Hong Kong Part III

Ok sambung balik noo..

Minggu kedua tak sejuk sangat dah. Cuaca agak panas sikit. Tapi ada sekali tu jer hujan. Hujan kat sini takdelah lebat macam kat KL. Minggu ni ada beberapa staff dari KL datang HK. Tapi projek lain lain la. Sempat gak jumpa diorang hehe. Kejap jer pon.
Cuma ada sorang yang akan sama projek dengan Ajue sampai Dec nanti.

So. Mula mula kita tengok baju apa pakai hahahaa. Poyo kan saya. Suka hati.lah kannn. Blog saya kut. Yang penting yakin dengan diri sendiri.. macam Ayu Maisarah selalu cakap tu.. ngeh ngeh ngeh.
IMG-20151122-WA0030
20151120_123420
20151118_082955
20151116_081822
20151119_095222

Ok habis bab baju. Minggu kedua Ajue start bawak bekal buah sebab banyak sangat dapat. Hari2 dapat 5 bijik. So sayang pulak kalau tak makan kan. Kalau ada Apiq ni kompem habis. Huhuhu
IMG-20151122-WA0029

IMG-20151113-WA0001
IMG-20151113-WA0001
20151114_191732

Itu la serba sedikit upload bab makan. Eh eh ada lagi.. nanti yer. Okay. Skrang nak tunjuk apa Ajue nampak sepanjang perjalanan dari apartment nak pergi tempat kerja.

20151118_082206
20151118_082304
20151118_082418
20151118_082439
20151118_082112
20151118_081748
20151118_081611
20151118_083144

Haaa tu diaaa. Ada churros. Ada lobster.. Ada Java Road… kedai roti Arome tu Ajue pernah beli roti dia. Sedappp makan breakfast cicah mushroom soup. Yang bangunan tinggi itu lah Taikoo Place. Dia ada banyak office . So salah satu opisnya tu tempat Client Ajue ni la.

Last sekali haa dah sampai pon opis. Belakang Ajue pemandangan HongKong mainland. Cantilkk kann.

Lepas ni kita tengok masa balik pulak. Gelap dah actually walaupon baru jam 6 petang. Sebab sunset dia awal. Dan kol 7 malam dah Isyak.

IMG-20151122-WA0032
IMG-20151122-WA0037
20151117_181554
20151117_181205
20151117_182038

Nampak tak ada tram kat belakang Ajue tu. Nanti nak try lah naik . Nak gi Aeon. Tunggu weekend kut. Pastu kan. Orang HK ni disiplin tau. Naik bas beratur panjang. Kalau kat KL berebut2 semua. Haishhh bila lahh orang kita nak maju kan. Pastu kan. Kat area opis ada banyak bar bila malam2 happening sangat. Macam area changkat BB gethu. Sib baik bukan taste Ajue. Yer laaa tak kan kut kannn.

Okiesss ni nak citer pasal coffee shop yang Ajue jumpa area tempat Ajue stay ni. Kalau lunch Ajue tak bawak bekal, Ajue akan beli kat area opis jer. Yang selalu beli Salmon sandwich dengan Latte. Pernah la sekali beli coffee ntah apa2 kan. Pastu buang sebab tak sedap. Lol

IMG-20151122-WA0027
20151120_122854
20151120_123537
20151120_123908
20151119_095507
20151119_095527
20151118_082729
20151117_163421
IMG-20151122-WA0031

Tu diaaa. Siap selfie dengan nona manis kat situ kan. Tu coffeeshop paling dekat.. turun jer lobby boleh nampak dah. Ada Pret A Manager jugak. Teringat kat Parissss. Yang Tuna tu Ajue try kat kedai Italy. EAT.IT nama kedai tu. Yerrr Ajue suka salmon sandwich dengan Latte. Mana mana pergi mesti order Latte. So lepas ni kawan Ajue cakap ada kopi lagi sedapp nama dia Pacific. Okeyy jom kita try esok. Sabaq nooo nanti cheq update blog. Laa ni nak perabih moment dalam Note 5 nih. Pastu nak upload kat dropbox. Pastu boleh clear gambaq. Ishh menjadi jadi pulakk loghrat utagha nieh.. awat laaa pi terjebak dengan Tuan Anas Mikael… huhu. Semua ni Anis laa yg selalu bedtime story kat Ajue citer nih tiap malam sebelom dia tido. Last last aku pulak pi cari kat internet. Hambekkk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *