Kuching Marathon 2016

Marathon lagi punya cerita..

 

well, sejak setahun yang lalu, Ajue saja2 run. Tak sangka ni kali ke dua Ajue lari Kuching Marathon. Kalau last year 2015 Ajue sekeluarga pergi, sebab Adlan pon masuk 5km, tapi kali ni disebabkan Adlan nak fokuskan SPM jadi Ajue fly sorang2 saja. Ajue register untuk 21KM (half marathon) Adlan pulak 10KM.

Since kaki Ajue belum pulih sepenuhnya, jadi Ajue bagi bib Ajue dekat runner lain. Dan Ajue run untuk 10KM. Alhamdullilah masa dicatatkan lebih baik dari 2015 punya.

Yang paling best, kami berdua dapat personalised bib siap ada nama kami lagi sebab antara yang terawal register!. 

20160813_072204

As usual, Ajue dan Latte tak dapat dipisahkan. Kita mengopi dulu sebelom boarding

20160813_112954

Welcome banner to all runners KCM2016

20160813_121718

Last minit book. Percaya tak, Ajue book Hilton ni otw dalam taxi!. Masa ambik taxi, konfiden jer dapat bilik haha padahal tak book lagi. Ni nama dia keje giler. lol

20160813_134515

yeay, personalised bib nama Ajue. Nampak kan, ajue runner yang ke 5 registered!

20160813_134526

Adlan pon sama dapat personalised bib.

20160813_152937

kelakar tul, kat KL takde pulak nak terserempak. Tapi bila kat Kuching, Edi wasap, rupanya dia pon kat sini. Dia tak run, tapi Edi datang kuching bercuti dengan keluarga angkat dia.

20160813_163736

Belum run kita shopping dulu.. tshirts untuk anak anak dan anak buah.

20160813_193513

Kalau tak pekena laksa sarawak tak sah la kan. Since Ajue sorang sorang jer datang sini, so makan pon restoren depan hotel jer.

20160813_195356

Lepas laksa sarawak, kita hentam mee kolo pulak… yummiehhhh!!!! Padahal esok nak run nih, haha

 

20160813_203040

 

Tengah makan, Edi call nak join. Dia datang dengan abang angkat dia, Bro Ali.

20160814_074627

Finished!! Fly to Kuching just to get this??? OMG! Keje giler kan…

20160814_075751

 

Anyway, I did my new PB this 10km!. Improve la kan!. Next KCM2017, I will run HM pulak. See ya Cat City 2017!!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *