Road to Nebraska – Safely arrived

Finally, after 3 days of total journey…

Alhamdullilah, setelah delay 4 jam, akhirnya flite kami mendarat jugak di Lincoln airport Nebraska. Kami disambut dengan faci students dari Malaysia dan jugak dari negara lain. Sebabnya, Ajue dah submit Arrival Card, flight info semua. Dan dorang pon aware semua ni. Dah menjadi tanggungjawab diorang untuk pastikan kami disambut mesra walaupon dah tengah malam!

Terima kasih kawan kawan , sedara mara yang mendoakan. Kawan Ajue yang duduk kat NJ dan NYC pon keep follow up tanya keadaan kami. Alhamdullilah…

Luggaga kami sampai awal lagi, sebab dah ada dekat airport. Alhamdullilah.. Kami dibaa tour campus sambil nak hantar few students yang tinggal on campus. Kami yang terakhir sebab Ajue stay kat downtown. Lepas settle semua, Adlan pon dah shower, Ajue dah siapkan maggie untuk Adlan alas perut sebelum dia tidur. Sebabnya nak kena makan ubat tahan sakit dah. Dia terpaksa menahan kesan operation tu dari mula mula sampai Chicago lagi.. 🙁

Ajue beli sabun Tahra, sabun untuk samak. So, habis semua pinggan mangkuk gelas sudu garpu Ajue basuh sebelum guna. Ikut jer cara cara yang dia ajar dekat belakang botol. InsyaAllah.. tawakkal.

Okaylah… kami nak rehat dulu yer… nanti esok sambung lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *