Kejayaan masa depan bermula dengan langkah pertama

Alhamdullilah, setelah beberapa bulan Ajue ulang ailk ke Kota Bharu sejak tahun lepas membuahkan hasil. Ajue kesana untuk personal coaching serta mengajar bisnes partner yang baru dalam bisnes nih tentang ilmu yang patut mereka tahu.

Senang jer, bisnes ni. Its all about duplicate leader. Dulu Ajue pon macam tu jugak. CDM Hanis tak jemu jemu canai Ajue sampai Ajue dah mula boleh buat sendiri bisnes presentation dan sharing nih. Semua ni anda akan dapat hanya dibawah GLG! Ye la kan, sampai bila kita nak mengharap leader jer asyik nak bantu kita. Somehow sesuatu kena bermula dengan diri kita sendiri jugak.

Tapi bukanlah bermakna lepas ni leader lepas tangan macam tu jer. Ada banyakkkk lagi ilmu ilmu yang perlu diperturunkan. Dan Ajue sendiri masih menimba ilmu lain dari CDM Hanis sendiri.

Syabas dan tahniah pada Ferrie, Syikin serta Farouk yang dah memulakan langkah pertama mereka. I’m very proud of you!

Where is a will there always be a way!

Majlis UlangTahun Hai O dan GLAM Party

Ni first time Ajue attend majlis ulangtahun hai o (MUT). Tak tahu nak pakai apa sebab bukan Ajue naik pentas lagi tahun nih. Tapi insyaAllah tahun depan akan cuba melayakkan diri untuk majlis ini.

Actually MUT ini untuk meraikan usahawan yang berpangkat CDM tahun ini bermula lepas MUT last year. CDM ni pangkat tertinggi dalam bisnes Hai O.

Actually Ajue tak prepare pon baju glam glam untuk MUT ni. Just pakai baju yang Ajue pakai masa dinner kat Guangzhou dulu. Tapi kali nih Ajue matchingkan dengan turban dari ciptaan RaffieyNasir.

Beliau sendiri memilih colour dark grey untuk Ajue setelah Ajue tunjukkan kan dia dress Ajue.

Cantik tak??? ni hasil dari sentuhan anak dara Ajue sendiri bersama cousin dia yang kebetulan bercuti di KL ni dengan Ajue.

Dannnn ini lah hasilnya setelah dipadankan dengan dress tu.

Gaambar ni pulak Ajue bersama bisness partner yang hadir pada MUT tersebut.

Insya Allah tahun depa. Akan bawak seramai mungkin sebab Ajue nak naik pentas kan! 😉

Nak tengok group GLG????

Gambar ihsan dari blog shaliza aziz.

Ramaikannnnnnn?????? semua glam glam belaka!

Orait malam tu pulak kami GLG ada GLAM party. Ni first time dinner cum party diadakan bagi kumpulan GLG. Bertempat di Westin Hotel KL. short dress Ajue beli kat TopShop. Turban as same as MUT ciptaan RaffieyNasir. Makeup oleh BobbyBrown Pavilion (sebelah jer). Boots Ajue tu dah lama beli. Ajue pakai masa pergi family vacation ke London dan Paris tahun 2010 yang lalu.

Ok, ni gambar sebelum makeup.

Ni lepas makeover.

And gambar gambar seterusnya masa dinner party malam tuh… Enjoysssss. Some of the picture ihsan dari blog bisnes partner Ajue, FaroukHarun

With our mommy and daddy… CDM HanisHaizi and CDM RazaliZain

Seminar SM dan SSM Cycle 3

Lebih kurang setahun yang lalu Ajue dah pergi seminar yang sama seperti nih. Masa tu Ajue baru join bisness. Baru pangkat SM. dan tak de bisnes partner lagi. Dan yang Ajue ingat, masa tu buat bisnes tanpa restu suami! Tak percaya? Tanya la husband Ajue.. Hehe.
Ingat lagi masa tu CDM Hanis cakap kena datang awal sebelom kol 7 pagi utnuk register. Ajue pon keluar rumah senyap senyap lepas solat Subuh pergi ke Eastin Hotel.

Memang tersangat berkesan seminar SM /SSM nih, sebab sejak tarikh tu Ajue berusaha keras sampai dapat bukti pertama iaitu FOC Trip ker Veitnam. Baru laaa husband Ajue buka mata dengan bisnes nih.

So, kalau ada yang baca blog Ajue nih yang nak buat bisness tapi dapat halangan tak kiralah, husband ker, mak ker. Just buat jer. Sebab kadang kadang mereka tak tahu kehendak kita sampailah kita tunjuk bukti dalam bisnes, gerenti lepas tu mereka akan buka mata. Yer la, mak mana atau suami mana yang tak risau kan, dengan modalnya lagi, barang nya lagi, mereka risau kalau kita tak mampu lakukannya. Tapi jangan putus asa kay, teruskan jugak niat yang ikhlas untuk buat side income nih. InsyaAllah benda baik jika di lakukan dengan hati yang ikhlas insyaAllah akan mendapat restu jugak nanti. InsyaAllah kita akan mendapat kesenangan disebalik seribu kesulitan dalam perjalanan bisness kita, PERCAYALAH!!!

Orait, ni gambar masa seminar yang Ajue pergi masa Ajue SM dulu,

Jom tengok aturcara masa tuh,

Perasan tak testimoni masa tu ialah DSM Adibah! Wow!!!! Masa tu Adibah baru berpangkat DSM, dan sekarang Adibah telah berpangkat CDM!!! tak sampai setahun pon kan. Kagum sangat dengan beliau.

Orait, kali nih, cycle 3 seminar SM SSM bertempat di Holiday Inn , Glenmarie. Actually bisness partner Ajue register seramai 8 orang, tapi last minit ada emergency so half of them tak dapat attend. Ajue ucapkan syabas dan tahniah kepada yang berjaya ke seminar untuk kali nih. Ini merupakan langkah pertama anda dalam bisness, insyaAllah ada lagi seminar seminar yang akam GLG sediakan untuk kita semua. Janganlepaskan peluang yang disediakan, sebab takde tempat yang boleh memberikan anda ilmu ilmu perniagaan seperti ni. Bisnes partner Ajue data g dari Kelantan, Kota Tinggi dan dan lupa juga KL dan Selangor.

Gambar ni ihsan dari blog Hanis. Ramaikan, usahawan baru dalam group GLG!

Cantikkan tarikhnya, 10.11.12!

Kenangan bersama CDM Hanis. Aura yang positif terus melekat kat kita kan.

Food memang bestt… Asyik makan jer masa seminar.. Berbaloi sangat sangat!

Orait, kepada yang pergi, teruskan serta kekalkan aura yang positif serta ilmu ilmu yang diperolehi semasa seminar. Jangan disimpan dalam hati, harus dipraktikkan terus kay!

Once again, tahniah kepada yang attend kay!