Suratan atau Kebetulan?

Suatu hari, terdengar my sister in law cakap pasal one blogger ni asyik shopping jer, gi mana2 shopping barang mahal2, travel sana sini oversea jer , and guess what, at her very young age, she has 6 figure income every month! I was like WOW!! Apa dia buat and how she did it? Then my SIL pon bukak la citer.. actually after delivered her third baby ,she bought a set of corset during her confinement from that blogger . No wonder la nampak slim… hehe dalam hati tertanya gak, camaner dia cepat kurus lepas bersalin. Lepas sembang2 pasal corset tertiber hati macam tertarik lak dengan corset nih… Then she gave me that person contact number to call and discuss about the corset.

Sejak tu I skrang dah jadi follower blog tu! Dan, everyday pagi2 bangun tido, terus bukak blog dia baca kisah hidup dia dari awal, camaner dia berjaya macam skrang. Ada tabungan, kereta besar – free lak tu. Dan yang paling penting she has flexible time to do business and MORE TIME with anak2!. Yes, this is what I am looking for.

Then, hari yang di nanti2 telah tiba. Masa tu dan nak balik kampung untuk Raya kat Terengganu. Tapi nak jugak jumpa blogger tu, so invite dia datang rumah. She came with her husband and guess what, her husband was my husband’s colleague masa kat IBM. What a small world! 

Terpegun, tertarik, impressed dengar dia explain pasal corset hari tu, bukan jer beli untuk pakai sendiri tapi terus sign up nak buat business!! Well, dah lama mencari nak buat sesuatu yang lain kan, nak buat franchise tapi tak de modal besar, nak carik keje lain takde rezeki lak. So, lepas discuss ngan my husband, I dengan nekadnya, nak buat business nih. Nampak macam dugaan tu bakal menimpa tapi hati dah tertarik dengan business plan dia, terus semangat jadi kuat. 


And, ini lah orang nya yang telah membuka jalan dalam perniagaan corset ni. Tak lain dan tak bukan  CDM Hanis Haizi





InsyaAllah.. rezeki di tangan tuhan kan, and I believe I can go further with this business dengan adanya leader macam Hanis, I am more confident with what I am doing now. Ameen..





1 thought on “Suratan atau Kebetulan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *