Salzburg Half Marathon – Zell am See, Castle and Carbo Load

Esok nak Run. Hari ni kita round pusing Austria lagi. Kali ni nak pergi Zell am See, Nak tengok castle, nak pergi kat air terjun, carbo load sebelum hantar kereta balik.

20170506_081628_001

 

As usual, sebelom keluar, kita selfie dulu.

 

20170506_084215

Kali ni turn Dayana pulak drive. Haaa nak dijadikan citer, dalam perjalanan kami kena tahan oleh polis. Sebabnya maybe polis tak percaya kami kut. Berdebar lah jugak, tapi kami semua cool jer. Siap kena bagi passport bagai sebab nak check kat imigration system. Kebetulan pulak Dayana yang drive, takde lesen antarabangsa. tapi undang undang Qatar kut boleh laku lesen sana. Dan nasib baik jugak kereta kami sewa tu Auto. Kalau manual dah tak lepas masa tu. Alhamdullilah semua settle.

20170506_091157

20170506_091402

OK, stop kejap beli breakfast. Fish dan chips jer pon yang boleh makan. Rasanya Yeen beli Vege burger. sedap katanya.

20170506_091530

20170506_094243

20170506_100106

20170506_100350

20170506_100428

20170506_100526

20170506_100725

20170506_101159 2

Diertengahan jalan nampak tasik, yang airnya ialah snow yang mencair dari atas Alps sana. Kami cari port baikkk punya untuk bergambar. Haruslah kan… rugi kalau tak stop masa tu. Cantknya SubhanaAllah….

20170506_110818 2

20170506_112535 2

OK, sampai top of Salzburg. Tapi kami tak naik pon kat atas tu. Sebab nak naik jer makan 45 minit. nak posing lagi, nak turun lagi. Masa tak mengizinkan jadi kami bergambar kat bawah jer.

20170506_112726 2

20170506_115626 2

20170506_121811 2

20170506_121841 2

20170506_121940 2

20170506_121954 2

Inilah tasiknya.. zell am see.

Mountain, lake & glacier – these are the extensive holiday themes of the region. The indisputable centre of your holiday, whether ski holiday in winter or family holiday in summer, is the town of Zell am See. It is the centre of everything to do with lake, mountain andglacier. The town of Zell am See is located at the base of the mountain and at the shores of the lake in close proximity to the glacier. On a peninsula, formed by the Schmittenbach stream, the town protrudes into Lake Zell and clearly states: “Here I am and you must come here if you want to enjoy your holiday in the Zell am See-Kaprun region.”

20170506_122007 2

20170506_122230 2

20170506_123210 2

20170506_122726 2

20170506_134951 2

20170506_134956 2

20170506_140140 2

 

On the way balik, kami cari air terjun pulak. Nak post cenggini haaa

20170506_140305 2

20170506_140903 2

20170506_141236 2

 

Walaupon masa pergi sini bulan May, tapi masih ada saki baki snow yang belum cair. Menurut local people kat situ, area air terjun ni sunyi sepi sekarang sebab takde apa2 apa aktiviti. Nanti bila dah summer baru tourist datang untuk hiking.

20170506_144634 2

20170506_154148

20170506_154735

 

OK, ni pulak actually dekat castle. Kami tak naik sebab masa tak de. Nak kena balik hantar kereta pulak.

20170506_162424

On the way balik, singgah petrol pump sebab kena penuhkan minyak. Sempat beli air energy ni untuk tak nak dehydrate esok.

20170506_172830

20170506_172906

 

IMG-20170505-WA0033

IMG-20170506-WA0095

IMG-20170506-WA0087

IMG-20170507-WA0020

IMG-20170507-WA0014

IMG-20170507-WA0013

IMG-20170507-WA0012

 

 

Time to Carbo-load.!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *