My second free trip with Hai O |Guangzhou~ Day Three

Bersih di Guangzhou??? Hehe, bukan, kami bukan peserta Bersih, ok. Tema kaler hari ketiga ialah Kuning.

So nak kemana hari ni? Hmmm, actually kami sepatutnya pergi shenzen untuk lawat kilang jade kat sana. Tapi memandangkan kami semua sebulat suara TakNak pergi, hehehe sebabnyer, nak shoppingggg dan shoppinggggg lagi. Bukan apa, suvenirs tu penting untuk jumpa prospek dan jugak existing rakan kongsi dan clients yang pernah beli corset dengan Ajue. So, hari ni, kami repeat Leather House untuk cari lagik tudung atau scarft.

Then pergi jugak Fabrik Market untuk kain murah murah kat sana, termasuklah china silk dan barang eletronik. Tapi Ajue tak beli la barang elektronik sebab ada satu kes tu. nak beli Samsung Galaxy S II tapi bila tengok balik dapat Galaxy Z gitu! Kekekekke

Lunch hari nih sendiri sendiri sebab kami dah skip official lawatan yang cover lunch and dinner kan. So, kami tanya travel agent, diorang recommend kedai nih, bestttttt sangat local dish muslim kat sini. Puashati makan, murah lak tuh.

Orang cakap kalau pergi Guangzhou tak naik boat tak sah. So kami pakat pakat nak naik river cruise. Sorang dalam RM90.

Dia bagi chinese tea dan kacang.

Dan, apalagi, posinggggg laaaa….

Best sesangat, apatah lagi hanya group CDM Hanis Haizi sajer yang berpeluang naik cruise ini. Bukan senang nak dapat leader yang sporting habis macam beliau, kan!!! I Likeeeee!!!!

Thanks Hanis, kerana perkenalkan bisness nih kat Ajue. I can feel target akan tercapai sikit masa lagi, iaitu FREEDOM TIME bersama FAMILY dan jugak FREEDOM MONEY yang banyak hutang nih…. InsyaAllah.

Dimana ada kemahuan disitu ada jalan. Dan yang penting, ada leader yang sentiasa tunjukkan jalan untuk Ajue mencapai apa yang diinginkan kerana leader dah dapat dan melalui semua itu, tugas kita FOLLOW JER!!!!

Malam tu ingat nak makan McD tapi nak jadikan citer, kami naik motor ramai ramai pi carik muslim food. Yang bestnyer, dah setengah jam perjalanan ada ker dorang bawak pi restoren cina? Dah la nak communicate susah giler, macam ayam ngan itik cakap. Yang best tu, photographer kami siap buat aksi solat lagi. Kekekekke tu pon masih tak faham faham yang kami nak pergi makan muslim restoren.

Pikir punya pikir, kami dapat idea, call travel agent dan mintak tolong dia cakap dengan tukang bawak motor tu. At last, sampai jugak kami kat satu muslim restoren. Baiknyerrr tokey kedai tu, melayan kami yang kelaparan ni… Hehehhehe

Ni lah pengalaman paling seronok kami semasa di Guangzhou. !!

So, saper nak ikut Ajue join this group? Contact Ajue at

H/P 013.226.0082
Email ajue3375@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *