Kolkata – public holiday

 

Hari ni public holiday kat Kolkata. So we plan to go somewhere to find some more suvenirs dan jugak sight seeing. Nasib baik ada Rishi, our professional tourist guide (FOC) berbaik hati nak bawak kitaorang pusing2 Kolkata. Our trainer pon nak ikut jugak to have some ‘overview’ of Kolkata.

Our Trainer from Germany, Rishi and Me





We went to New Market again this time but tak banyak choice sangat then, ramai pulak ‘bodyguard’ yang ikut dari belakang offer itu ini, siap nak tunjuk kedai lagi. Terus mood hilang dan terasa rimas la pulak . Nak shopping pon takut2 nak keluarkan duit dari bag… hmmmm Kali ni cover yang the other side yang tak pergi lagi last few days, and strange thing is the price a bit different for the same material, more cheaper!



Rishi bawak pergi Victoria Memorial jugak, so dapatlah info tentang wujudnya Kolkata dan alkisahnya sejak zaman dulu lagi. Tapi sayang tak boleh tangkap gambar dalam building tu, just few snaps jer dari luar.







Kaki dah penat, perut pon berkata ada sedikit bunyi, terus ajak Rishi bawak pergi dinner. Best jugak food kat sini, tapi kena hati-hati tengok place jugak. Tak boleh hentam jer masuk kedai, silap haribulan perut memulas sampai KL pon tak nak hilang. Nama restoren tu ‘afraa’ kat salah satu city centre.    

 

Anyway, tetap enjoy walaupon badan penat sebenarnya dan esok masih ada lagi training untuk dihadiri….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *