Shanghai-on-the-way. Negeri Sembilan dan Kulai

Semalam Ajue berkesempatan turun ke Rembau dan Kulai untuk bantu biz partner Ajue dalam biz nih.

Mula mula gi Rembau, breakfast dengan Hanis Izzati kat secret recipe sana. Ajar dia buat apa yang patut dalam biz nih. Mudahkan, keje kita just duplicate jer apa yangleader ajar. Dulu Ajue pon macam dia jugak. Leader Ajue, CDM Hanis ajar buat perkara perkara penting sebagai asas dalam biznes nih. Now turn Ajue pulak turunkan ilmu kepada rakan kongsi.

So, jangan bagi alasan tak tahu sebab semuanya akan ditunjuk ajar. Kita just ikut jer..

Lepas tu terus ke Kulai jumpa Intan pulak. Coaching serta setting untuk projek Shanghai ni. Intan bawak kawan kawan dia untuk dengar biznes plan sekali. Tak salah kan share benda yang baik.

Memang inilah budaya yang diajar dalam GreenLeadersGroup di bawah pimpinan Hanis Haizi. Tangan kanan terima bonus,tangan kiri pikul tanggungjawab.

Pengalaman Ajue dalam biznes ni, kalau nak jadi leader,kita kena siapkan diri dulu bimbing biznes partner kita serta bertanggungjawab terhadap rakan kongsi. Barulah mudah laluan kita nak naik jadi leader. Kalau selamanya mengharapkan leader buat semua benda atau serah bulat bulat kat leader susahlah sikit nak naik.

Orait. Sampai sini dulu, jumpa lagi next entry.

~ Ajue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *