Summer Breaks with Ajuerashid Enterprise

image

Actually this was planned long time ago before I join Premium Beautiful. Ajue kan ada member’s vacation club under Palaca Vacation. So every year dapat 7 nights free any hotels under this package. Last year the agent called cakap ada resort kat Italian Alps kosong and she offered me that resort for a week to stay in this summer.
Hmmmm mulanya tak tahu nak accept ker tak sebab baru jjer balik dari europe trip dengan anak anak, mak , mak mentua siap bawak my maid lagi masa hujung tahun 2010. And that trip memang happenings habis sebab rezeki anak anak dapat rasa snow yang lebat even masa tu awal November! Disebabkan cuaca tak menentu serta global warming tahun tu kami terperangkp dalam snow selama 10 hari kat Paris. Nasib baik masa tu stay kat Marriot Disneyland. So anak anak tak la boring sangat… Hehe
Lepas confirmed dapat resort kat Italian Alps tu, ajue open offers kat kawan kawan kut kut la ada ya ng berminat nak pergi Italy. At first ada la jugak tapi tak jadi sebab masing masing busy pulak. So Ajue open offer to sedara mara. On the day itself kebetulan Air Asia buat offer ke Paris dengan RM1400 return. So, kakak Ajue dengan pantasnya terus book and dia dapat seat murah tuh. Ajue pon buat jugak, tapi masa tu seat Ajue dah mahal sikit but still murahlah compare tu airlines lain.
Then masa raya last year, balik kampung makcik dan pakcik Ajue berminat nak join. Terus book tiket tapi diorang dapat masa tu dah 2k++ .
Dah ada 4 orang, then adik Ajue yang kerja kat Doha pon berminat and dia nak bawak mak jugak, so cukuplah 6 orang semuanya.
Nak dijadikan cerita, AirAsia batalkan penerbangan ke europe disebabkan global economy crisis. Tapi kami dapat refund balik semua tiket yang telah dibelanjakan. Semua macam dah frust dan nak jugak meralisasikan impian so, since Ajue dah fulltime business and company Ajue pon ada buat Tour Arrangement, Ajue terus take this opportunity to make this happen.
Ajue dah ada pengalaman buat package sendiri since 5 years ago but this time a bit challenge jugak sebab involve 3 teams dari berlainan negara dan tempat tapi kami akan berjumpa kat satu tempat iaitu Zurich, Switzerland.
Daripada air ticket, Eurostar, TGV, local train, hotel bookings, car rental dan travel insurance semua Ajue buat under my own company, Ajuerashid Enterprise. And now, today, on 24th May 2012, Kumpulan pertama Team A dah selamat berangkat ke London selama seminggu sebelum ke Paris untuk berjumpa dengan Team B.
Semoga perjalanan mereka dirahmati serta diberkati dan selamat sampai ke destinasi. To all my readers, keep following this blog to know whats going on as Ajue akan update this entry from time to time. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *