Edisi Raya Reunion SHAMS

Salam reunion raya…

Perancangan awal oleh para seniors kini menjadi kenyataan. Kami selalu berjumpa discuss apa saja aktiviti yang boleh dilakukan seperti tabung khairat kematian, ziarah guru guru kami, dan sebagainya. Semuanya bermula dengan initiative Abang Lokman, senior Ajue masa sekolah menengah dulu.

Acara terbesar kami rancang ialah gathering raya besar besaran semua batch sejak SHAMS ( Sheikh Abdul Malek School )ditubuhkan. Semua batch dijemput hadir. Iklan juga turut diwarwarkan melalui radio, surat khabar , facebook, instagram dan blog.

Malah ada dikalangan senior kami yang menjadi YB di Terengganu. Kagum dengan mereka.

Dan pada hari raya keempat sejarah telah tercipta. Seramai lebih kurang 400 orang bekas pekajar SHAMS telah berkumpul di Dewan Sekolah kamk untuk sambutan hari raya kami disertai dengan beberapa orang  cikgu serta bekas pengetua kami. Ada yang datang jauh dari segenap pelusuk negara demi perhimpunan raya terbesar ini.

image

Masuk paper lagi…

Ajue bertugas di meja pendaftaran bersama isteri Abang Lokman, iaitu Nor.

image

image

image

Antara guru guru kami yang pernah mengajar kami selama di sekolah …

image

image

image

Jom kita tengok sekitar gathering terbesar hari tu…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Semasa majlis berlangsung, kami juga sempat membuat kutipan tabung khairat kematian bekas pelajar yang telah meninggal dunia. Dan kebetulan pulak salah seorang keluarga arwah merupakan sedara Ajue, jadi sumbangan terus disalurkan pada keluarga arwah. Semoga usaha murni ini dapat diteruskan hingga ke generasi seterusnya dan ikatan silratulrahim dapat dieratkan antara kami kekuarga SHAMS, insyaAllah.

image

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *