Langkawi Trip 2017

Giler lama tak update. Sekarang dah ada 10 entries nak kena publish. masakkkkk.

OK, kita mulakan dengan Langkawi dulu. Lepas ni ada (Beijing Korea, SPM Ecah, PDAC, BUKAR Archery, Reno24, PIBG SKTTDI2, RedDragon, KL-Archery, Rentas Desa SKTTDI2 dan Jemputan Balapan)

 

IMG-20171201-WA0058

IMG-20171201-WA0041

20171201_045519

Kami naik AirAsia ke Langkawi. Last pergi langkawi rasanya 10 tahun lepas. Flight awal pagi, makanya kami solat Subuh kat KLIA2. Tak sempat breakfast sebab dha plan nak makan kat Langkawi jer.

IMG-20171201-WA0053

Lepas pickup kereta sewa, terus cari makan. huhu laparrrr.

20171201_101741

Sementara menunggu nak check in, kami pergi area cable car. Tapi pagi tu mendung dan berangin, jadi cable car tak function. Nasib baik ada attraction lain. Kami beli package yang macam gambar ni. Jom melayan…

IMG-20171201-WA0057

IMG-20171201-WA0045

IMG-20171201-WA0029

IMG-20171201-WA0025

IMG-20171201-WA0021

IMG-20171201-WA0016

20171201_104647

20171201_111440

20171201_104355

20171201_105657

20171201_104426

20171201_104125

20171201_105948

20171201_105328

20171201_104025

20171201_105414

20171201_110532

20171201_105526

20171201_110021

20171201_104538

20171201_105156

20171201_110902

 

Dah settle semua 4 attractions, kami check in Perdana Beach Resort. Hotel ni ada 2 bilik, kitchen, ruang tamu. Actually kami tak bayar pon, just guna entitlement Vacation Club. So, its FREE!

20171201_174959

20171201_163922

 

Lepas asar, kami patah balik pergi kat Cable Car. Alhamdullilah, dah boleh naik. beratur panjang sikit la tapi ok jer. Nak jadikan citer, sampai atas sana, tiba tiba hujan lebat dan ribut. Cable Car tak boleh turun. Dah cuak dah… sebab rasanya jam 10 malam baru boleh turun. Gelap nya sekeliling. Kami solat dalam cable car tu jugak. Nanti balik hotel qada’ balik. Sementara menunggu giliran nak turun kebawah, sempat makan maggie alas perut. Sebab nanti tak tahu boleh turun kol berapa kan. Dah la internet takde, line pon kejap elok, kejap tak. tawakkal jer masa tu.

IMG-20171202-WA0009

 

Esoknya, aktiviti mencari baby shark do do do do dooo. Kami ambil pakej fullboard. Naik kat Jetty Kuah, terus pergi satu pulau. Yang kids semua dah belikan snorkelling gadget siap siap dari KL. So, tinggal Adlan dan Ayah jer yg kena sewa kat sana. OK la, not bad pakej dia. Siap ada pack lunch lagi. Naik ferry besar lepas tu transfer ke boat kecik untuk ke Pulau tu. Dah tak apa ntah nama pulaunya. LOL

IMG-20171202-WA0005

IMG-20171202-WA0016

IMG-20171202-WA0030

IMG-20171202-WA0035

20171202_125446

inilah pack lunch nya.

20171202_125454

tekun, kusyk dan tawadduk dia kalu jumpa makanan. tak pandang kiri kanan dahhh

20171202_134612

masa ni tengah main main dengan baby shark.

20171202_114645

20171202_114643

IMG-20171202-WA0033

mamat ni mulanya penakut nak snorkel, last last dia paling lama nak naik.

IMG-20171202-WA0032

IMG-20171202-WA0034

IMG-20171202-WA0036

IMG-20171202-WA0041

IMG-20171202-WA0043

IMG-20171202-WA0044

IMG-20171202-WA0046

IMG-20171202-WA0072

IMG-20171202-WA0068

IMG-20171202-WA0066

IMG-20171202-WA0062

IMG-20171202-WA0056

IMG-20171202-WA0055

IMG-20171202-WA0053

IMG-20171202-WA0051

 

OKla, ada nampak baby shark sambil menyelam tu. mula mula takut, tapi sebab dia jinak jer, so siap boleh main main lagi.

IMG-20171202-WA0076

IMG-20171202-WA0029

IMG-20171202-WA0028

IMG-20171202-WA0026

IMG-20171202-WA0024

20171202_200200

Malam tu kami mencari SeaFood nak Lobster pulak. Google kata dekat Orkid Ria ada. So, here we go !!!. Total less than RM800 , yeay or neay??

20171205_194207

20171205_194106

20171205_221507

20171203_092551

 

Lepas makan, terus mencari coklat daim. Sebab esok Adlan nak balik Teganu dengan uncle Boy. So, mintak tolong dia bagi bagi kan dekat sedara mara kat teganu. Dan jugak Gamat.

IMG-20171202-WA0027

IMG-20171204-WA0091

IMG-20171204-WA0086

IMG-20171204-WA0071

IMG-20171204-WA0064

IMG-20171204-WA0070

IMG-20171204-WA0060

IMG-20171204-WA0057

IMG-20171203-WA0039

IMG-20171204-WA0052

20171203_153516

 

Lepas hantar Adlan kat airport, kami pergi Wild Park pulak. Kat sini boleh beli makanan burung dan binatang binatang lain. Boleh dukung Racoon lagi. First time jumpa Kancil live. hehe. Ada pertunjukan haiwan jugak. Ayah try bagi makan buaya lagi. Not bad laa. Dulu takde pon attraction macam ni. Sekarang kalau pergi Langkawi sure tak bosan. Banyak aktiviti boleh buat.

IMG-20171204-WA0051

IMG-20171204-WA0049

IMG-20171204-WA0046

IMG-20171204-WA0045

IMG-20171204-WA0041

IMG-20171204-WA0040

20171204_181039

20171204_180758

IMG-20171205-WA0010

IMG-20171205-WA0012

IMG-20171206-WA0016

20171205_190402

20171204_191749

20171205_171634

20171205_172653

20171205_190410

20171206_161139

20171202_200228

 

Okay, kami habiskan masa dengan jalan jalan tepi pantai, lepak, makan tepi pantai sampai repeat dua tiga kali. Lepas tu pergi tangkap gambar dengan Eagle. Balance 2 hari lagi, kami ambik pakej lawatan 3 tempat iaitu  Pulau Beras Basah, Eagle Feeding dan Tasik Dayang Bunting.

IMG-20171205-WA0011

20171206_095008

20171205_081438

20171206_104739

20171206_105319

20171205_105247

20171206_102108

20171205_102408

20171206_161825

20171205_115609

20171205_172818

20171206_101616

20171206_165520

20171205_105703

20171205_135641

20171206_102452

20171205_084208

20171205_081422

20171206_104131

20171205_105646

20171205_084640

20171205_084631

20171205_121116

20171206_104708

 

Hari terakir, kami sempat pergi Makam Mahsuri. Lihat rumah Mahsuri dan telaga Mahsuri. Kat situ kami makan nasi lemak. sedappp. OK, tiba masa mau pulang sudah…

20171206_152952

20171206_153012

IMG-20171206-WA0046

IMG-20171206-WA0057

20171206_180915

 

Ibu sorang balik dengan MAS sebab nak check in semua luggage. Hambekkkk 90kg total.. LOL. Tapi semua settle sebab Ibu dah Platinum. So unlimited baggage gethu. Ayah dan anak anak naik AA. Diorang sampai dulu, then naik train pergi KLIA. Adlan pulak all the wah dari Teganu. Orang dah dapat lesen kereta weehuuu. So kami reunion kat KLIA. Naik taxi Abang Azim balik rumah Maskiara. Home sweet home.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *