DisneyLand Paris Half Marathon – Departure via Doha

What? Disneyland? Half Marathon? Apakah?

yesza yesza !! Well, alang alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. gethu! Actually Ajue dah register for HM beberapa event tapi tak lari pon. Sebab kaki injured. Siap kena steroid 2 kali. Satunya masa KL Marathon. Satu lagi Kuching Marathon. So kiranya Paris ni first time Ajue nak buat HM. Walaupon doktor cakap jangan lagi… kaki baru inject…. rehat dulu…. tapi kan, dah bayar mahal mahal. ticket dah beli… vacation hotel dah booked. Takkan nak letgo. Jadinya redah jer laaaa…

20160918_205329

 

haaa jangan tak tahu. Ajue ni jenis yang tak suka travel lite. Lebih lebih lagi dengan anak anak. 2 beg tu confirm stock makanan. 1 beg running gear. Selebihnya pakaian dan anak patung.

20160918_222309

Kami memang pengunjung setia Mc D kat KLIA ni. Tak tahula naper.. haha

20160918_235342

Since flite lambat lagi, kami masuk MAS Lounge dulu… lepak dalam tu sambil makan sampai kenyang

20160919_003350

 

Dalam lounge ni ada kids room. Adlan dengan buku nya sebab nak SPM kan.

20160919_013302

 

Flite dari KL to Doha, Adlan duduk dengan Ecah. Ibu dengan anak anak cikenit tu.

20160919_013310

20160919_054910

 

Sampai Qatar, transit 9 jam. Malas nak keluar. Lagipon nanti kena bayar RM100 sorang rasanya. So, better we spent kat Paris nanti. Sorry Ang, kali ni tak jumpa kita.

20160919_060011

 

Masa ni masih tak dapat family room. So, lepak tepi bilik tu jer. Masing masing dan keletihan..

20160919_080626

 

Yeay, akhirnya dapat jugak masuk Family area. Ecah konker sofa sorang2 dia jer… Adlan gi lepak kat men’s area ada flatbed.

20160919_092721

 

Dah puas tido makan tido makan, time to shower…

20160919_092523

20160919_062138

20160919_092742

 

Best shower dia.. semua complete.

20160919_120342

 

Ok, dah kenyang dan segar, masa untuk boarding to Paris… sambil tu layan anak anak dengan Dino. Actually Dino tu boleh gerak gerak… ada video dia tapi tak muat nak upload sini, jap. cuba upload, boleh tak..

Screen Shot 2017-03-14 at 11.55.17 PM

 

See…. video tu besar sangat. tak muat nak upload.

20160919_214604

 

Ok, dah sampai Paris. Ni transport yang ambil kitaorang dari airport ke Adagio Serris.

20160919_222804

 

Checked in! Our favourite apartment. Sebab sebelah jer dengan La Valle Outlet. Okay, next entry kita sambung. Skrang ni dah jam 11.46 malam. Esok nak keje… Jumpa lagi.

 

xoxo

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *