Family Day exSHAMS Kemensah Waterfall

Salam all…

Wah dah lama tak menulis. Ni pon entry lama tapi baru berkesempatan nak update.

Okies. Kali ni nak cerita pasal first time ever Family Day bagi exSHAMS sekolah menengah Ajue.

Dulu masa hari raya Ajue pernah update pasal sekolah Ajue ni. Alaa yang masuk paper tu. Ingat tak..?

Ni aktiviti besar terakhir kami untuk tahun ni rasanya. Ada jugak kami buat gathering tapi takde la besar besaran.

So. Berbalik pada FD ni.
Lokasinya kat Kemensah Waterfall. Belakang Zoo Negara. Kalau dari tepi zoo tu masuk terus ke dalam kira kita 20 minit.

Dia ada banyak chalet. Kami dah book semua chalet kat situ kalau tak silap 14 kut.

Ajue dapat yang betul betul tepi waterfall. Gethu!!!!!
Tapi since ni kali pertama anak anak ikut aktiviti macam ni kami tak lepaskan peluang nak bermalam dalam khemah jer.

So sampai jer terus pasang 2 bijik khemah. Adlan..Ecah dan Anis tido dalam satu khemah. Ajue dan Afiq tido dalam khemah lagi satu.

Malam tu tido bertemankan bunyi air terjun.. eahhhhhhh nyamannyaaaa rasa. Bestt sangat.

Actually Ajue sampai dah lewat. Dah terlepas pon aktiviti yang best pagi dan petang tu. Sebabnya ada konvo Afiq. Tapi takper.. buat ni pon semua untuk anak anak kan.

Malam tu kami ber BBQ. Semua ni di taja oleh Datin Ida. Alahh yang owner RSMY tu.. kawan Ajue since sekolah rendah lagi. Terima kasih Datin Ida.. besttt sangat BBQ malam tu.

Lepas tu masa nak tido sempat lagi Dato balik ke restoren dan bawak satu bekas teh tarikkkk. Ya Allahhh bestttnyerrr. Ajue memang suka teh tarik. Fav ajue selain dari Latte.

Datin Ida call suruh datang kat tempat berkumpul. Pekena teh tarik malam malam dalam hutan.. peergghhhh marveles gethu.

Esoknya pulak menu roti canai. Pastu ada karaoke dan tarik tali..lari dalam guni..baling telur serta sukaneka untuk kanak kanak.

Oh ya.. pagi pagi tu semua bangun awal sebab nak terjun sungai. Hehehe jam 6.30 dah ready. Bestttt sangatttt. Macam nak pergi lagi ke sana.

Ajue menang tempat pertama acara lari dalam guni hehehe. Dapat hadiah Thermo Pot.

Ohh lupa nak bagitau. Masa tengah BBQ tu ada acara lucky draw. Ajue dapat 2 kali hadiah . Sebab ramai sangat yang menaja hadiah kan.

Ajue sendiri bagi hadiah jugak. Ajue bagi suvenirs dari Korea. Dan yang bestnyer business partner Glam sendiri yang dapat iaitu Zalina. Hehe

Lepas lunch esoknya ramai yang bergerak balik. Maklumlah ada yang dari Terengganu. Ada dari Kuantan lagi.

Syok kalau ikatan ini berterusan kan. Rasa macam adik beradik dah kami semua. Boleh tumpang bercerita serta mendengar cerita suka duka kami sama sama.

Okies.. setakat ini dulu yer. Lain kali kita cerita lagi.. bye.. Assalamualaikum!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *