Family trip To Saigon 2017

Dah lama plan nak pergi HCM dengan adik beradik. Kali ni menjadi jugak. Cuma adik Ajue yang kat Paka jer tak dapat ikut sebab wife dia tengah sarat mengandung anak ke tiga. Kebetulan AA ada buat tiket promo, kami terus book untuk 4 orang. Return jer purchase untuk baggage.

Hotel pulak Ajue serahkan kat kakak Ajue uruskan. Last time Ajue sampai Saigon 2014 rasanya. Lama sungguh tak datang. Dalam hati nak duduk tepi jalan minum air kelapa muda jer. hehe. Best wooo.

20170421_085229

20170421_102434Mmula mula sampai dah nampak Nealofa.

20170421_112205

ni la hotel yang kami tinggal. Top floor okay!. Malam malam boleh view Saigon yang penuh warna warni dengan lampu. Bandar yang seakan tak pernah tidur. Siang berniaga di pasar ben thant, malam pulak ada pasar malam. Lepas jam 12 malam turn longgok atas jalan pulak sampai 3 pagi. Heaven!!!

20170421_112358

20170421_113206

Kain Burberry-inspired pon ada..

20170421_113824

Pilih jer material dan corak pilihan, seluar slack siap esok!

20170421_114153

20170421_113830

20170421_114515

20170421_124537

Ni Ajue beli untuk anak anak pergi sekolah.

20170421_124549

20170421_162127

20170421_162131

20170421_163122

20170421_164505

20170421_184042

20170421_193352

20170421_193404

20170421_194741

20170421_212216

20170421_232130

 

Antara barang yang Ajue borong ialah shawl Ariani, kasut running Anis dan Afiq, kasut Adidas Ecah, baju tidur, seluar. Dan untuk Adlan pulak kelengkapan sukan untuk masuk kolej nanti. Okaylah, berbaloi jugak beli sebab kalau kat KL mau cecah ribu kut. Kat sini tak sampai RM500 pon untuk semua ni. Marveles kan!!!

 

20170318_220431

20170318_212749

20170422_115610

20170422_115813

Pasar ni ditutup masa kami pergi, dia pindah kat tempat lain. Punyalah sempit dan panahhh.

20170422_124505

 

My fav drink, Lemonade!!

20170422_131555

20170422_194950

20170422_195306

20170422_221041

20170422_233543

20170423_102508

20170423_102511

20170423_130905

20170424_084846

20170422_155206

20170423_084051

20170423_084051

 

 

20170318_202915

 

20170423_084051

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *