Korea Trip Day Three

Salam koreaaaaaa,

Hari ketiga ni kita nak kemana yer?

Orait, first as usual lepas breakfast kat Itaewon tu, kami pergi Lotte Duty Free. Nak beli handbag kay. Lepas tu Lunch on the cruise Britania pulak. Besttttt sangat. Lepas tu pergi Hanok Tradisional house.  Last sekali shopping kat Myeongdong Street pulak.

Kat Lotte duty free ni la Ajue beli my first ever Designer handbag sejak buat business. Ajue bukan penggemar handbag pon, tapi bila pergi sharing rasa lebih confidence bawak handbag designer.  Bukan niat nak menunjuk tapi Ajue nak reward diri sendiri atas achievement Ajue so far. Its for myself jugak.

Masa trip London Paris yang lepas Ajue mampu lihat saja orang beli sebab masa tu kewangan masih kurang mengizinkan. Yer la, walaupon dapat bonus banyak, tapi hutang pon banyak jugak. Ajue buat business pon sebab nak cover hutang bank jugak. So kena pandai priority kan apa yang patut buat dan apa yang kena kiv dulu.

Masa kat Bicester Village Ajue dah nampak handbag Burberry nih. Masa tu bila tengok harga memang tak mampu la. Tapi dalam hati  memang nak sangat bag tu. Pastu bila sampai Paris kat La Fayette pon jumpa lagi beg nih. Aishhhh macam memanggil manggil pulak kan. Lagi tebal azam nak jugak memilikinya suatu hari nanti.

So, masa kat Korea, Ajue cari Burberry kat Paju, takde beg ni. Then masa kat Lotte Duty Free, Ajue masuk butik Burberry tapi tak perasan pulak beg ni. Terus keluar nampak Michael Korrs. Yang kaler purple, hitam dan kelabu tu…

Masa tengah dok posing tu CDM Hanis datang ajak masuk Burberry. Entah macamana beliau terus ambik beg tu dan bagi Ajue. Ya Allah…… exactly the same yang Ajue nak masa kat London Paris dulu. Terus jer yesss I nakkkk.

So, Alhamdullilah,  I got myself the one that I aimed all this while.  Syukur sangat sangat sebab dapat dengan harga yang murah dari KL. Terus semangat naik membara lagi nak buat business more and more. Dapat beli debgan hasil titik peluh sendiri. Never imagine this before.  Tapi Ajue tahu dan percaya dengan rezeki yang Allah bagi.

So, lepas tu pergi Hanok pulak. Tengok tradisi orang korea. Sempat lagi tu posing dengan banner SK 24 untuk kempen anti dadah hehehe. Semua ni untuk kumpul mata pertandingan.

Kami lunch atas cruise Britania. Ni first time Ajue rasa makan atas boat.  Satu pengalaman yang cinfirm takkan dilupakan.

Dan akhir sekali another shopping agenda kat Myeongdong street, salah satu tempat shopping yang happening kat Korea. Kat sini beli mask murah murah. Kalau orang asia shopping, diorang bagi banyak free gift. Besttt kan.

Pastu Ajue sempat try kentang goreng cheese. 2000 won sebatang. Sedappppp. Kalau ada kat Malaysia sure best kan. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *