Road to Korea 2019 – Day Six

Ecah new life beginning – Ewha Womans University

Hari ni bawak Kak Long pergi Nandaemon lagi. Misi mencari senduk kayu dan brooch. Kat sini lah lubuk pelbagai jenis dan bentuk brooch yang selalu orang kita beli. Di sini Ajue post kedai yang Ajue beli. Baik tokey kedai ni. Brooch kedai dia boleh beli sikit sikit. Yang kedai lain dorang tak jual sikit, kena terus beli bundle. Kedai ni pon Ajue tahu masa last trip sebab tour guide tu yang bawakkan.

Kak Long beli banyak jugak untuk jual balik hehe. Dah boleh start business dah ni. 😉

Since, masih awal lagi, kami naik taxi pergi Lotte duty Free, 17000 Won, selama 45 minit jugak dari Seoul. Niat nak beli tshirt HRC, tapi alangkah hampanya sebab outlet HRC dah bungkus. Ada kedai lain pulak bukak. So, kami lepak jer la sini minum air. Nama kedai tu Just KPop. Setiap 7 malam, akan ada aris baru kpop akan buat show kat sini. Tapi kami tak stay la sampai malam, sebab jauh nak balik. ALgipon, balik naik subway sebab nak jimat.

Malam tu Ajue pergi Myengdong lagi, haha. Kali ni Ajue beli snickers Zara 2 dan 1 Pony. eerrkk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *