Karnival Pandu Puteri Putrajaya

Salam all,

Ajue dapat tahu ada booth sempena Karnival Pandu Puteri dah last minit. Punya lah pikir apa la barang nak letak yer. Nak jual apa nih. Sampai nyaris nak beli tiket flite pergi Dubai ambik Abaya. Kebetulan pulak Ajue beli 2 3 helai masa transit kat sana. Memang dah tahu tempat nak ambik la. Last last bila discuss dengan adik Ajue kat Doha, kami buat keputusan jual Abaya Doha jer.

Tu pon collaborate dengan kawan adik Ajue yang baru balik dari Doha.

Alhamdullilah sambutan luarbiasa daripada pengunjung di situ. Booth tu Ajue share dengan kakak kakak Ajue serta sepupu Ajue. Kakak Ajue letak telekung lycra. Alhamdullilah laku jugak lah telekung dia. So, sesaper yang berhajat nak beli tudung Lycra sila sila lah contact Ajue kay.

Sepupu Ajue pulak jual Cafe 7. Siap Duta Cafe 7 lagi datang turun padang mempromosikan produk diorang. Sedapppp kopi dia. Boleh turunkan berat badan lagi. Lepas ni tiapkali Ajue bukak booth, sepupu Ajue akan bersama sama dengan Ajue. So, jangan risau kalau tak sempat nak rasa kopi tu, hujung minggu ni masa OMGFest kat SACC kami buat jualan lagi. Datang yer!!

Okay, nak jadikan citer, princess Ajue, si Sofea Anis pon teringin nak menjual. Since Ajue ada lagi stok cover henpon yang belum habis terjual, Ajue biarkan dia jual. Laku la jugak… pandai anak dara ku!

Booth ni forst time bagi kami sekeluarga. Semua turun padang. Sejak dari rumah lagi dah cuba pasangkan railing dan mannequinn. Adlan pon seronok nak gantung gantung Abaya. Anak anak buah Ajue pon sama naik tolong. Syokkkk sangat. Jadi kalau kami nak makan ker, solat ker, tak risau sebab ramai yang boleh jaga booth.

20140605_145839

20140605_145833

20140605_145245

20140605_145242

20140604_203857

20140604_185727

20140606_104723

20140606_095756

20140606_095729

20140606_095714

20140607_122418

20140607_121812

20140606_153139

20140606_153136

20140606_134558

20140607_133019

20140607_132955

20140607_142550

20140608_102508

20140608_101642

20140607_153525

20140607_152550

20140607_143445

20140608_120314

20140608_115618

20140608_104046

 

Both kami dimeriahkan lagi dengan kehadiran VVIP pada hari perasmian. Tak lain dan tak bukan Datin Seri Rosmah Mansor. Ramai lagi VVIP lain, seperti Bonda saudara Sultan Mizan, Terengganu. Serta kerabat diraja Selangor dan Perak. Masuk TV ker? entahlah. Tapi ramai jer cameraman serta wakil media yang ada pada hari tu.

20140608_103232

20140608_103229

20140608_103223

20140608_103332

 

Apa pon, kami banyak menimba pengalaman baru. Selalunya Ajue buat online business. Ada client order, bank in duit. Ajue pos barang. Tapi kali ni direct selling. Err maksud Ajue. Offline . Terus dapat cash masa tu. Anak anak pon seronok jugak sebab merasa sendiri hasil tangan masing masing. Best ooo business! Alhamdullilah…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *