dan bagi Ajue. Ya Allah…… exactly the same yang Ajue nak masa kat London Paris dulu. Terus jer yesss I nakkkk.

So, Alhamdullilah,  I got myself the one that I aimed all this while.  Syukur sangat sangat sebab dapat dengan harga yang murah dari KL. Terus semangat naik membara lagi nak buat business more and more. Dapat beli debgan hasil titik peluh sendiri. Never imagine this before.  Tapi Ajue tahu dan percaya dengan rezeki yang Allah bagi.

So, lepas tu pergi Hanok pulak. Tengok tradisi orang korea. Sempat lagi tu posing dengan banner SK 24 untuk kempen anti dadah hehehe. Semua ni untuk kumpul mata pertandingan.

Kami lunch atas cruise Britania. Ni first time Ajue rasa makan atas boat.  Satu pengalaman yang cinfirm takkan dilupakan.

Dan akhir sekali another shopping agenda kat Myeongdong street, salah satu tempat shopping yang happening kat Korea. Kat sini beli mask murah murah. Kalau orang asia shopping, diorang bagi banyak free gift. Besttt kan.

Pastu Ajue sempat try kentang goreng cheese. 2000 won sebatang. Sedappppp. Kalau ada kat Malaysia sure best kan. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Glam night out and pyjama party

Salam Korea lagi,

Kalau trip ke Guangzhou lepas Ajue sempat sekali jer night out dengan glampreneurs yang lain. Iaitu dengan CDM Adibah, DDM Dr Hasbi, Photographers Hafiz dan KK keluar cari food. Kami nak makan mi tarik. Hehehe sungguh nostalgia malam tu. Boleh baca entry lepas kalau nak tahu hahahaha

So, trip Korea kali ni setiap malam kami keluar. Saja nak rasa kehidupan orang orang Korea waktu malam. Kami ditemenai oleh CDM Hanis lagi. Bestttt sangat dapat rapatkan diri dengan pemimpin. Banyak kata kata nasihat, motivasi, tips serta perkongsian pengalaman pahit manis, yang beliau telah lalui selama ini. Semua tu Ajue akan jadikan pegangan serta pedoman dan penguat semangat untuk terus mengharungi perjalanan yang masih panjang ini. InsyaAllah.

Ada satu malam tu kami nak kena habiskan makanan yang kami bawak ke Korea. So, ada lah idea datang buat pyjama party. Lawak laaaa . Sampaikan CDM Hanis sendiri pon join sekali pakai pyjama hotel hahahhaa

Makan maggie sebab nak habiskan stock. Syokkkk giler. Sungguh tak dapat dilupakan. Terus azam dan semangat makin membuak buak nak bawak seramai mungkin business partners ke Gold Coast nanti. Dengar kata trip nanti bukan February tahun depan. Tak sabarrrrrr rasanya.

Orait, apa apa pon jom lihat lah kami enjoy setiap malam. Nak join kami tak nanti kat Gold Coast???? Boleh contact Ajue kay. Ajue boleh tunjuk jalan macamana nak qualify Gold Coast.  PM Ajue kay. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Korea Trip Day One

Alhamdullilah ni Trip Hai O yang keempat Ajue qualify. Makin seronok sangat sekarang nih, makin lama main ramai kawan baru, makin banyak tempat boleh pergi melawat dengan Free, boleh kenal tempat orang, budaya bangsa lain serta merasa makanan yang berbeza di serata dunia.

Trip melancong berbeza dengan trip business. Semuanya telah diaturkan. Aturcara lawatan, makan minum, transport serta tempat tinggal tak perlu nak fikir dah. Memang marvellous dengan Hai O.

Kami semua Glampreneurs pakai seluar hijau dan tshirt Glam Journey putih untuk hari berangkat dan hari pertama di bumi Korea.

Sampai Korea terus masuk shopping kompleks. Beli souvenirs untuk rakan kongsi dan juga untuk rakan kongsi baru nanti.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

This is Life

Salam semua,

Hari ni Ajue nak berkongsi cerita tentang seorang client dan juga, rakan kongsi Ajue yang join biznes ni tapi dengan modal kecik dulu. Sebab masa tu kira kira sstahun yang lalu beliau masih kekurangan modal tapi semangat tak pernah luntur untuk buat side income. Tak lama lepas tu beliau jatuh sakit , heart failure dan dikejarkan ke hospital.

Semalam tiba tiba beliau call setelab 5 bulan dalam wad ICU dan jugak wad biasa. Keluar masuk ward dah banyak kali jugak. Alhamdullilah kesihatan beliau bertambah elok.

Beliau call sebab dah cukup modal nak buat biznes fulltime sebab dah tak boleh nak kerja lagi. Katanya, buat online lagi bagus memandangkan kesihatan beliau yang masih memerlukan rehat yang secukupnya.

Kagum dengan semangat beliau sebab Ajue ingat beliau dah lupa dengan side income ni. Tapi rupa rupanya tidak. Beliau memberitahu, masa tengah sakit beliaj asyik teringatkan biznes online nih dan itu yang menjadi kan beliau berusaha melawan kesakitan dan ingin cepat sembuh. Terfikir sekejap, kalau lah kita yang sihat ni tak terfikir ni semua, takkan nak tunggu sakit kut baru nak buat perubahan, kan. Jangan sentiasa ingat kita dah selesa dengan apa yang ada sebab kita tak tahu apa akan terjadi di masa akan datang.

Harapan Ajue, beliau dapat merealisasikan impian beliau ini dan Ajue akan guide dan bantu sedaya upaya Ajue selagi boleh, sama sama merubah kehidupan yang lebih baik. InsyaAllah.

Dan kita jugak marilah sama sama kita mengingati 5 perkara ini…

image

Okay, next nak cerita pulak pasal latest news pasal biznes jugak. Semua dah baca kut yang kami Glampreneur akan berangkat ke Korea bukan September nanti. Asalnya pakej tu ialah ke Shanghai tapi disebabkan wabak penyakit yang sedang melanda negara itu sekarang maka ditukarkan dengan trip ke Korea.

Teruja sangat sangat sebab dah lama Ajue nak pergi Korea tapi belum ada rezeki. Dan InsyaAllah sedikit masa nanti akan dapat pergi jugak.
Ini merupakan trip percuma yang ke empat Ajue bersama Hai O. Alhamdullilah. So far sejak Ajue join biznes dengan Hai O tak pernah lagi miss mana mana pakej.

Harapnya, trip lepas ni ke Timur Tengah pulak, tak kisahlah Istanbul ker, Dubai ker, Doha ker. Kita tunggu jer la ek.
Apa yang menarik kat Korea yer. Orang kata beli szwaroski kat sana sebab murah. Korean brooch pon cantik kat sana. So, nak buat list nih. Dan kena buat duit shopping jugak beli souvenirs untuk rakan kongsi serta bakal rakan kongsi nanti.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Sapa nak order?? Silakan inbox Ajue yer, atau WA kat 0132260082.. 😉

Okay lah, kita tengoklah nanti yer.. mana tahu kut kut order tu nanti jadi FREE gift dari Ajue kan.