Disneyland Paris Marathon – Paris City, End of Trip

Salam all,

 

OK, ni last entry untuk DLP Half Marathon. Dah banyak episod pon Ajue dah tulis kan. Sebagai kenangan untuk cucu nanti. Agar diorang tahu Granny dia sangatlah busy dengan sports dan paksa mak ayah diorang ikut hobby sekali hehe.

Sehari selepas running, kami berpeluang pergi Paris City.. haa jangan tak tahu… sepanjang hari Ajue jalan kengkang sebab peha bengkak sakit semua ada laaa. cukup segala. Baru Ajue tahu macam ni rasa perit nak jalan sehari selapas marathon.. giler!. Mula mula gi La Fayyette sebab Ajue nak jugak bawak anak anak makan Tokyo Paris , makanan jepun. Kalau ke Paris, memang ni lah tempat favorite Ajue nak makan.. marveles!!

Semua food licin… best sangat , tak caya kena pi try. Lepas tu gi jalan jalan cari suvenirs. Masa first time Ajue pergi Paris rasanya satu beg kut suvenirs, haha. Tapi kali ni takde lah nak beli bagai, biar anak anak jer melayan perasaan. Lagipon masing masing dah kumpul duit dari awal tahun untuk shopping kat Paris. So, Ajue layan jer.. Alhamdullilah semua berpuashati.

Kami pergi tempat yang femes seperti Notre Dame, Eifel Tower, makan nutella yang macam dalam citer strawbery karipap tu, dan lain lain. Pastu bila nak balik, Ajue terpaksa tahan taxi sebab kaki dah memang tak boleh nak jalan dah. sakitttttt weyyyy!!!

20160926_123023

20160926_131158

20160926_162520

20160926_162751

20160926_163807

20160926_171402

20160926_171831

20160926_172556

20160926_172630

20160926_180251

20160926_180320

20160926_181222

20160926_190411

20160926_190750

20160929_192545

20160929_193421

20160929_194252

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *