Pembukaan Glam Utara

Alhamdullilah,  akhirnya Glam menapak ke satu zon lagi iaitu di Utara Malaysia. Sebelum ni sudah hampir setahun di KL, kemudian di Selatan dan Pantai Timur.

Masa pembukaan Glam Utara ni, Ajue ditugaskan sebagai emcee pada majlis tersebut oleh CDM Hanis. Mulanya agak terkejut jugak tapi kami Glampreneur pantang ada cabaran, kami sahut dengan penuh keyakinan. Yes! Itulah kami Glampreneur.

Ni kira kali kedua Ajue jadi emcee. First time kat Glam KL. Masa tu seronok sangat sebab ramak biznes partners turun untuk bagi support. Ada yang all the way from Johor, Kulai, Rembau dan tak ketinggalan area KL dan Selangor jugak. Begitulah hebatnya biznes ni, we support each other. Yer la kan, takkan sentiasa nak harapkan leader saja bagi support, pergi ke tempat kita bantu sharing dan sesi GLOW kan, kadang kadang leader jugak memerlukan support dari team jugak.

To all my team, a very big thank you kerana datang jauh jauh menuntut ilmu serta support Ajue. Really appreciate that.

Dulu masa Ajue pangkat SM dan SSM, selalu jugak berangan nak jadi speaker masa majlis ilmu. Tapi masa tu baru lagi jadi tak banyak yang Ajue tahu, dan tak banyak pengalaman yang Ajue ada untuk dikongsikan bersama.

Tapi bila dah dilatih dan diberi peluang untuk bercakap kat depan Ajue rasa seronok pulak sebab ketika itulah menguji tahap komunikasi kita dengan audience. Mencabar tau, tak percaya cuba lah sekali. 😉

So far, selain dari majlis ilmu dalam Glam, Ajue jugak pernah berucap kat depan orang ramai terutamanya bila melibatkan event PIBG. Kat situ sedikit sebanyak mengajar Ajue berinteraksi dengan lebih yakin dan lebih baik lagi dari masa ke semasa.

So, berbalik kepada majlis Glam Utara semalam, Ajue bertugas bersama sama dengan barisan leader leader hebat iaitu DDM Effa, DDM Shaliza, CDM Sha Khalid dan tak lupa juga DDM Yong yang menjadi orang kuat disebalik kejayaan Glam Utara ini. Beliau la yang mencarikan tempat, kerusi meja, peralatan dan sebagainya. Tanpa beliau mustahil kami dapat mengadakan Glam Utara.

image

Ajue jugak bangga dengan komitment dari team Galaxy di Utara yang sanggup datang dari Kangar dan Kedah semalam. Thank you guys, keep it up kay.

image

So, lets tengok gambar sekitar majlis Glam Utara kay…

image

image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *