Mangga vs Musang

Yeay, pokok mangga tepi rumah dah start mengeluarkan hasilnya. Ni kali kedua Ajue dapat makan. Last year lagi banyak rasanya. Tapi last year kita dapat hasil semuanya. Tahun ni kena share rezeki dengan tupai dan musang.. derrrrrr.

Banyak jugak dia makan dalam sehari. Kena cepat cepat bangun pagi dan kutip. Lambat sikit jer dah habis dia makan. Pandai pulak tu, dia siap kopek kulit dan makan isinya. Ada jugak yang tak berapa masak dia kopek jer. Tapi tak makan. Hampeh tul. Makan jer laa memilih la pulak.. sempat jugak deliver dekat Kak Tih sikit. Pastu Kak Tih balas dengan laksa Kedah home made.. masyaAllah sedapppnyaaaaaa. Dah lama tak makan laksa kedah.

Tq tau Kak Tih. Sedap giler laksanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *