Demo Biozone, Karnival FAMA Kelantan

Salam semua,

Salam cuti sekolah. Yer sekarang dah masuk minggu cuti sekolah pertengahan tahun. Kejap jer masa berlalu kan. Okay, entry kali ni bukan nak cakap pasal cuti tapi pasal first time demo produk kesihatan Hai O iaitu Biozone Food Purifier bertempat di Kelantan.

Demo ni dah plan lama oleh Galaxy Kelantan. Kebetulan pulak malam sebelom demo, Glam Kelate baru saja launch.  So, memang tepat pada masa nya kan. Terus trip Ajue ke Kelantan kali ni boleh cover dua aktiviti utama sekaligus. Alhamdullilah…..

Karnival FAMA ni berlangsung selama 9 hari. Kami memilih untuk produk demo pada 30 May 2013 iaitu 3 hari sebelum karnival berakhir.

Alhamdullilah semuanya berjalan lancar, kami bangga kerana dapat memberi kesedaran kepada pengunjung yang hadir tentang kepentingan fungsi produk yang boleh purified kan makanan sebelum dimakan.

Yer la, sekarang kan terdapat pelbagai pencemaran toksin. Melalui air, melalui makanan dan juga udara. Bayangkan ayam yang disuntik dengan 21 bahan pengawet mengambil masa hanya 3 minggu untuk membesar dan boleh disembelih. Ikan ditabur dengan formaldehyde untuk sentiasa segar. Sayur sayuran serta buah buahan disembur racun perosak untuk menjaga daripada serangga perosak.  Semua tu mengandungi toksin. Semua perlu dicegah sebelum dimakan.

Dan satu satunya produk yang boleh mempurifykan bahan makanan ini ialah Biozone Food Purifier.

Dan Ajue sungguh bangga dengan kerjasama serta komitment yang team Galaxy Kelantan berikan. Daripada tak pandai bercakap pasal produk , segan segan dan malu terus bertukar menjadi young entrepreneurs yang hebat semasa demo tempoh hati. Syabassssss team!!!!!

Tahniah serta termia kasih team kerana memberikan kerjasama terhadap group kita. We should continue this spirit till the end okay.

So, tak nak bebel panjang panjang, jom lihat gambar kay.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Penutup bisnes tour 2012

Orait dah lama meninggalkan blog nih. Sebab nya sekarang tengah busy dengan persiapan anak anak nak skolah dan jugak few things yang tiba tiba happen kan, so blackout kejap. Hehe

So, last trip untuk bisnes sharing tahun nih ialah ke Utara. Actually trip nih dah plan lama. Kebetulan kakak dan mak sedara nak ke Langkawi, so alang alang nak ke utara, diorang ikut sekali sampai Kuala Perlis.

Trip nih untuk bantu rakan kongsi Acab, Intan dan Hanis Izzati. So, check in kat Kuala Kedah since location tu tengah tengah antara Penang dan Perlis dan Kedah. Hotel nih not bad, breakfast dia kat sebelah jer, Old Town Kopitiam, best kan!

So, hari hari makan roti.. Heheh

So, sharing kat Alor Setar Mall untuk hari pertama. Dua client kat sini. Sorang cikgu sekolah kat Puchong tapi kampung kat Pendang, Kedah.

Dan satu lagi seorang kakitangan swasta, classmate Intan masa sekolah rendah lagi.

Esoknya pulak personal coaching dengan Acab dan Intan. Plus next plan to Penang.

Beautiful Galaxy Team la katakan… So sumer pakai Note Galaxy! Hehehee

Petang tu bertolak ke Seberang Jaya, Penang untuk sharing dengan seorang Interior Designer.

Ajue balik hari Ahad lepas orang langkawi balik sopping… Hehehe

Sementara menunggu ferry sampai dari Langkawi, lepak kat Masjid Al Hussein jap. Sambil layan anak anak dara nih bergambar.

Cayalah orang utara, ramai yang berminat nak tahu pasal Premium Beautiful dan jugak Biozone Food Purifier bisness.

Jalan tak berapa smooth hari tu, tambah dengan hujan lebat. Sampai KL jam 2 pagi.. Huhuhu

Tapi takper, insyaAllah ada ganjarannya kan. Selagi kita berusaha Ajue yakin dengan pertolongan Allah. Yang penting konsep DUIT…Doa Usaha Istiqamah Tawakal.

Ameen…

Bisnes Sharing KL, Kluang, Selangor dan N. 9 serta Penutup November

Alhamdullilah marathon November untuk Premium Beautiful dan Biozone Food Purifier berakhir di sekitar KL, Selangor, Kluang serta Rembau. Bermula dengan setting stratergy bersama group Ashraf dan Farouk. Then dengan Jieha dan Ferrie sekali.

