Salzburg Half Marathon – Racekit Collection and Hallstat

Jom jalan jalan Austria!

Sampai jer kat hotel, kawan Ajue pon wasap diorang pon dah dekat lif. Yeay! akhirnya jumpa jugak. Lusa kami bertiga nak run HM. Yeen ni founder kepada sukaRun sukaRunExtra. Teruja tengok aktiviri running dia. HM, FM semua dah buat, siap pergi sampai New York lagi. Sekarang tengah training untuk Ironman pulak November nanti kat Langkawi. Habis satu keluarga semua masuk Ironman. Kagumsss.

Dayana pulak Ajue baru kenal. Baru migrate ke Doha rasanya. Dia pon kaki running jugak. Yeszaaaa.

Lepas ambik racekit, kami sewa kereta untuk sehari. Dayana nak bawak pergi Hallstat. Ni Ajue baca kat google:

Hallstatt (German:[ˈhalʃtat]) is a market town in the district of Gmunden, in the Austrian state of Upper Austria. Situated on Hallstätter See, it is part of the Dachstein / Salzkammergut Cultural Landscape, one of theWorld Heritage Sites in Austria.

Hallstatt is known for its production of salt, dating back to prehistoric times, and gave its name to the Hallstatt culture, a culture often linked to Celtic, Proto-Celtic, and pre-Illyrian people of the Early Iron Age Europe, c.800–450 BC. Some of the earliest archaeological evidence for the Celts was found in Hallstatt.

Kagum, Lawa, Teruja, Terpegun, Tak Terkata.. semua laaa bila sampai kat Hallstat. Ajue ada beli beberapa botol garam untuk bawak balik KL. Kalau tengok mana mana travel agent kan, kebanyakan pakej untuk ke Balkan, mesti include Hallstat ni. Sebab ia adalah tempat yang wajib pergi!

20170505_134824

20170505_140106

20170505_140115

20170505_140843

20170505_141256

20170505_141730

20170505_143013

20170505_143416

20170505_145247

20170505_135055

20170505_150253

20170505_151428

20170505_152121_001

20170505_153437

20170505_153448

20170505_171557

20170505_174054

20170505_174350

20170505_175829

20170505_180436

20170505_184858

20170505_185108

20170505_185227

20170505_185501

20170505_185950

20170505_190252

20170505_190318

20170505_191420

20170505_191457

20170505_191550

20170505_191652

20170505_192739

20170505_193216

20170505_193518

20170505_193822

20170505_195150

20170505_195206

20170505_200409

 

Rumah kotak kotak tu agak agak camaner dibina yer? Tak terjangkal dek akal nak pikir. Yang pastinya cantik sangat!!. Dekat nak balik, kami makan kat sana. Siap dibekalkan blanket lagi. Giler sejuk!!. Makan sup cendawan share 3 orang. Dan Salmon grill!! Latte of course laa harus gethu.

Kami terus balik Salzburg lepas makan. Rehat dan esok nak jalan jalan lagi. Tunggu next entry yer!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *