Its already 10 months!

Wow, dan Alhamdullilah. Sedar tak sedar dah hampir 10 bulan Ajue buat bisness Premium Beautiful. Dan macam macam dugaan serta rintangan yang telah Ajue tempuhi. Tak kurang jugak kenangan manis bersama dengan kumpulan. Bisness ni sungguh cantik, dan adil kepada yang berusaha. Sebab ia adalah win win situation. Ia tak sama dengan kerja makan gaji. Ni Ajue cakap pasal jalan kerja dan hasil yer bukan pendapatan bulanan.

20120704-095039.jpg

Dalam bisness ni, satu team akan tolong each other, sebab lagi banyak kita tolong orang, lagi banyak hasil kita dapat. Dan lagi kukuh team kita.

20120704-095256.jpg

Bisness ni jugak memerlukan tindakan. Tanpa tindakan, asyik cakap kosong jer pon tak kemana. Update blog, status FB tapi sekadar update jer tak jadi. So, kenalah usaha jugak. Dan usaha tu tak boleh sekerat jalan, tak boleh ikut suka hati. Rasa nak buat, kita buat. Rasa malas kita tidur. Tu tak boleh dalam bisness. Secara tak langsung menjadikan kita individu yang rajin bekerja dan sentiasa proaktif.

20120704-095624.jpg

Ramai orang mengata bila kita buat bisness, betul tak. Tak kurang jugak pandangan masyarakat bila tahu kita buat MLM. Tak kisahlah tu sumer… Pedulikan sajer benda tu. Kenapa nak takut pada orang pulak. Kita adalah kita. Sebab kita yang mencorakkan masa depan kita. Kita jugak yang nak merubah kehidupan kita sekeluarga. Bukan orang lain. So, tak kisah lah orang nak cakap apa pon kat diri kita, janji kita tahu apa kita buat.

20120704-095958.jpg

Cuba tanya balik kat diri kita, kalau kita tak ambil peluang sekarang, adakah 2015 nanti kita akan berubah? Hmmmm tak jugak kan. Tunggulah kut sampai orang lain sumer dah berjaya, baru kita nak take action. Kalau Ajue tak ambil peluang nih 10 bulan yang lalu, agak agak kat mana dah yer Ajue sekarang nih. Tercapai ker hasrat nak Freedom Time Freedom Money by age 40 nanti? Alhamdullilah sedikit demi sedikit hasrat dan impian Ajue sudah pon terlaksana. Anda bagaimana??

Alhamdullilah, company yang Ajue bernaung sekarang ni dapat lagi Award, iaitu pernagaan beretika untuk tahun ini. Tahniah serta syabas. Ini menguatkan lagi semangat Ajue dalam bisness ni.

20120704-100359.jpg

And last sekali, teringin tak nak pakai macam ni ? Macam citer Titanic tu…. Hehe tak pon, teringin tak pakai cantik masa Hari Raya nanti???? Kalau rasa nak cuba pakai corset, meh sini. Ajue boleh bagi free trial punya. Ni promotion untuk Raya tau!!

20120704-100601.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *