Salzburg Half Marathon – Rainy Day

Beautiful Salzburg mountain welcomes me with cold weather. Breathtaking view right after keluar dari aircraft.

Salzburg Airport! Rasanya lagi kecik dari Kuala Terengganu punya airport. Flight Ajue delay dari Gatwick. Jadinya, bila semua dah selesai immigration checkpooint, lampu kat airport terus padam. Lorrrr gelap. Taxi pon dah tak ada. Q panjang setengah jam nak tunggu next taxi datang.

Lepas check in kat Hotel Mirabelplatz, makan saki baki biskut yang beli kat Gatwick siang tadi. Malas nak keluar lagipon dah malam kan. Pastu zzzzzzz.

Esok pagi breakfast kat hotel. Ajue tak include breakfast pon masa buat booking dulu, so yang ni kena bayar masa tu. Ok laa not bad food dia.

Ok, This is taken from my new “googlepedia” (and most famous platform to get complete information about anything, yes, anything at all). Thank you Jess!

 

[quote]Austria is the home of famous classical composers like Mozart, psychologist Sigmund Freud and architect Hundertwasser. Its history is rich with wars, splendor and intrigue. The rich culture, which has produced countless pieces of art, music, plays and books is present throughout the country. And for the foodies: get ready to enjoy the delicious local cuisine.[/quote]

[quote]More About Austria you can find here!![/quote]

 

20170504_190412

20170504_190530

20170504_201054

20170505_063322

20170505_081010

20170505_084952

20170505_085939

20170505_090439

20170505_091641

20170505_091719

20170505_091731

20170505_091739

20170505_092059

20170505_092316

20170505_092341

20170505_092347

20170505_092827

20170505_095227

Hasil tangkapan di pagi hari

20170505_095234

 

Lepas breakfast keluar jalan jalan nak tengok tempat nak lari esok. Hujan tak de lebat tapi basah kuyup jugak laaa. Cantiknyaaa bunga bunga kat situ. BTW, tempat Ajue nak run esok ni sebelah Mirabel Garden. Yang tempat penggambaran cerita Sound of Music tu!!. MasyaAllah cantiknyaaaa bunga bunga dekat garden tu. Ajue bukan peminat bunga tapi bila tengok cara diorang tanam tu, dan bunga tulip segar warna warni, terus teruja!

Lepas dah kebasahan, Ajue balik bilik tukar jaket dan kasut. Keluar balik pergi Salzburg Old Town pulak.

20170505_114534

20170505_114912

20170505_115001

20170505_115321

20170505_120018

20170505_120018

20170505_120328

20170505_120338

20170505_120439

20170505_121201

20170505_121430

20170505_121453

20170505_122305

20170505_122350

20170505_122813

20170505_122427

20170505_123958

20170505_130917

 

Old town ni banyak kedai suvenir… Ajue sempat beli baju traditional Austria untuk Anis. Kalau convert to RM memang lah mahal. Pejam mata jer aaa. Misi mencari Mozart tercapai!! Yeay!! dapat jugak bergambar dengan beliau, walaupon patung hehe. Ada jugak branded store kat Old Town ni, tapi Ajue tak masuk laa sebab bukan datang untuk shopping hehe.

Okay, nak kena balik hotel dah. Sebab running-mate Ajue dah sampai all the way from Doha!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *