KL Marathon dan Kuching Marathon

2017 ni Ajue register 3 event HM.

Salzburg, KL Marathon dan Kuching Marathon. Balik dari Salzburg 2 minggu lepas tu KL Marathon. Pancittt haha. Kelaut semua timing. Kesian Anis dan Afiq sebab lari dalam hujan lebat.

Ajue tak habis run lagi acara kids dah bermula. Nasib baik lah ada Ecah tolong jaga adik adik dia. Kesian dia jugak sebab nak kena make sire dua dua selamat sampai. Dah la dalam hujan lebat.

Ajue check in dekat dengan Dataran Merdeka so senang la nanti diorang nak turun. Sebabnya Ajue dah kena turun seawal 4 pagi.

Anis muntah muntah katanya. Afiq sampai dulu tapi sayang tak dapat top place. Its ok.. kita try lagi next year kay.

Dah rehat kejap baru kami checkout dan balik rumah.

 

Then break kejap sebab dah masuk bulan puasa dan raya. Lepas Ajue dah kena on balik training untuk Kuching HM.

Pergi Kuching bawak Afiq jer sebab yang lain lain sekolah. Kebetulan Afiq demam masa tu so tak sampai hati pulak nak tinggalkan kat rumah. Adlan kebetulan cuti. So dia kena jaga adik adik. Grab car jadi main transport. Nasib baik jugak ada jiran yang Ajue mintak tolong hantar dan ambik Anis dan Ecah sekolah. Alhamdullilah…

 

Dah pesan kat Afiq kalau bangun lagi ibu takde jangan nangis. Tengok jer kat bawah sure nampak ramai runners sana. Ajue purposely book hotel The Waterfront sebab nak dekat dengan event place. Ok la not bad. Kalau last year Ajue stay Hilton. 10 min jugak la nak jalan ke sana.

Bawak Afiq naik boat pusing2 sungai Sarawak. Beli kek lapis dan ikan terubuk masin. Dan jugak white and black pepper.

Fav food sempat makan .. laksa sarawak dan mee kolo. Afiq pon suka laksa sarawak. Makan kat Mom’s Laksa Cafe. Sedapppp

Masa bak balik tu, call customer service mintak tukar flight awal. Kena extra caj sampai rm900. Terus tak jadi. Tapi masa masuk lounge tu, staff kat situ sangat baik hati. Dia lah yang uruskan flight Ajue balik awal. Alhamdullilah. Instead of balik malam, Ajue dapat yg jam 4 petang punya. Thank you !!

20170812_065106

20170812_095549

20170812_100601

20170812_111417

20170812_123920

20170812_181230

20170812_190314

20170812_193639

20170812_202745

20170813_030934

20170813_033732

20170813_073840

20170813_085325

20170813_145451

20170813_150317

20170813_151115

20170813_153401

20170813_162822_001

20170813_163525

20170813_163959

20170813_164024

20170813_170409

20170813_172653

20170814_080049

20170814_112040

20170814_134923

20170814_140458

20170814_141522

20170814_143259

20170518_182054

20170518_183237

20170518_184230

20170518_200203

20170520_185657

20170520_195605

20170520_200130

20170520_201025

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *