This is Life

Salam semua,

Hari ni Ajue nak berkongsi cerita tentang seorang client dan juga, rakan kongsi Ajue yang join biznes ni tapi dengan modal kecik dulu. Sebab masa tu kira kira sstahun yang lalu beliau masih kekurangan modal tapi semangat tak pernah luntur untuk buat side income. Tak lama lepas tu beliau jatuh sakit , heart failure dan dikejarkan ke hospital.

Semalam tiba tiba beliau call setelab 5 bulan dalam wad ICU dan jugak wad biasa. Keluar masuk ward dah banyak kali jugak. Alhamdullilah kesihatan beliau bertambah elok.

Beliau call sebab dah cukup modal nak buat biznes fulltime sebab dah tak boleh nak kerja lagi. Katanya, buat online lagi bagus memandangkan kesihatan beliau yang masih memerlukan rehat yang secukupnya.

Kagum dengan semangat beliau sebab Ajue ingat beliau dah lupa dengan side income ni. Tapi rupa rupanya tidak. Beliau memberitahu, masa tengah sakit beliaj asyik teringatkan biznes online nih dan itu yang menjadi kan beliau berusaha melawan kesakitan dan ingin cepat sembuh. Terfikir sekejap, kalau lah kita yang sihat ni tak terfikir ni semua, takkan nak tunggu sakit kut baru nak buat perubahan, kan. Jangan sentiasa ingat kita dah selesa dengan apa yang ada sebab kita tak tahu apa akan terjadi di masa akan datang.

Harapan Ajue, beliau dapat merealisasikan impian beliau ini dan Ajue akan guide dan bantu sedaya upaya Ajue selagi boleh, sama sama merubah kehidupan yang lebih baik. InsyaAllah.

Dan kita jugak marilah sama sama kita mengingati 5 perkara ini…

image

Okay, next nak cerita pulak pasal latest news pasal biznes jugak. Semua dah baca kut yang kami Glampreneur akan berangkat ke Korea bukan September nanti. Asalnya pakej tu ialah ke Shanghai tapi disebabkan wabak penyakit yang sedang melanda negara itu sekarang maka ditukarkan dengan trip ke Korea.

Teruja sangat sangat sebab dah lama Ajue nak pergi Korea tapi belum ada rezeki. Dan InsyaAllah sedikit masa nanti akan dapat pergi jugak.
Ini merupakan trip percuma yang ke empat Ajue bersama Hai O. Alhamdullilah. So far sejak Ajue join biznes dengan Hai O tak pernah lagi miss mana mana pakej.

Harapnya, trip lepas ni ke Timur Tengah pulak, tak kisahlah Istanbul ker, Dubai ker, Doha ker. Kita tunggu jer la ek.
Apa yang menarik kat Korea yer. Orang kata beli szwaroski kat sana sebab murah. Korean brooch pon cantik kat sana. So, nak buat list nih. Dan kena buat duit shopping jugak beli souvenirs untuk rakan kongsi serta bakal rakan kongsi nanti.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Sapa nak order?? Silakan inbox Ajue yer, atau WA kat 0132260082.. 😉

Okay lah, kita tengoklah nanti yer.. mana tahu kut kut order tu nanti jadi FREE gift dari Ajue kan.