Bawak diorang pergi stokis untuk cara cara tukar saiz corset, kemudian ke KLCC untuk coaching santai.

Then off we go for sharinggss..enjoy the pics ya!

Orait. Setelah mengharungi hari ‘punch-ing’, bermula dari pagi sampailah ke petang. Kami ke Empire Galery untuk lunch terus pekena Latte terhebat abad ini.. Hehehe

Semua concentrate tuh…


Acab tengah isi formssss…

Yay, makan time!!!!

Nasi kerabu lauk daging panggang


Nasi Tumpang

Yeszaaaa kopi time! My Latte forever with Red Velvet cake.


Kitaorang pekena Latte kat sini…

And semalam last day kelas GLAM bulan November. Congrats Acab, Farouk, Ummu and Jieha yang bertungkus lumus untuk closing sales bulan November. Hasil yang luarbiasa hanya berlaku kepada yang berusaha secara luar biasa. Kalau usaha biasa biasa jer, kita akan jadi yang biasa biasa jer. Itulah kata kata dari CDM Hanis semalam.

And hari ni, dah nampak bayangan apa akan terjadi for my next 6 months from now. Untung sesangat ada GLAM sebab disini kami usahawan di bawah pimpinan Hanis akan diajar untuk memenuhi timeframe kami sehingga tahun depan. YES! Kami Boleh!

Lepas GLAM Ajue dan bisnes partner Aimey setting plan pulak kat Old Timer Kopitiam bersama dengan side lines yang lain. Next project, here we go!!!

Actually this is my dinner sebab semalam tak sempat nak makan settlekan register new bisnes partner.

Dan bulan nih, lahir dua SSM baru dalam Galaxy Team. Nak tahu saper? Tunggguuuuuu next entry kay! Puashati dengan sales this month. Ajue akan buat yang lebih baik untuk semua bisnes partner lagi bulan depan (December), insyaAllah.

Bisness di Terengganu

Okay, kita sampai ke destinasi terakhir dalam marathon utara dan pantai timur. Tak lain dan tak bukan ialah kampung halaman Ajue sendiri.

Kali nih just nak leisure balik kampung sambil nak tunjuk demo Biozone Food Purifier. Kebetulan masa tu client Ajue nak masak sotong, so teruskan ku jadikan sotong sotong tu sebagai testimoni… Hehehehe

Jom lihat nih,

Banyakkan fatty acid yang terhasil dari semangkuk sotong tuh? Well, tu lah yang kita makan selama nih! So, tak nak citer panjang lebar kat sini, saper yang nak request FREE demo kat rumah, boleh lah contact bisness partner Ajue yer.

Eh jap jap, tak habis lagi entry nih… Ni haaa nak tunjuk kitaorang makan ikan selar celup tepung kat sana! Besttttt sangat. Ni special kakak Ajue yang sediakan tau!


Fresh lagi ikan ikan nih…..


Ya dah siap goreng… Time to eat!!


Siap ada side dish lagi… Cempedak goreng, nasi lemak, muffin dll.. Yum yum

Ok, ni last gambar yer…

Hehehhehehe tinggal tulang daaaa….enjoy!!

Bisness di Kelantan

Orait, time to update perjalanan seterusnya dalam marathon ke utara dan pantai timur. Kali ni first stop pantai timur is Kelantan.
Semua dah tahu kan, group Kelantan makin berkembang maju. Semuanya kerana ingin mencari side income untuk keselesaan hidup. Tak kisah lah kita ni kat kampung ker, kat bandar ker, semua sedang mencari extra duit. Dan yang paling bestnyer, bisness yang Aue buat nih ada guide, ada mentor, ada leaders untuk tunjuk jalan kepada kita. So, tak perlu lah kita rasa fifty fifty nak join. Bukannya nak tunggulah, tengok dulu lah, parents tak bagi lah.. Sebab Ajue yakin, even 2015 sekali pon kalau kita tak mula dari sekarang kita takkan mula sampai bila bila pon. Percayalah!

Orait, first day dengan group Ferrie. Dari pagi sampailah ke malam appointment back to back. Pagi tu kat secret recipe Kb Mall. Personal coaching dengan Shikin. Shikin nih baru jer join last month tapi appointments dah berderet dia setkan untuk Jumpa Ajue. Senang sangat berurusan dengan Shikin nih. Kali nih, siap husband dia turun sekali jumpa Aue sebab dah yakin dengan bisness. Mana taknya, bonus pertama yang besar!

Lepas coaching Shikin terpaksa ke HUSM sebab mak dia warded kat sana. Memang rasa sekejap sangat tapi at least dapatlah jugak curahkan ilmu kat Shikin.

Duduk kejap, Nurul Najmi pulak punya turn. Percaya tak, Najmi turun all the way dari Tumpat u tuk jumpa Ajue!!! Terharu sangat sangat dapat bisness partner macam Najmi. Termengah mengah dia cari Ajue hari tu sebab dia ingat dia dah terlambat. Hebat kan dia! Walhal baru student tu, dah pandai nak buat duit extra. Ajue yakin Najmi mempunyai masa depan yang cerah kalau dibimbing dengan betul. Lagipon, Najmi nih senang jugak, dia ikut jer apa kita suruh. Tak pernah nak bantah, tak pernah mengeluh pon. Syabas Najmi!! You are in the right group, on the right track!

Then balik rumah makcik Ajue kejap untuk solat. Lepas asar turun pulak ke secret recipe kubang kerian. Kali nih, Shikin dah aturkan dua appointment kat situ. Tahu kan, mak Shikin still kat ward depan secret recipe tu, tapi dia sempat lagi luangkan masa dia untuk sharing. Sangat pandai bahagikan masa tepat pada waktunya. Ni lah contoh usahawan berjaya suatu hari nanti. Tanpa alasan sedikit pon diberi untuk tidak lakukan tanggungjawab terhadap rakan kongsi dia. Untung dapat Shikin as leader, you will never walk alone!

And last but not least untuk hari tu tak lain lagi dengan Ferrie. Ferrie nih nampak jer pendiam tapi dah jual Biozone Food Purifier 12 unit dalam masa 3 minggu!!!! Kagum kan? Caranya senang jer, semuanya ONLINE!!!!! ajue salute dan kagum dengan Ferrie. Bakal DSM Ferrie ni memang hebat! Tak sampai 4 bulan pon buat bisness. Semua plan dan steps dia ikut bulat bulat. You go girl!

Walhal masa tu Ferrie ada kenduri lagi dalam family dia, tapi sempat berkejar ke secret recipe untuk bantu rakan kongsi dia Shikin. Ajue yakin Ferrie akan jadi usahawan hebat suatu hari nanti. Together Everyone Achieve More!

Orait, hari kedua di KB dipenuhi dengan group Acab pulak. Mula dengan sharing diikuti dengan personal coaching. Lihat jer gambar bawah nih, bakal DSM Acab dah boleh present produk sendiri, walhal baru jer tak sampai 2 bulan. Kagum tak?

Acab pon buat Biozone Food Purifier dan dah pon buat demo sendiri kat sekolah dia mengajar bulan lepas. Hebat kan? Apa apa pon usaha kita, semuanya terletak dari dalam diri kita jugak. Antara nak dengan tak nak jer. Dan tak perlu bagi alasan sebab kalau dah letak matlamat kat depan, semua nya akan terlaksana. InsyaAllah.

So, untuk yang berada di Kelantan, dan nak tahu cara untuk generate side income dengan bonus pertama RM6500, silalah contact rakan kongsi Ajue kat sana kay! InsyaAllah benda baik elok dikongsi bersama.

Bisness di Kedah dan Perlis

Perjalanan diteruskan dalam misi ke utara tanahair ke Kedah dan Perlis pulak. Kat sini kebetulan Deepavali dan kebanyakan kedai semua tutup. So, terpaksa lepak Mc D jer masa tu untuk sharing.
Since client Ajue nih orang Kuala Kedah, kami set appointment kat Alor Setar. Dia adalah seorang cikgu BI jugak, so tahula kan, confirm ni group Ashraf.hehehee
Senang sangat berurusan dengaN Intan ni. Sebab kan, semua dia dah study siap siap. Follow blog CDM Hanis dan lain lain. Dan paling best Acab as her future leader dah bagi info macam macam kat dia. Tinggal nak shrare the most important part jer.
So, Intan, welcome to the group, the right group, Green Leaders Group!

Ajue plan nak stay area Kuala Perlis sebab nak makan seafood kat sana tapi semua hotel fully booked area situ. So, stay kat Putra Palace Hotel jer. Dulu masa Ajue kerja kat UniMap, pernah gak stay sini. Tapi kan, macam dah tak berapa kualiti hotel nih. Apa apa pon, syukur sebab ada gak tempat nak bermalam. Dan yang paling pernting ada pool untuk anak anak main!

Hari kedua Ajue sempat jumpa bisness partner kat sana. Iaitu Kak Shima. Sungguh tak sangka Kak shima dah habiskan semua 8 set corset Premium Beautiful tanpa MENJUAL!!! fuhhh camaner tuh? Senang jer, semuanya dibuat secara ONLINE!!! memang tak syak lagi, sebab Kak Shima berada di dalam right group, group yang mengajar bisness secara ONLINE. Our leader kan jutawan ONLINE. So, kak shima just follow jer the leader. Dan hasilnyaaaa memang masyuukkk. Skrang nak top up kan untuk husband dia pulak. Jangan kata orang lelaki tak boleh jual corset wanita yer! Buktinya dah baaanyak sangat. Even adik Ajue kat Doha pon boleh habiskan corset dia.
Syabas Kak Shima, walaupon jauh beribu batu, tapi tu semua bukan halangan untuk berjaya. Semuanya kerana semangat dalaman yang kuat serta tabah hadapi rintangan dan dugaan.

Doenst matter samada kita buat corset ker, Biozone Food Purifier ker, semua akan diajar secara online, mudah kan????

Then masa nak ke Kedah tu, singgah beli mangga harumanis. Tapi masa tu tak masak lagi. So kena perap dua hari baru sedap… Orang jual tu kata laaaa. Ajue tak tahu sebab tak pernah beli pon sebelom nih. Apa apa pon, kita tunggu updates dalam next entry kay!

So, sesaper yang di utara berminat nak buat side income secara online tanpa bersusah payah ketuk pintu rumah orang nak menjual boleh lah contact Ajue atau bisness partner Ajue kat Utara yer.

Bisness di Kelantan

Orait, kalu nih nak update entry bisness lak.

Rasanya dalam sebulan yang lepas hingga awal November nih dah 3 – 4 kali Ajue datang KB. Ni semua untuk bantu bisness partner kat sini… I likeeeee……

Atas permintaan Biozone Food Purifier yang semakin tinggi, dan jugak corset Premium Beautiful yang menjadi item wajib untuk setiap wanita dan tak kurang juga semakin ramai yang nak mencari side income yang menjanjikan bonus pertama RM6k++, maka dengan Sebab itulah Ajue asyik ulang alik ke sini.

Biozone Food Purifier

Ferrie, leader baru dalam network Ajue, sekarang dah ada more than 3 rakan kongsi… Syabas Ferrie!
Dan jangan tak percaya, Ferrie telah berjaya menjual Biozone sebanyak 11 unit Biozone Food Purifier dalam masa kurang sebulan sahaja!!!!

Tahniah Ferrie!!!

Ni network baru kat KB,


Welcome to Beautiful Galaxy Team!

Tengah register new agent last week!

HOT Demand!!! Biozone Food Purifier in Kelantan!!!!!

So, warga Kelantan sekelian, kalau ada yang nak tahu apa tu Biozone Food Purifier, bolehlah contact agent Ajue kat sini yer. Kami juga menawarkan demo secara percuma di tempat anda!

Chow, Adios… Jumpa lagi in my next entry, kay!

Biozone Food Purifier

Alhamdullilah dah selamat sampai Gua Musang kol 1 pm kut tadi. Tolak kol 10.30 pagi tadi dari rumah makcik Ajue. Jalan ok, tak banyak kereta sangat. Cuma sesekali jer lori dan bas yang melambatkan keadaan.

Orait, sampai sini cari kedai makan dulu sebab janji ngan client lepas Jumaat. Hasilnya agak menghairankan lah jugak sebab takde satu pon kedai makan bukak. Maybe waktu orang solat jumaat kut kan.

So, lepak jap sampai kol 2 petang baru lah ternampak satu kedai kopitiam. Nama dia GM Kopitiam. So, terus ler cari apa apa untuk isi perut.

Terpandang meja sebelah makan nasi goreng ayam. Teringat pulak dengan video dari CDM Hanis Haizi yang buat testing purify makanan dengan BIOZONE FOOD PURIFIER. Errrrrr terus hilang selera nak makan. Nak tahu kenapa? Meh tengok video nih…

Biozone food purifier

And ini adalah gambar yang Hanis ambik hasil lepas proses purify tersebut.

Nampak tak yang buih putih tu? Actually tu adalah fatic asid yang ada dalam ayam mentah yang kita beli kat pasar. Asid tu tak cair dan jadi kaler hitam lepas bakar.

Eyyeewwwwww… Ni la yang kita makan actually. Sebab tu kalau makan kulit ayam rasa best sangat kan. Then benda asing nih duduk dalam badan kita sampai satu masa ia boleh mengakibatkan CANCER!!!!

Patutlah sekarang nih ramai orang muda muda mati sebab cancer kan. Sebenarnya kebanyakan kes cancer berpunca dari pemakanan kita seharian. Dan Ajue akui semua ini sebab anak Ajue yang tahfiz tu dilarang makan ayam! Rupanya ustaz dia nak jaga hafazan dia.

So, lepas baca blog Ajue nih, dan tengok video Hanis, adakah anda rasa selamat beri anak anak makan ayam? kalau rasa nak pentingkan kesihatan seisi keluarga, Ajue syorkan dapatkan satu unit BIOZONE FOOD PURIFIER dari Ajue. Sekarang harga promotion sampai hujung September. Dan ada FREE gift lagi untuk CASH BUYER.

Contact Ajue yer untuk dapatkan demo percuma kat rumah anda sekarang!

HP 0132260082
Email ajue3375@yahoo.com