Misi ke Utara ~ Perlis

Salam Semua,

Misi ke utara kembali lagi. Tapi kali nih Ajue ke Perlis dan Penang untuk membantu rakan kongsi Ajue iaitu Ummu.

Kami bertolak jam 8 pagi dari RnR Jejantas Sg Buloh. Pastu berhenti kejap kat RnR Gurun untuk isi minyak dan lunch.

Makan nasi lauk puyuh , sedaapppp.

Pastu teruskan perjalanan sampai ke sempadan Malaysia-Thailand, iaitu Padang Besar. Kami tumpang rumah nenek Ummu kat situ untuk solat jamak qasar dan siap siap ke Sekolah Padang Besar untuk sesi demo produk.

Alhamdullilah ada clients cash buyer hari tu. Semua nak cantik kan!

Lepas tu kami pergi padang besar pulak. Dulu masa kerja outstation kat perlis Ajue pernah pergi dah sini. Tapi skrang dah lain. Banyak bazaar baru dan lebih teratur.

Kat sini femes dengan pulut. Ada yang makan dengan durian, dengan mangga dan yang terbaru dengan ayam goreng. Ni first time Ajue makan yang dengan ayam goreng tuh.. Hehe

Lepas tu sebelah malam pulak jumpa kawan lama Ummu dekat Beseri. Skrang dia tengah ambik masters kat Unimap. Skrang memang sesuai sangat buat bisness sebab boleh top up duit study. Memang tu pon tujuan dia nak buat bisness.

Kami balik rehat kol 1 pagi. Dan esoknya sambung sharing busness dengan cikgu sekolah lain pulak kat Restoren Tok Mek. Tempat ni memang sesuai sebab dia ada motel sendiri jugak. Next time Ajue rasa nak stay sini lah kalau datang Perlis lagi. Ada cafe, wifi, dewan kecil sesuai untuk produk demo. Perfect!

Lepas sharing kami terus ke Seberang Jaya pulak untuk seorang lagi prospek kat sana. Mulanya nak dengar bisness, tapi lepas present produk terus beli satu set Premium Beautiful. Hebat kan! Semua yang tahu rahsia PB confirm akan terus ambil satu set. Ni semua untuk kesihatan dalaman wanita dan jugak penampilan diri.

Siap pakai kai toilet pastu ambik gambar.. Hahahha

Lepas sharing dalam kol 6 petang kami bertolak bali KL. Hujan lebat mengiring perjalanan kami sampai lah ker restoren jejantas sungai buloh sebab husband Ummu tunggu kat sana.

Alhamdullilah, misi kami tercapai dan insyaAllah network group kami akan terus berkembang hasil usaha kami satu team.

Together Everyone Achieve More!

Ajue amat kagum dengan usaha Ummu. Dalam masa 2 hari full appoointment dia dah aturkan untuk kami sama sama buat.

Ummu buat semua ni untuk membantu family dia terutama ibunya yang sakit. Sungguh kagum dengan niat ikhlas Ummu ini. Ajue yakin dan amat amat yakin satu hati nanti kami sama sama akan berjaya dan dapat merubah kehidupan. Yang penting, letak matlamat di depan dan serahkan diri kepada leader untuk sama sama berjaya seperti mentor kami iaitu CDM Hanis Haizi.

So, saper yang nak tahu macamnaer nak generate side income dengan guna teknik Social Media Marketing, silalah contact Ajue yer.

HP 013 226 0082
Email ajue3375@yahoo.com

Posted via DraftCraft app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *