Disneyland Paris Marathon – Before the race

Salam all,

Ada orang tanya, macamaner nak register event ni. Well, yang Ajue buat ialah, first register atau subscribe for updates masa mula mula iklan tu keluar. Then from time to time dia akan hantar info bila nak purchase package, bila dateline, type of races.

Actually, DLP ni ada agent yang dilantik untuk menguruskan registration package dan race entry. Ada beberapa Travel Agent yang menawarkan package penginapan, ticket nak masuk Disneyland dan jugak race entry. Ajue pilih Sports Tour International yang head office dia dari Manchester. So, semua transactions dalam pound sterling. Kena Sports Tour? Sebab, hanya agent ni yang ada package untuk family untuk hotel yang dekat dengan starting line. Ajue ambil package 3D2N New York hotel untuk 2 adult and 2 children. Race boleh add on later.

So, Ajue run for HM, Adlan dan Ecah 5km, Anis dan Afiq 1km. Sekali dengan breakfast dan snacks for all runners. dan dapat 2 days ticket masuk Disneyland untuk semua runners. Best kan??Ajue purchase package ni setahun lebih sebelum race day. Lepas tu baru usha ticket dan lain lain.

OK, nanti kita citer lagi sambil sambil update entry akan datang.

Ajue memang saja ambik flight awal beberapa hari sebelum race sebab nak kan rehat secukupnya. Yer la, sure penat kan. Takkan sampai jer nak kena terus lari, mau fingsan. Semalam sampai, terus checkin dan rehat. Pagi ni buat breakfast apa yang Ajue bawak bekalan dari rumah. Lepas tu masuk La Vallee Outlet survey jer, redeem tourist privelleges card dan ice cream free + kopi. Hehe. Tu penting tu, kopi Paris!!

 

20160920_074758

My fav hotel apartment. Adagio. ni dah 3 kali Ajue stay sini.

20160920_074900

Teka, mandi tak semua tu? haha. Ni OTW nak masuk La Vallee, belakang Adagio jer..

20160920_082154

breakfast pagi ni..

20160920_102525

Adlan as usual, masa kat lounge, kat transit, dalam flight, dah sampai pon masih dengan buku. Rasanya tu Add Math kut. Alhamdullilah Math dan Add Math dapat A/A+ SPM dia. Bravo!!!

20160920_104738

Acah acah model gethu

20160920_151451

 

Eh eh apa daa.. gambar tak ikut sequence. Saper laaa yang upload ni?? Ngee!

20160920_104754

Macam citer kartun kan, giler tinggi pasu bunga ni.

20160920_104825

hehe!

20160920_105515

 

OK, ini lah outlet nyer… jom masuk…

20160920_110806

First kita makan ice cream

20160920_110908

Sedapppp ice cream sini..

20160920_133212

Lepas tu gi shopping bekalan stock bahan mentah. Tu fish fillet… tinggal nak goreng jer. Dalam RM13.00+-

20160920_143904

 

Haha, sebenarmya Ajue lupa bawak minyak. lol. Dah beli kut.. caner laaa terlupa

20160921_063253

 

Anis tengah buat list lepas survey tadi. Nak beli suvenirs katanya…

20160921_073559

 

esoknya, Ajue bawak anak anak try jogging kat tepi hotel… ada taman kat situ.. Sejukkkknyaaaaa suhu 7’C kut kalau tak silap… Adlan tak sampai 1 pusingan lari masuk hotel.. tak tahan… Dia tak pakai sweater.

20160921_073835

Fresh air sangat kat sini…. syok jerrrr

20160921_103208

 

Haaa sudah!

20160921_110059

 

Masa Ajue pergi ni bulan September 2016. Musim nak masuk Autumn dah. Bunga pon tak banyak sangat. Boleh laa

20160921_125752

 

Oh ya, ni FREE tau. semua dapat. Macaroon ice cream tu.

20160921_135055

 

Beras pon beli lain sebab Ajue bawak 3kg tak cukup…

20160922_072105

 

OK, ni schedule free shuttle dari Adagio nak masuk Disneyland.. Sila hadam!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *