Salzburg Half Marathon – Departure via London Gartwick

My dream place! Yes, its Salzburg.

Dah lama sangat Ajue nak pergi sini. Dulu pernah beli ticket flight tapi burn sebab clash dengan working assignment kena pergi Brazil. This time semuanya bermula bila ternampak caption founder #sukaRun upload pasal training untuk Salzburg HM. Terus lah ajue masuk website tu dan Register!!. No turning back dah. Hari hari training dan training. Yer la kan, datnag jauh jauh nak berlari at least nak jugak PB. Kalau ikutan, ni second HM Ajue. kaki, please be good to me ya!

Lama jugak Ajue usha tiket nak kesana, semua mahal mahal. Accomodation not bad la jugak. Ajue dapat book yang paling dekat dengan event place. Sebabnya, lepas finish tak jauh sangat nak balik bilik. Masa Matta fair bulan March rasanya, Ajue book tiket. Masa tu British Airways buat promotion. So, Ajue terus purchase ticket. Dari KL sampai Heathrow. Ajue kena cari jalan sendiri untuk ke Gartwick sebab takde flight terus dari Heathrow. Ajue naik shuttle bas dia dalam sejam jugak la nak sampai Gartwick.

Hampir seharian di Gartwick, flight Ajue ke Salzburg jam 5 petang cam tu. Gartwick ni cantik sangat. Pekan dia kecik jer, tapi suasana kekampungan dia tu yang best. Latte wajib bagi Ajue. Mana mana pergi jer mesti mintak Latte.

IMG_20170504_063651_86220170503_215135

IMG_20170504_110919_279

IMG_20170504_110919_312

 

20170503_215135

 

20170504_081133

20170504_081203

20170504_104914

20170504_104958

20170504_114823

20170504_114906

20170504_114908

20170504_114949

20170504_121344

20170504_122452

20170504_132251

20170504_132411

 

Walaupon airport Gatwick ni bukan besar compare dengan Heathrow, tapi masa nak check in baggage semua self service. Canggih gethu!! Nampak tak mesin tu, haaa letak beg, dia timbang, pastu resit boarding pass pon keluar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *