Japan Trip January 2017 – Part II

My journey continue…

Hari ni nak pergi Mt Fuji. Tapi sebelom tu kita throwback aktiviti semalam kejap. masa tengah tunggu train untuk balik ke Akihabara, sempat tangkap gambar snow yang dah beku kat situ.

20170125_17490120170125_174912

 

20170125_175126

Masa ni dah tak sejuk sangat, dan princess-snow dah tak sakit tangan dia. Tapi kena hati hati sebab jalan terlalu licin, dah terjatuh beberapa kali masa nak ambik spot nih.

 

20170125_203232

 

Ni pulak princess beli untuk kakak dia, suvenir. USB Adapter. cute kan?

20170125_210148

Ni Ajue beli kat market sebelah station Akihabara, sebab esok nak makan nasi dengan lauk lauk tu. Yang pastinya, Salmon alan habis dulu.

20170126_063500

Okay, hari ni punya citer. Bangun pagi grill bendaalah yang beli semalam, masak nasi. Makan panas panas memang sedap.. Lepas solat subuh, terus keluar untuk catch train shinkansen ke Mt Fuji.

20170126_072258_001

Haa… tengok nih. Siap jadual train pergi dan balik dah. Supaya kami tak kelam kabut atau tertinggal train nanti hehe.

20170126_080040

Hari ni princess behave, sebab tak sejuk sangat.

20170126_080313

20170126_080343

20170126_085148

Okay, kita kena refer Adlan untuk translate tulisan tu yer.. sebab kita sendiri pon tak reti haha. Sib baik lah bawak Adlan, mana mana pergi dia boleh communicate dengan local people sana. Senang sikit perjalanan aktiviti . Adlan cakap, dia belajar jepun pon melalui you tube citer anime dia jer. Terpikir plak next trip dengan Ecah dan Apiq, nak gi mana ek… yang Ecah reti nak communicate, hehe Korea??

20170126_091320

 

OK, princess dah haus. Mintak air kopi katanya..

20170126_091710

Yeay!! train dah sampai. Jom naik. Enjoy pemandangan yang sempat Ajue rakam masa dalam perjalanan. Beberapa tempat still ada lagi snow yang belum cair. Cantik tak terkata bila nampak bayang bayang Mt Fuji!

20170126_110457

20170126_112356

20170126_112950

20170126_115206

20170126_120552

 

20170126_115226

 

Okiesss, kami dah sampai last station untuk ke Mt Fuji.. tapi actually bukan lah kami nak panjat gunung tu.. giler tinggi. Just nak bersiar siar di kaki gunung dan area kat situ saja. Ada shuttle bus untuk pusing satu tasik tu. Alamak apa ek nama tasik tu. Lupa dah. Then, last stop bas tu akan tiba di satu restoren dan suvenir shop. Kat situ kami turun lepak minum kopi, makan icecream dan tangkap gambar.

20170126_122037

 

20170126_125106(0)

20170126_125132

20170126_125159

20170126_125222

20170126_125618

20170126_131524

20170126_133822

20170126_141839

20170126_145302

20170126_142330

 

Syoknyer jalan jalan kat area sini… sejuk, nyaman… Adlan pulak sibuk nak ajak gi cari sekolah sebab nak usha gegirls jepun cute. lol. Sebemol boarding train nak balik Akihabara, kami sempat makan dulu dekat station tu.

Naik train local lepas tu. So dapatlah tengok kampung kampung kat sana, dan jumpa gegirlssss!!. Seronoklah Adlan. Best kan, jadi student sini. Gi sekolah naik train ramai ramai.. keselamatan terjamin kat sini. Takde criminal culik ker bully ker.. best !!!

 

20170126_163101

20170126_163645

20170126_163043

 

Beg skolah sepesen jer kan? diorang sangat behave dan berdisiplin… kagum dengan masyarakat jepun didik anak macam ni.

 

Okay, sampai Akihabara, kami jumpa satu group buat show. Besy jugak lagu diorang walau tak faham apa apa.. Ajue la yang tak faham. Tengok Adlan layan baikk punya.

20170126_185940

20170126_192331

20170126_201315

20170126_201653

 

20170126_214415

20170127_085025

 

Beli lagi ikan.. bekalan untuk esok pulak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *