Kapa kapa to u Ecah

17. Yes. She is now 17 years old. Dah nak SPM tahun ni. Kejap jer kan anak anak ni membesar. I still remember how she enter her first day at Tadika Krista dulu. And she is the only one yang parents kena panggil sebab anak bergaduh. Lol.

Ada ker, dia gi sepak budak lelaki. Cari gaduh sebab apa ntah. Dia jugak yang bikin kecoh satu taman perumahan Bandar Tasik Puteri Rawang kes budak hilang tapi rupa rupanya dia menyorok ntah rumah saper2 sebab takut ibu marah main kat taman.

Tak pernah berpisah skolah dengan abang dia dari Darjah Satu sampai Darjah Lima. Hinggakan kawan kawan abang dia takut sebab adik garang.

Now dah form 5. Dah nak habis pendidikan sekolah kerajaan. Lepas ni atas rezeki masing masing untuk ke arah mana. Semua bergantung atas usaha sendiri serta ketetapanNya jua. Mudah mudahan SPM terbaik buatnya serta dipermudahkan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat seterusnya.

So, celebration dari kawan sekolah dah settle. Dari kawan kawan abang dia pon dah settle. Hari ni dari Ibu dan adik adik pulak. There is no surprise sebab dah bagitau awal awal. Hehe

Cuma Anis dan Afiq yang belikan kad dan hadiah. Yang kelakarnya si Apiq tu laaa. Dia ajak Angah dia beli kad birthday. Bila ditanya untuk siapa, katanya untuk kawan tapi nak yang ada bunyi bunyi haha. Kena marah ngan Angah sebijik. Muka sedih mata merah berair tahan nak nangis padahal kad tu untuk Angah dia.

Hadiah pulak Apiq ambik buku Angah dia yang belum guna. Satu malam dia usaha balut dengan kertas A4.. aduhaiiii

Anis buat kad sendiri. Balut sendiri proper hadiah. Siap hadiah untuk abang dia sekali dia prepare. Aduhaiii.

So.. bertempat di secret recepy Taman Tun jer. Here you go!!IMG_20171020_204620_009

IMG_20171020_204620_010

IMG_20171020_204620_011

IMG_20171020_204620_013

Dah la kek separuh jer ibu beli. Haha bukan kedekut tapi malas nak membazir. Lol

IMG_20171020_204620_015

IMG_20171020_204620_028

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *